Honda Jazz získala titul ženské auto roka 2014

11.12.2014 17:18

Obľúbený model vozidla zo segmentu malých vozidiel získal titul Women’s World Car of the Year 2014 (Ženské auto roka 2014) v kategórii ekonomických vozidiel

Medzinárodnú porotu tvorili automobilové novinárky z 15 krajín
Ďalšie ovácie pre Jazz pred predstavením najnovšieho modelu na rok 2015


Stále populárny model Honda Jazz zo segmentu malých vozidiel zvíťazil v nedávnej ankete Women’s World Car of the Year Awards v kategórii ekonomických vozidiel pred Kiou Soul.
Porota, ktorú tvorili aktívne automobilové žurnalistky z 15 krajín, z ktorých deväť pôsobí v Európe, udeľovala ceny na základe desiatich rôznych kritérií vrátane dizajnu a funkčnosti, štýlu a dojmu, pohodlia, odkladacích priestorov a kvality jazdy. Okrem kritérií pre tieto ocenenia porota posudzovala aj ďalšie prvky vrátane „wow faktora“, sexepílu a pomeru medzi kvalitou a cenou – faktory, ktoré sú podľa všetkých porotkýň dôležité pre vodičky.
V ankete, ktorú piatym rokom organizuje novozélandský magazín Women’s World, sú oceňované najlepšie autá v šiestich kategóriách vrátane najlepšieho rodinného auta, športového auta, luxusného auta, SUV, ekologického auta a ekonomického auta.
Sandy Myhre, generálna riaditeľka a zakladateľka Women’s World Car of the Year hovorí: „Honda môže byť na tento úspech veľmi hrdá. Pre každé vozidlo je zložité dostať sa do úzkeho výberu, pretože automobilové novinárky sú veľmi náročné a víťazstvo v kategórii je veľkým uznaním.“
V súčasnosti sa tento model dodáva s dvomi úspornými benzínovými motormi i-VTEC s objemom 1,2 a 1,4 l alebo so super efektívnou hybridnou technológiou IMA od spoločnosti Honda. Ocenenie získal pred predstavením najnovšieho modelu Jazz, ktorý sa na trh dostane v lete 2015. Ako súčasť série malých vozidiel Honda bude tretia generácia európskeho modelu Jazz postavená na globálnej kompaktnej platforme spoločnosti, pričom sa zachová centrálne umiestnenie palivovej nádrže, ktoré má aj súčasný model, ako aj model Civic a nedávno ohlásený model HR-V. V kombinácii s univerzálnymi sedadlami Honda Magic Seats® poskytuje toto rozmiestnenie zamerané na úsporu miesta skutočné výhody zákazníkom vo forme univerzálnosti, praktickosti interiéru a riešení odkladacích priestorov. Nový európsky model okrem toho ponúkne nižšiu spotrebu a vyšší výkon vďaka novému motoru s technológiou Earth Dreams ďalšej generácie.
Ďalšie informácie o vozidle Honda Jazz a ostatných vozidlách Honda nájdete na adrese www.honda.sk.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode