HISTORICKÝ ÚSPECH ZNAČKY CITROËN NA SLOVENSKU : NAJLEPŠÍ PREDAJ ZA POSLEDNÝCH 10 ROKOV

15.03.2018 09:03

Vďaka výborným predajným výsledkom, dosiahnutým v prvých dvoch mesiacoch tohto roka, zaznamenala značka Citroën na Slovensku historicky významný úspech – medziročný nárast predaja až 41% a súčasne najlepší predaj v období posledných desiatich rokov.

 

S celkovým počtom 837 registrovaných nových osobných a ľahkých úžitkových vozidiel Citroën dosiahol 5%-nú hranicu trhového podielu, vďaka tomu sa Citroën umiestnil na šiestej priečke v poradí najpredávanejších značiek na Slovensku (kategórie M1+N1)*.

Rastúci trend predajov značky sa začal prejavovať už v priebehu minulého roka. Celkový predaj v roku 2017 zaznamenal s počtom 4401 registrovaných vozidiel zabezpečil značke takmer 10-percentný medziročný nárast.

 

K tomuto úspechu prispieva už od svojho uvedenia v októbri 2016 na Slovensku vyrábaný model Citroën C3, ktorý v roku 2017 pokoril hranicu 2000 klientských objednávok a je už niekoľko mesiacov druhým najpredávanejším na Slovensku registrovaným modelom v kategórii hatchback-ov v segmente B. Celkovo je značka Citroën v segmente B tretia najúspešnejšia - za prvé dva mesiace tohto roku bolo registrovaných už 365 vozidiel, čo predstavuje 8%-ný podiel v danom segmente a súčasne 45%-ný nárast oproti minulému roku.

Vďačí za to, okrem bestselleru C3, aj svojej novinke medzi mestskými SUV – modelu C3 Aircross; rovnako aj priestrannému, osvedčenému a elegantnému sedanu C-Elysée.

 

Druhým najúspešnejším modelom v portfóliu značky je Citroën Berlingo, ktorý je dlhodobo lídrom vo svojom segmente. Za minulý rok 2017 sa predalo (v osobnej aj v úžitkovej verzii) spolu až 824 vozidiel, a úspešne sa

mu darí aj v tomto roku, kedy príde do predaja jeho nástupca s kompletne obnovenou ponukou výbav, motorizácii a verzií.

 

Zvýšený záujem so 16%-ným nárastom predajov v minulom mesiaci zaznamenala značka aj u rodinne zameraného, priestranného a technologicky vyspelého modelu C4 Picasso v 5-miestnom aj v 7-miestnom prevedení.

Potešujúce je, že rastúci trend predajov, čiže viac zákazníkov, si našli modely značky aj medzi fyzickými osobami, ale aj medzi živnostníkmi a firmami.

Medzi firemnými zákazníkmi patrí k najobľúbenejším úžitkovým vozidlám práve Citroën Jumper (vo verziách Furgon, Šasi, valník a Minibus) s nárastom registrácií za rovnaké obdobie minulého roka až o 32%, rastúci záujem zaznamenáva aj Citroën Spacetourer a jeho úžitková verzia Jumpy Furgon, pričom oba modely sú lídrami svojho segmentu.

  • Citroën zaznamenal najlepšie predajné štatistiky od roku 2008: 837 registrovaných automobilov v mesiacoch január a február 2018; to predstavuje medziročný nárast až 41 % !

  • Medziročný nárast značky Citroën v kategórii osobných vozidiel je na úrovni až 43 % (657 registrácií) a v kategórii ľahkých úžitkových vozidiel N1 (do 3,5t ) na úrovni až 35% (180 registrácií)

  • Najpredávanejšie modely značky Citroën na Slovensku: 1. C3, 2. BERLINGO, 3. JUMPER

  • Dôležité novinky značky Citroën, ktoré budú uvedené v roku 2018 :

    • NOVÝ C4 CACTUS HATCHBACK,

    • NOVÉ BERLINGO v osobnej aj v úžitkovej verzii,

    • SUV C5 AIRCROSS v segmente nižšej strednej triedy.

*zdroj / štatistiky registrácií nových vozidiel ZAP SR 1.-2. 2018

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode