HONDA ROZŠIRIJE RAD MODELOV CIVIC TYPE R O DVE NOVINKY: SPORT LINE A LIMITOVANÚ EDÍCIU

20.02.2020 22:13

  • Nový model Civic Type R Limited Edition je doteraz najčistejším modelom Typu R

  • Pre Európu sa vyrobí len 100 modelov Limitovanej Edície

  • Nový model Civic Type R Sport Line je kombináciou vynikajúcich vlastností a štíhlejšieho dizajnu

  • Všetky modely vozidla Civic Type R pre rok 2020 dostávajú modernizáciu štýlu a vylepšenia vlastností

  • Zavedenie nového systému Hondy „LogR“, ktorý analyzuje údaje o charakteristike jazdy a podporuje rozvoj zručností vodiča

 

V modeli Civic Type R Limited Edition predstavuje Honda najextrémnejšiu verziu slávneho vysokovýkonného automobilu. Model Limited Edition sa ako doteraz najčistejšia verzia Type R vyznačuje novými ľahkými komponentmi, odľahčeným interiérom, zdokonalenými jazdnými vlastnosťami a vynikajúcim štýlom.

 

Druhou novinkou v typovom rade Type R je Sport Line. Dizajn modelu Sport Line má upútať zákazníkov, ktorí hľadajú štíhlejší vzhľad svojho výkonného hatchbacku a vyznačuje sa nízkym zadným spojlerom, 19-palcovými zliatinovými kolesami a čiernym interiérom, pričom si zachováva vynikajúce charakteristiky, ktoré tvoria ochrannú známku modelov Type R.

 

Modely Civic Type R pre rok 2020

 

Všetky modely rozšíreného radu Honda Civic Type R pre rok 2020 vrátane existujúceho Typu R GT získali mnoho štýlových vylepšení. Predný nárazník získal plynulejší dizajn a nižšie umiestnené hmlové svetlá sa vyznačujú novým symetrickým dizajnom s hladkým povrchom a štíhlymi štýlovými stieračmi. Čistejšie štýlové smerovanie, ktorým sa budú vyznačovať všetky modely Civicu, je doplnené prepracovaným zoskupením LED svetlometov a denných prevádzkových svetiel.

 

Nový väčší vstup vzduchu a tenší nosník mriežky poskytujú o 13 percent väčší otvor. Tieto vylepšenia spolu s modernizovaným chladičom zabezpečujú zníženie teploty chladiacej kvapaliny až o 10 stupňov (interné testovanie spoločnosti Honda) v situáciách s vysokými nárokmi, napríklad pri jazde na okruhu. Ako dôkaz, že inžinieri modelu Type R venujú pozornosť detailom, bolo vykompenzovanie malého zníženia prítlačnej sily vpredu, vyplývajúce z väčšieho otvoru v mriežke, prepracovaným predným spojlerom pod nárazníkom, ktorý je teraz trochu hlbší a upravený, aby na každej strane mohol obsahovať nové rebrované sekcie, ktoré vzduch vychyľujú späť na spojler.

 

Aj pruženie modelu Civic Type R pre rok 2020 bolo modernizované kvôli získaniu lepšej odozvy a ostrejšieho riadenia. Riadiaci softvér systému adaptívneho tlmenia teraz vyhodnocuje podmienky vozovky rýchlejšie, výsledkom čoho sú zlepšené reakcie tlmičov na lepšiu odozvu riadenia a kvalitu jazdy. Zadné puzdra dolných ramien B sú tuhšie, aby zodpovedali 8-percentnému zlepšeniu pozdĺžneho zaťaženia. Výsledkom sú lepšie charakteristiky zbiehavosti v ostrých zákrutách. Modernizované odolné puzdra vpredu a nové guľové kĺby s menším trením poskytujú lepšie vnímanie riadenia a tým lepšie ovládanie.

 

Kvôli zlepšeným brzdným vlastnostiam je nový Civic Type R vybavený modernizovaným brzdovým systémom s dvojdielnymi prednými plávajúcimi brzdovými kotúčmi a novými brzdovými doštičkami. Vylepšenia zlepšujú tepelnú účinnosť kvôli zmenšeniu poklesu účinnosti bŕzd, čím sa zlepšujú schopnosti automobilu pri veľmi intenzívnej jazde a optimalizujú sa jeho vlastnosti na závodnej trati. Výhody okamžitého pocitu teraz využíva aj brzdový pedál, brzdy začínajú pôsobiť zhruba o 15 mm skôr. Nový systém predných bŕzd navyše znižuje celkovú neodpruženú hmotnosť približne o 2,5 kg, čím prispieva k odozve riadenia.

 

Honda vo vozidle zlepšila použiteľnosť informačno-zábavného systému a ovládanie klimatizácie pridaním fyzických tlačidiel a ovládačov vo všetkých modeloch Civic. Bol pridaný nový volant odený do systému Alcantara®, ktorý zlepšuje priľnavosť, použilo sa nové radenie prevodov, podobné predchádzajúcim modelom typu R, ktoré má zabudované vnútorné protizávažie 90 g, ktoré pomáha zlepšiť pocit a presnosť radenia. Novinkou pre modelový rok 2020 je aj aktívne ovládanie zvuku (ASC), s individuálnymi nastaveniami pre režimy jazdy Sport, +R a Comfort modelu Type R. To spolupracuje s reproduktormi audiosystému a vylepšuje zvuk motora pri agresívnej jazde v režimoch Sport a +R a zjemňuje ho pri akcelerácii v režime Comfort.

 

Civic Type R GT modelového roku 2020 bude k dispozícii od mája 2020. Predajné ceny tohto modelu budú zverejnené v priebehu marca 2020

 

Predstavenie systému Honda LogR

 

Nový výkonný záznamník údajov, exkluzívny pre Type R, sa v modeloch Hondy doteraz nepoužil. Nový systém, známy ako Honda LogR, je kombináciou palubného počítača a snímačov modelu Type R s aplikáciou pre smartfóny a vodičom pomáha monitorovať a zaznamenávať mnoho výkonnostných parametrov. Prostredníctvom využitia algoritmu pre plynulú jazdu im pomáha aj zlepšovať jazdné zručnosti na závodnej trati aj mimo nej. Vďaka prístupu k palubnému počítaču modelu Type R dokáže Honda LogR poskytovať omnoho viac detailov, ako aplikácie na zaznamenávanie výkonu od tretích strán.

Honda Civic Type R Limited Edition

 

Pri vývoji nového modelu Civic Type R Limited Edition sa kládol hlavný dôraz na výkonnosť na pretekárskej trati a navrhnutý a vyvinutý bol tak, aby sa stal najdynamickejším hatchbackom s pohonom predných kolies, aký je k dispozícii. Vďaka novým ľahkým komponentom a odľahčenému interiéru, zameranému na vodiča, je doteraz najextrémnejšou verziou ikonického modelu Civic Type R.

 

Pre Európu bude vyrobených len 100 kusov, každý z nich bude využívať výnimočnú dynamiku a jazdné vlastnosti štandardného modelu Civic Type R. Nová verzia Limited Edition sa vyznačuje kovanými 20“ kolesami BBS z ľahkej zliatiny s pneumatikami Michelin Cup 2, určenými pre jazdu na pretekárskej trati vysokou rýchlosťou, pričom si zachovávajú výnimočné vlastnosti aj pri jazde na cestách. Modifikované tlmiče optimalizujú túto novú kombináciu kolies a pneumatík a rekalibrácia riadenia ponúka maximálne ovládanie a spätnú väzbu.

 

Na vyjadrenie extrovertnej povahy modelu Civic Type R Limited Edition sa spolu s chrómovým znakom Civicu vzadu predstavuje aj nová exkluzívna žltá farba „Sunlight Yellow“. Pridaním kontrastnej lesklej čiernej farby na streche, bočných spätných zrkadlách a nasávacom otvore v kapote vyjadruje odvážna farebná schéma športové dedičstvo Hondy a zabezpečuje, že model Limited Edition vystupuje ako jedinečný projekt v segmente výkonových hatchbackov.

 

Interiér modelu Civic Type R Limited Edition odráža športovú pokrvnú líniu Hondy: vyznačuje sa červenými anatomickými sedadlami a červeným alkantarovým volantom, ktoré sú doplnené radiacou pákou v tvare kvapky. Každý model má svoju plaketu s označením výrobného čísla automobilu

 

Na zvýraznenie pretekárskej povahy chýba informačno-zábavný systém a klimatizácia kvôli šetreniu hmotnosti. Ďalšia hmotnosť sa ušetrila znížením materiálu tlmiaceho hluk v streche, zadnom paneli hatchbacku, prednom nárazníku a prístrojovej doske. Limited Edition má v špecifikácii GT hmotnosť nižšiu o 40 kg v porovnaní s Type R. Na rozdiel od výkonnostných hatchbackov iných značiek, zameraných na pretekárske trate, model Limited Edition si zachováva zadné sedadlá a využiteľnosť pre bežné používanie, ktorou je značka Civic preslávená.

 

Podobne ako štandardný model Type R, aj Limited Edition je štandardne vybavený balíkom bezpečnostných a asistenčných technológií Honda SENSING vrátane systémov na zmiernenie následkov zrážky, upozornenia na čelnú kolíziu, zmiernenie následkov vybočenia z cesty s upozornením na opustenie jazdného pruhu, asistenta pre udržanie v jazdnom pruhu a adaptívneho tempomatu.

 

Nový model Limited Edition si zachoval výkonný 2,0-litrový motor VTEC Turbo z Type R. Maximálny výstupný výkon je 320 koní pri 6500 ot/min a maximálny krútiaci moment je 400 Nm od 2500 ot/min do 4500 ot/min. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h sa dosiahne za 5,7 sekundy.

 

Predaj 100 automobilov Type R Limited Edition sa v Európe začne v lete 2020 a jeho cena sa oznámi pred začatím predaja.

 

Honda Civic Type R Sport Line

 

Ďalším rozšírením typového radu Civic Type R pre rok 2020 je nedoceňovaný model Type R Sport Line, ktorý si zachováva športový pôvod a vynikajúcu dynamiku jazdy modelu Civic Type R, vyznačuje sa však nenápadným aerodynamickým štýlom a prepracovanejšími jazdnými vlastnosťami.

 

Najpozoruhodnejšia odchýlka modelu Type R Sport Line od výrazného štýlu štandardného modelu Civic Type R je nízky zadný spojler namiesto vysoko umiestneného krídla. Automobilu to poskytuje jemnejšie obrysy pri zachovaní športového štýlu. Model Civic Type R Sport Line sa odlišuje aj líniou v sivom odtieni pozdĺž dolného okraja automobilu.

 

K veľkému výberu farieb automobilov pribudne v roku 2020 pre Civic Type R GT a Type R Sport Line aj nová výrazná modrá farba Racing Blue.

 

Prepracovanejší zážitok z jazdy

Model Civic Type R Sport Line poskytuje prepracovanejší a jemnejší zážitok z jazdy, ako jeho extrémnejšie založení súrodenci. Nové exkluzívne tmavosivé 19-palcové zliatinové kolesá majú obuté pneumatiky Michelin Pilot Sports 4S s mäkšími bočnými profilmi, ktoré zlepšujú komfort na ceste, pričom hodnota hluku, vibrácií a tuhosti (NVH) sa ešte zlepšila pridaním doplnkových protihlukových materiálov v kufri a zadných výklopných dverách.

 

Interiér nového Type R Sport Line si zachováva výzor výkonného vozidla s jemnejším vzhľadom. Čierne anatomické sedadlá s červeným prešitím sú doplnené novým radením prevodov v tvare kvapky a volantom potiahnutým alkantarou. Červené prešitie pokračuje v celom interiéri vrátane dverových panelov, čím sa zvýrazňuje športové dedičstvo Hondy.

 

Podobne ako pri štandardnom modeli Civic Type R, aj nový Type R Sport Line je vybavený množstvom komfortných a bezpečnostných funkcií. Nový variant tiež zdedil sedempalcový informačno-zábavný systém, ktorého súčasťou je rádio DAB, Apple CarPlay a Android Auto.

 

Nový model Civic Type R Sport Line sa začne predávať od mája 2020. Predajné ceny tohto modelu budú zverejnené v priebehu marca 2020

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode