Hokejista Roman Kukumberg si vyskúšal päťdverový Jeep Wrangler

31.01.2012 10:15

 

Z ruského tímu Amur Chabarovsk ste zakotvili  v bratislavskom Slovane. Rýchlo ste sa aklimatizovali?

Samozrejme. Som doma a čas ukáže čo bude ďalej. Naozaj si neviem predstaviť, že by som robil niečo iné, ako hokej. Fakt neviem. To, čo robím ma baví a na štadióne som v podstate celý deň. Aj syn začína s hokejom, tak som naozaj dosť vyťažený. Niekedy sa mi žiada oddych a vtedy nevyjdem z domu aj celý deň. Každý vrcholový šport je náročný a keď sa tým chcete živiť, musíte ho robiť naplno. Veľakrát prídu mnohé zranenia a u niektorých hráčov to býva väčšinou koniec kariéry.

S kým hráte v útoku?

S Bulíkom a so Šatanom. V pohode chlapci.

Je pre vás číslo 16 na drese výnímočné?

Nie je. Nevybral som si ho, pridelili mi ho iní.

Ste rýchly útočník na ľade. Platí to aj na ceste v cestnej premávke?

Som rýchly šofér, ale viem jazdiť aj pomalšie. Hlavne, keď veziem rodinu, vtedy určite. Pokuty asi najčastejšie platím za rýchlosť, ale na najvyššiu pokutu si už nepamätám. Možno nejakých 60 eur, ale to som stál tam, kde som nemal.  

Nedalo sa nejako s policajtmi dohodnúť a vyriešiť to prípadným dohovorom?

V dnešnej dobe sa to už nedá, ale v minulosti sa stalo, že ma pustili. Aj som policajtom nechal lístky na hokej, ale neprišli. Nevyzdvihli si ich.

Čo sa vám osobne nepáči na slovenských vodičoch? 

Mnohí vodiči idú v ľavom pruhu pomaly až tak, že sa vlečú krokom. To ma naozaj vytáča. A smerovky niektorým tiež nič nehovoria.  

A čo ženy za volantom?

Ženy? Zlé šoférky! Ale nie! Je to individuálne. Sú určite aj dobré. Jednu poznám a to je moja manželka. Dávam si síce pri nej bezpečnostný pás, ale nieee... (smiech)

Na akých autách jazdíte?

Na Lexuse a Toyote Land Cruiser. So ženou na nich jazdíme striedavo. Ona si berie Land Cruiser, lebo tam ide ľahšie kočík a s deťmi je to bezpečnejšie a pohodlnejšie. Mne je to v podstate jedno na čom sa odveziem. Nie som žiadny fanatik do áut, ale na automat nedám dopustiť. Ľahšie sa píšu smsky.  (smiech)

Čo iné ste jazdili okrem auta?

Kúpil som si štvorkolku, ale moc som ju nevyužíval. Na motorky som nebol veľmi zaťažený, ale na bicykli som najazdil zopár kilometrov.

Pamätáte si na nejaký zahraničný motoristický zážitok?

Páčilo sa mi v Kanade ako sa šoféruje. Vodiči tam jazdia na viacprúdovkách. Je to tam iné ako u nás, také  pokojnejšie. Nikto sa tam nenaháňa, jazdí sa tam naozaj bez stresu.

Mal som tam autonehodu na diaľnici. Nabúral som do auta a čakal som, že bude kolóna a nič. Behom minúty tam bola odťahovka. Tie tam stoja zaparkované po boku a ani polícia neprišla. Ľudia tam idú samy na políciu a riešia to. Nezažil som žiadne fúkanie ani pokutu. Len som platil odťahovku a to bolo všetko.

 

Aké máte dojmy z jazdy na Jeepe Wrangler Unlimited 2,8 CRD po facelifte?

Wrangler je typický džíp do terénu a asi skôr pre mužov, ako pre ženy. Aj keď oranžová metalíza by sa viac páčila ženám. Autu však pristala a oživila ho. Priestranný päťmiestny interiér aj pohodlné sedenie s dobrým výhľadom z auta bolo v poriadku. Ťah naftového motora  napriek väčšej hmotnosti Wranglera bol silný a rýchly. Určite, že sa to vyštverá do každého terénu a to je pre tento typ auta najdôležitejšie. Má pekný dizajn, ktorému na kráse neuberie ani odnímateľná strecha. Wrangler má všetky predpoklady pre zvládnutie rôzne ťažkých terénov. Vedel by som si predstaviť, že by bol príjemným spoločníkom na mojich rybačkách.

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

 

 

Späť

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode