HONDA CIVIC TYPE R STANOVILA NOVÉ REKORDY NA PIATICH LEGENDÁRNYCH EURÓPSKYCH PRETEKÁRSKYCH OKRUHOCH

14.06.2016 21:18

Spoločnosť Honda informovala o nových rekordoch vozidla Civic Type R na piatich legendárnych európskych okruhoch
Časy okruhov dosiahnuté sériovo vyrábaným vozidlom bez mechanických úprav
Rekordy stanovené na okruhoch Silverstone, Spa-Francorchamps, Monza, Estoril a Hungaroring
V priebehu celej kampane na piatich okruhoch pilotovali vozidlo Type R hviezdy pretekárskych tímov WTCC a BTCC spoločnosti Honda


Model Civic Type R, pretekárske vozidlo na cesty, spoločnosti Honda prebrázdilo Európu v snahe stanoviť nové rekordy pre sériovo vyrábané vozidlá s pohonom predných kolies na piatich legendárnych okruhoch po celej Európe.

S nápadom tejto európskej výzvy prišiel tím spoločnosti Honda inšpirovaný modelom Civic Type R, ktorý rozdrvil rekord okruhu vozidiel s pohonom predných kolies na okruhu v Nürburgring Nordschleife v máji 2014, s cieľom potvrdiť čelné postavenie modelu Type R v segmente výkonných hatchbackov s pohonom predných kolies.

Kampaň odštartovala za dažďa v apríli na okruhu Silverstone, ktorý je domovom britskej Veľkej ceny. Volantu sa chopil trojnásobný víťaz majstrovstiev British Touring Car Championship, Matt Neal, a stanovil čas 2 minúty a 44,45 sekundy. Matt nebol s časom spokojný, a preto sa tím ešte v tom istom mesiaci na okruh vrátil, aby stanovil rekordný čas na suchu 2 minúty a 31,85 sekundy.     

Začiatkom mája sa pozornosť preniesla na ikonický okruh Spa-Francorchamps v Belgicku. Na trať obľúbenú u jazdcov všetkých národností so známou sekciou Eau Rouge sa vydal nováčik v tíme Honda Racing, Rob Huff. Huff dosiahol výnimočný čas 2 minúty a 56,91 sekundy.

Po týchto dvoch úspešných pokusoch bol ďalším cieľom historický okruh Monza v Taliansku. Za volant sa posadil ďalší člen tímu WTCC spoločnosti Honda, Maďar Norbert Michelisz, ktorý sa po slávnej zákrute Parabolica vrátil s časom 2 minúty a 15,16 sekundy.

Napätie stúpalo a pozornosť sa obrátila na posledný okruh, Hungaroring, no najprv nasledovala cesta do historického Estorilu, kde sa mal na domácej pôde predstaviť Tiago Monteiro. Ťažká havária na pretekoch WTCC v Nemecku však hviezdu tímu Honda odstavila. Na poslednú chvíľu bol povolaný jeho krajan, portugalský pretekár a jazdec na safety car na pretekoch WTCC, Bruno Correia. Bruno, ktorý vo vozidle strávil len jeden deň, dosiahol čas 2 minúty a 4,03 sekundy.

Nakoniec tím dorazil 6. júna na posledný okruh v Maďarsku. Dokonalým jazdcom pre túto misiu bol znova Norbert Michelisz, ktorý tu v roku 2015 zvíťazil vo vozidle WTCC Civic Type R za nezávislý tím Zengõ Motorsport. Vyše dva dni tlačil Norbert plyn svojho sériovo vyrábaného vozidla Type R na podlahu a podarilo sa mu dosiahnuť čas 2 minúty a 10,85 sekundy a zavŕšiť tak snahy o rekordy na piatich okruhoch.  

Philip Ross, hlavný viceprezident spoločnosti Honda Motor Europe, to komentoval: „Týmto si vozidlo Civic Type R vydobylo popredné miesto v segmente výkonných vozidiel s pohonom predných kolies. S podporou našich pretekárskych hviezd ide o náležitý dôkaz pre tím, ktorý toto vozidlo navrhol a skonštruoval, že ide o dokonalé pretekárske auto na cesty.“

Honda Civic Type R
Model Honda Civic Type R pri svojom predstavení pred rokom odštartoval pre Hondu začiatok novej éry výkonu, založenom na pretekárskej DNA značky, a prináša vrchol modelového radu Civic.

Vozidlo Type R predstavuje kľúčovú časť radu vozidiel novej generácie od spoločnosti Honda, predstavovanie ktorého bude pokračovať toto leto predstavením najnovšieho modelu NSX, a je stelesnením priekopníckeho prístupu spoločnosti k technologickým inováciám.

Vo vozidle Civic Type R bol prvýkrát použitý nový 2-litrový motor VTEC TURBO od spoločnosti Honda, agresívny funkčný dizajn a priekopnícke technológie nového podvozku. Tieto vlastnosti spoločne poskytujú jeden z najpôsobivejších a najuspokojujúcejších zážitkov z jazdy v rámci ktoréhokoľvek sektoru.


Časy vozidla Civic Type R
Dátum    Okruh    Čas okruhu    Jazdec
4. apríl 2016    Silverstone (okruh Grand Prix), Spojené kráľovstvo    2 min. 44,45 s (mokrý povrch)    Matt Neal (UK)
26. apríl 2016    Silverstone (okruh Grand Prix), Spojené kráľovstvo    2 min. 31,85 s (suchý povrch)    Matt Neal (UK)
10. máj 2016    Circuit de Spa-Francorchamps, Belgicko    2 min. 56,91 s    Rob Huff
(UK)
23. máj 2016    Autodromo Nazionale Monza (okruh Grand Prix), Taliansko    2 min. 15,16 s    Nobert Michelisz
(HU)
31. máj 2016    Autódromo do Estoril, Portugalsko    2 min. 04,08 s    Bruno Correia (POR)
6. jún 2016    Hungaroring, Maďarsko    2 min. 10,85 s    Nobert Michelisz
(HU)
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode