Honda CRF450R, modelový rok 2019

28.05.2018 07:30

 Pri modeli CRF450R došlo k významnému zvýšeniu hodnôt maximálneho výkonu a krútiaceho momentu, pričom výkon sa zlepšil v celom rozpätí otáčok; motor navyše získal 3-stupňový systém na riadenie rozjazdu HRC Launch Control a ďalšie vylepšenia zamerané na predĺženie jeho životnosti. Na podvozku bolo upravené odpruženie, boli vykonané drobné zmeny na úsporu hmotnosti a stroj je vybavený novými riadidlami.

Schopnosť vyraziť ako prvý zo štartovacej čiary a dosahovať bezkonkurenčný čas v každom kole je tým, na čo sa vývojári CRF450R v posledných dvoch rokoch zameriavali predovšetkým. A pre modelový rok 2019 výkony opäť vzrástli; z motora sa podarilo získať citeľne viac výkonu aj krútiaceho momentu – najmä vďaka vyladeniu hlavy valca a systému nasávania a výfuku pod vedením konštruktérov z tímu HRC – bez toho, aby tým došlo ku kompromisom, čo sa týka výkonov v nízkych otáčkach.

 

Motor navyše získal 3-stupňový systém na riadenie rozjazdu HRC Launch Control, ktorý pomáha všetkým kategóriám jazdcov – od začiatočníka po experta – zaradiť sa na štarte medzi najrýchlejších. Senzor radenia umožňuje využitie špecifických máp zapaľovania pre každý rýchlostný stupeň. Systém elektronického vstrekovania paliva PGM-FI bol navyše upravený tak, aby umožňoval dva vstreky v každom cykle. Došlo k zvýšeniu výkonu olejového čerpadla a k úprave ovládača spojky a prítlačnej dosky.

 

Hliníkový dvojitý chrbticový rám zostal prakticky nezmenený, je však – rovnako ako kyvné rameno – o niečo ľahší. Kľúčové gramy sa podarilo ušetriť aj na novom prednom brzdovom strmeni. Inovované nastavenie odpruženia a tlmenia pri 49 mm inverznej vidlici Showa zlepšuje jej reakciu. Úpravy podvozka završuje proces „Super Finish“ pri zadnom tlmiči a upravené pomery systému Pro-Link.

 

Nové skosené riadidlá Renthal umožňujú nastavenie vpred/vzad.

 

Motor

 

 

  • +1,8 kW výkonu, +2 Nm krútiaceho momentu a výrazne viac sily od 3 000 ot./min.

  • Revidovaná hlava valca, nasávací aj výfukový systém, individuálne nastaviteľné mapy zapaľovania

  • 3-stupňový systém na riadenie rozjazdu HRC Launch Control zlepšuje výkon na štarte

  • Predĺženie životnosti vďaka olejovej dýze piesta s 5 otvormi a odsávaciemu olejovému čerpadlu s vyšším výkonom

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode