Honda sa snaží získať titul GUINNESS WORLD RECORDS™ za palivovú účinnosť 13 000 kilometrov dlhou jazdou naprieč Európou

27.05.2015 16:26

Honda podrobí spotrebu svojho super účinného 1,6-litrového motora i-DTEC skutočnému testu v podobe 13 000 kilometrov dlhej jazdy naprieč všetkými 24 krajinami EÚ, s cieľom stanoviť nový svetový rekord GUINNESS WORLD RECORDS v palivovej účinnosti.

V pondelok 1. júna 2015 nasadnú dvaja členovia tímu európskeho výskumu a vývoja spoločnosti Honda do vozidla Honda Civic Tourer a vydajú sa na epickú cestu z belgického mesta Aalst. Budú smerovať do Holandska a Nemecka a potom cez celý kontinent v smere hodinových ručičiek, pričom ich cieľom je vrátiť sa o 25 dní, 25 júna, po absolvovaní plánovanej trasy dlhej 13 614 km.

Pokus o získanie titulu GUINNESS WORLD RECORDS je výsledkom niekoľkých nezávislých testov, ktoré potvrdili, že 1,6-litrový motor i-DTEC od Hondy v reálnych jazdných podmienkach neustále prekonával svoju uvádzanú palivovú účinnosť. V snahe znova zdôrazniť tento výkon a v duchu prekonávania výziev, ktorými je značka známa, si Honda stanovila cieľ ustanoviť svetový rekord GUINNESS WORLD RECORDS, o ktorý sa v Európe zatiaľ nik nepokúsil.

Na základe pravidiel pokusu o získanie titulu GUINNESS WORLD RECORDS musia byť počas celej cesty vo vozidle tí istí dvaja vodiči. Týmito vodičmi sú Fergal McGrath a Julian Warren z oddelenia výskumu a vývoja európskeho výrobného závodu spoločnosti Honda vo Swindone v Spojenom kráľovstve, ktorý sú kolegovia už 18 rokov. Obaja sa do tejto výzvy prihlásili dobrovoľne a každý deň najazdia v priemere 592 km za približne 7,5 hodiny.

Fergal McGrath hovorí: „Veľmi sa na pokus o rekord tešíme a zároveň sme obaja trochu nervózni z veľkosti úlohy, ktorá na nás čaká. Pred touto výzvou sme absolvovali množstvo plánovania a dúfame, že po návrate do Bruselu 25. júna bude výsledok úspešný. Najprv sa však budeme musieť popasovať so 170 hodinami za volantom.“

Oficiálny názov pokusu o získanie titulu GUINNESS WORLD RECORDS je „Najnižšia spotreba paliva – všetkých 24 susediacich krajín EÚ“, pričom hodnota sa bude merať v litroch na 100 km a v míľach na jeden galón počas celej cesty. V prípade úspechu bude rekord platiť pre všetky vozidlá vrátane modelov na hybridný a elektrický pohon. Na základe prísnych pravidiel pokusu o rekord musí vozidlo prejsť všetkými 24 krajinami, pričom sa ako potvrdenie absolvovania pokusu musia zhromažďovať dôkazy vrátane denníka spotreby a najazdenej vzdialenosti, záznamov z GPS, videí, fotografií a podpisov nezávislých svedkov.

S cieľom zaistiť presné monitorovanie trasy, času a najazdenej vzdialenosti bolo vozidlo vybavené sledovacím zariadením, ktoré poskytla spoločnosť TRACKER (člen korporácie Tantalum Corporation), zaoberajúca sa telematikou vozových parkov a vyhľadávaním ukradnutých vozidiel. Zariadenie bude v reálnom čase poskytovať informácie o trase výnimočnej kvality, aby spoločnosť Honda mohla poskytnúť kompletné a spoľahlivé automatizované dôkazy vo forme dát a splniť tak požiadavky stanovené organizáciou GUINNESS WORLD RECORDS. Fanúšikovia budú môcť dokonca sledovať priebeh pokusu a oboch jazdcov naživo na adrese http://www.tracker.co.uk/RealFuelChallenge.

 

Vozidlo, ktoré pokus o rekord absolvuje, musí byť v každom ohľade štandardný model bez úprav, ktoré by mu poskytli výhodu. Túto podmienku preverí nezávislý svedok na začiatku a na konci pokusu o rekord. Vozidlo smie jazdiť len po cestách, preto nebude prechádzať Spojeným kráľovstvom, Írskom, Cyprom a Maltou, ktoré tvoria zvyšok 28 krajín EÚ. Nádrž vozidla sa musí pri každom tankovaní naplniť na maximum, aby vozidlo nezískalo neférovú výhodu v podobe zníženej hmotnosti.

Kate Saxton, manažérka oddelenia PR komunikácie pre Európu spoločnosti Honda Motor Europe hovorí: „Od uvedenia na trh v roku 2013 náš 1,6-litrový motor i-DTEC v modeloch vozidiel Civic, Civic Tourer a CR-V neustále prekonával hodnoty palivovej účinnosti na cestách a toto je možnosť podrobiť ho testu v obrovskom meradle. Sme si istí vynikajúcimi výsledkami a tímu želáme pri absolvovaní tejto výzvy veľa šťastia.“

 

24 krajín v abecednom poradí, ktorými povedie cesta: Belgicko, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Holandsko, Chorvátsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko a Taliansko.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode