Honda Civic Type R Limited Edition je oficiálnym bezpečnostným vozidlom WTCR roku 2020

30.06.2020 18:59

V sezóne WTCR - FIA World Touring Car Cup, bude Honda na poprednej pozícii v oblasti bezpečnosti aj konkurencie, pričom nová limitovaná edícia Civic Type R sa pre rok 2020 stane oficiálnym bezpečnostným automobilom série.

Model Civic Type R Limited Edition, ktorý bol predstavený vo februári v milánskom sídle dlhodobého spolupracovníka a oficiálneho partnera spoločnosti Honda v motoristickom športe, JAS Motorsport, je jedným z dvoch nových variantov, ktoré sa majú pridať do kolekcie Type R pre rok 2020, pričom je to najextrémnejšia verzia ikonického hatchbacku, aká bola doteraz vyrobená.

 

Vyvinutý v súlade s tradíciou Type R a s primárnym zameraním na výkon na okruhu, disponuje rovnakými špičkovými technológiami v oblasti aktívnej bezpečnosti a asistencie vodiča, ktoré pomohli rade Civic, vrátane štandardného Type R, na ktorom je založený pretekársky model Honda Civic Type R TCR, získať najvyššie hodnotenie v testoch Euro NCAP.

 

Bezpečnostné vozidlo Type R Limited Edition bude mať žiarivú žltú farbu „Sunlight Yellow“ - rovnakú, v akej bude k dispozícii zákazníkom.

 

Okrem funkcií, ktoré optimalizujú výkon na trati, ako sú ľahké 20-palcové kované disky BBS z ľahkej zliatiny, pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup-2, dvojdielne plávajúce brzdové kotúče a upravené tlmiče, odľahčený interiér limitovanej edície pomáha prispievať k zníženiu hmotnosti o 47 kg v porovnaní so špecifikáciou Type R GT .

 

Limitovaná edícia si zachováva výkonný 2-litrový motor VTEC Turbo modelu Type R, ktorý má špičkový výkon 320 k pri 6500 ot./min. a špičkový krútiaci moment 400 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100km/h dosiahne za 5,7 sekundy.

 

Vzhľad bezpečnostného vozidla Civic Type R je inšpirovaný agresívnou filozofiou ktorá je v pozadí vývoja vozidla a je dielom belgického umelca menom Vanuf, ktorý navrhol oficiálny dizajn mnohých pretekárskych vozidiel Honda.

 

Sezóna WTCR roku 2020 bude pozostávať zo šiestich kôl na európskych podujatiach, ktoré sa začnú na Salzburgringu v Rakúsku cez víkend 12. - 13. septembra. Honda Civic Type R TCR bude promovaná dvomi jazdcami spoločnosti ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, a ďalšími dvomi jazdcami spoločnosť ALL-INKL.DE Münnich Motorsport.

 

François Ribeiro, vedúci podujatí Eurosport Events, promotér WTCR, povedal: „Honda má v súťaži FIA World Touring Car bohatú históriu a jej dlhodobý záväzok v tejto kategórii je na špičkovej úrovni, preto nás teší, že môžeme Hondu privítať ako nového Oficiálneho partnera v oblasti bezpečnostných automobilov podujatia WTCR - FIA World Touring Car Cup s modelom Civic Type R Limited Edition. Mať taký ikonický automobil ako Civic Type R ako oficiálne bezpečnostné vozidlo - s takým vynikajúcim stupňom bezpečnosti, športovými a dynamickými kvalitami a dostupnosťou - dokonale zapadá do filozofie WTCR.“

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode