HONDA E PRINÁŠA POKROČILÚ PRIPOJITEĽNOSŤ PRE MODERNÉ ŽIVOTNÉ ŠTÝLY

08.08.2019 09:08

  • Moderný štýl interiéru prispieva k vytvoreniu tichej a pohodlnej kabíny

  • Zážitok z pokročilej pripojiteľnosti sa dosahuje prostredníctvom širokej digitálnej prístrojovej dosky, pokrytej piatimi obrazovkami v celej jej šírke

  • Osobný asistent Honda“, podporovaný umelou inteligenciou (AI), poskytuje služby, dostupné po hlasovom príkaze

  • Honda e sa stará aj o spokojnosť používateľov smartfónov a prostredníctvom aplikácie Honda pre smartfóny im zabezpečuje diaľkové pripojenie

  • Jednoduché diaľkové ovládanie bezpečnosti vozidla umožňuje digitálny kľúč

Nová Honda e sa vyznačuje intuitívnou a pokročilou konektivitou v modernej kabíne pre cestujúcich a v segmente kompaktných EV ňou nastavuje nové porovnávacie kritérium. Na doplnenie jednoduchého a čistého štýlu exteriéru sú v interiéri nového mestského elektrického vozidla Honda použité jemné a moderné materiály, ktoré po nasadnutí navodzujú pocit relaxačného a moderného priestoru.

 

Pripojený informačno-zábavný systém pomáha automobilu dosiahnuť plynulú integráciu s moderným mestským životným štýlom prostredníctvom sofistikovanej a jednoducho použiteľnej technológie. Vďaka nej môžu vodič a spolucestujúci – bez ohľadu na to, či je auto v pohybe, zaparkované alebo pripojené k nabíjačke – využívať rovnakú konektivitu a komfort prístupu ku komplexne pripojeným službám prostredníctvom celej šírky digitálnej prístrojovej dosky novej generácie.

 

Našim cieľom bolo dosiahnuť, aby jednoduchý štýl exteriéru pokračoval aj vo vnútri. Celková atmosféra v interiéri v kombinácii s výnimočným komfortom, dosiahnutým použitím známych materiálov, ako je textúra dreva a dekoratívne látky, pripomína modernú obývačku“, vysvetľuje Kohei Hitomi, hlavný vedúci projektu Honda e. „V tomto modernom relaxačnom prostredí môžu cestujúci bez vynaloženia úsilia využívať pripojenú technológiu, napríklad systém kamerových zrkadiel a dvojitý displej dotykovej obrazovky, ktorý sa napriek vysokej sofistikovanosti používa neuveriteľne jednoducho.“

 

 

 

Široká digitálna prístrojová doska

Široká digitálna prístrojová doska automobilu Honda e je navrhnutá s cieľom jednoduchého používania pripojených aplikácií a služieb. Päť úhľadne integrovaných farebných obrazoviek s vysokým rozlíšením spolu zaberá celú šírku interiéru vozidla.

 

Obrazovky systému bočných kamerových zrkadiel je ergonomicky umiestnený na oboch stranách prístrojovej dosky a vodičovi umožňuje prirodzený výhľad do strán, zatiaľ čo kamerový systém stredného spätného zrkadla prenáša obraz z centrálnej zadnej kamery, čím ešte viac rozširuje zorné pole vodiča.

 

Kľúčové informácie o vozidle vrátane výkonu vozidla a stave nabitia akumulátora, zvoleného režimu jazdy a informácie o bezpečnostných funkciách zobrazuje vodičovi 8,8-palcový TFT prístrojový displej.

 

Displej pripojených služieb s dvomi, vedľa seba umiestnenými obrazovkami

 

Najväčšiu plochu širokej digitálnej prístrojovej dosky Hondy zaberajú dvojité 12,3-palcové LCD dotykové obrazovky. Sú to primárne displeje informačno-zábavného systému s veľkým výberom inteligentných aplikácií a služieb. Sofistikované rozhranie je mimoriadne intuitívne a nastaviteľné podľa potreby. Je určené pre maximálnu využiteľnosť a automobil posúva za hranice chápania dopravného prostriedku, aby sa mohol plne integrovať do moderného životného štýlu svojho majiteľa.

 

Rozhranie sa vyznačuje podobným štýlom ovládania ako smartfóny, potiahnutím sa dá prechádzať naposledy použitými aplikáciami. Obsah sa dá ľahko presúvať medzi obomi obrazovkami, vďaka čomu môže vodič ľahko a jednoducho využívať obsah oboch obrazoviek. Táto funkcia umožňuje spolucestujúcemu posunúť obsah, napríklad navigačné pokyny, do línie očí vodiča. A pretože nastavenie duálnych obrazoviek umožňuje vedľa seba zobraziť dve aplikácie, vodič a predný spolucestujúci si môžu nezávisle na sebe zvoliť a sledovať samostatné aplikácie. Napríklad vodič môže sledovať navigačné pokyny a predný spolucestujúci môže prehľadávať zoznam hudobných skladieb.

 

Osobný asistent Honda pre konektivitu, podporovanú umelou inteligenciou

 

Prístup k pripojeným službám a aplikáciám je možný aj hlasovými príkazmi cez osobný asistent Honda. Intuitívny osobný asistent Honda je služba umelej inteligencie (AI), ktorá využíva jedinečné kontextové chápanie na vytváranie prirodzenej konverzácie a umožňuje prístup k širokému rozsahu online služieb.

Jedinečný osobný asistent Honda sa aktivuje vyslovením „OK Honda“, za ktorým nasleduje otázka alebo príkaz. Strojové učenie umožňuje, aby si technológia časom vytvorila lepšie vnímanie jednotlivých hlasov a tak poskytovala presnejšie odozvy.

 

Komplexný balík zabudovaných aplikácií sa dá nahradiť plynulým zrkadlením smartfónu prostredníctvom systému Apple CarPlay alebo Android Auto. Prostredníctvom týchto systémov môžu používatelia na duálnych dotykových obrazovkách sledovať sociálne médiá, hudbu alebo iné internetové služby. Pri zaparkovanom vozidle – dokonca aj počas nabíjania – môžu cestujúci sledovať aj video obsah a pripájať sa na internet cez svoje vlastné mobilné zariadenia prostredníctvom prístupového bodu Wi-Fi automobilu Honda e.

 

Aplikácia Honda pre diaľkový prístup cez smartfón

 

Majitelia automobilu Honda e si môžu spokojne užívať možnosť diaľkového spojenia so svojim vozidlom prostredníctvom aplikácie pre smartfóny.

 

Táto služba bola úplne prepracovaná s väčším dôrazom na cestovanie používateľa, s jednoduchou navigáciou pri prístupe k funkciám nabíjania, podrobnému stavu vozidla, ovládaniu klimatizácie, bezpečnosti a monitorovania priestoru. Medzi funkcie dodatočnej konektivity a špeciálne funkcie EV patrí regulácia nabíjania akumulátora a monitorovanie dojazdu. Výsledky vyhľadávania nabíjacích staníc a navigácie sa do auta môžu odoslať z mobilného zariadenia.

 

Do Hondy e sa dá dostať aj pomocou digitálneho kľúča, ktorý umožňuje automobil zamknúť a odomknúť cez aplikáciu. Ak sa automobil dostane mimo nastavenú geozónu (geofence), majitelia môžu dostať bezpečnostné upozornenie.

 

Nové kompaktné elektrické vozidlo od Hondy je kľúčovým prvkom pri najnovšom záväzku značky, ktorý znamená 100% použitie elektrifikovaných technológií na európskom trhu do roku 2025. Prvý sériový akumulátorový automobil spoločnosti Honda sa prvýkrát predstavil na ženevskom autosalóne 2019 ešte ako prototyp a jeho masová výroba sa spustí v priebehu tohto roka.
 

O túto novú Hondu už prejavilo záujem 36 000 potenciálnych zákazníkov, Ďalšie informácie o novej Honde e môžete nájsť na https://www.honda.sk/cars/new/coming-soon/honda-e/overview.html

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode