Henrieta Mičkovicová podporila na motivačno-relaxačnom víkende dvanásť žien na ceste pri hľadaní samých seba

18.11.2016 12:14

Henrieta Mičkovicová podporila na motivačno-relaxačnom víkende dvanásť žien na ceste pri hľadaní samých seba. Ona sama vyrastala v období, keď sa o kráse, pocitoch a vnímaní samého seba príliš nehovorilo.

Herečka Henrieta Mičkovicová sa okrem nakrúcania seriálov a účinkovania v divadle ujala role  ambasádorky Dove Academy Workshopu, projektu na podporu ženského sebavedomia a krásy. Značka Dove je kampaňou zameranou na túto tému preslávená celosvetovo, ale prvýkrát sa rozhodla lokalizovať ju a pracovať so slovenskými a českými ženami.
 Ako svoju hviezdnu patrónku značka oslovila herečku, ktorá hodnotí túto iniciatívu slovami: „Tento projekt bol pre mňa zaujímavý v tom, že som s jeho účastníčkami mohla byť v osobnom kontakte. Bol pre ne príležitosťou, aby našli cestu k sebe samým, aby sa prijali také aké sú, a aby si uvedomili, že sú krásne. Myslím si, že šírenia osvety v hľadaní vlastného sebavedomia nie je nikdy dosť. Ja sama som vyrastala v období, kde sa o kráse, o pocitoch a o vzťahu k sebe samému príliš nehovorilo. Tak bola vychovaná generácia našich rodičov, ktorá riešila uplne iné veci. Každému sa stane, že počas detstva a dospievania nazbiera batôžtek komplexov zo seba samého, s ktorým sa musí vysporiadať. Pozorujúc moje bezprostredné okolie mám pocit, že dnes, najmä u mladých dievčat, sa všeobecné povedomie v tomto smere posilňuje. Som rada, že som vďaka Dove Academy Workshopu k tomu mohla prispieť, ale aj posilniť vlasné sebavedomie.“  

12 účastníčok Dove Academy Workshopu, vybraných spomedzi českých a slovenských žien vďaka workshopu s ambasádorkou, s psychologičkami a tímom profesionálov získalo možnosť zapracovať na svojom sebavedomí, kráse a na celkovom prístupe k životu. Má vlastne sama Henrieta Mičkovicová nejaké komplexy, ktoré jej uberajú na sebavedomí? „Som si vedomá svojich predností, ale aj svojich limitov. Človek by sa mal mať rád a prijať samého seba takého, aký je, zo svojho nedostatku urobiť prednosť. V tomto smere sú na nás vyvíjané rôzne tlaky a nie vždy je ľahké ich ustáť. Už som toho v živote prežila dosť nato, aby mi niekto nejako zásadne pošramotil moje sebavedomie,“ uviedla herečka „ale samozrejme, používam pri tom zdravý rozum. Človek na mnohé veci prichádza najmä vekom,“ dodáva.
 Premeny 12 účastníčok Dove Academy Workshopu dokumentujú fotografie, ktoré sa predstavili formou výstavy vo vybraných nákupných centrách v Českej a Slovenskej republike. Snímky zároveň tvoria charitatívny kalendár, ktorý za prítomnosti účastníčok pokrstila ambasádorka projektu. „Veľmi ma potešilo, že som bola oslovená a že som mohla byť ambasádorkou tohto projektu, ktorý je výnimočný tým, že po prvý krát sa ho mali možnosť zúčastniť aj Slovenky a Češky. Bol to pre ne, ale aj pre mňa samotnú veľmi inšpirujúci a pozitívny zážitok. Každá z nich je iná, každá krásna a zujímavá,“  uzavrela Henrieta, ktorej pomocou sa na slávnostnom krste podarilo vydražiť kalendár s podpismi účastníčok v hodnote 200 EUR. Výťažok z dražby a následného predaja kalendára prostredníctvom putovnej výstavy alebo internetových stránok www.smekrasne.sk venuje značka Dove Nadačnému fondu Slovak-Czech Women's Fund.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode