Goodyear pred nadchádzajúcim zimným obdobím predstavuje novú vysoko výkonnú zimnú pneumatiku

24.09.2012 12:52

Spoločnosť Goodyear uviedla na európsky trh novú pneumatiku UltraGrip 8 Performance. Táto vysoko výkonná zimná pneumatika bola špeciálne navrhnutá do náročných podmienok, s ktorými sa vodiči počas zimného obdobia stretávajú na európskych cestách.

 

Pneumatika UltraGrip 8 Performance bola vyvinutá tak, aby podávala spoľahlivé výkony na roztopenom ľade, snehu aj na zľadovatenej vozovke. Špecialisti spoločnosti Goodyear vychádzali pri jej vývoji jednak z rozsiahleho prieskumu medzi spotrebiteľmi, jednak z dlhodobej analýzy podmienok vyskytujúcich sa na zimných cestách po celej Európe. Výsledky prieskumu ukázali, že je dopyt po pneumatike, ktorú charakterizujú predovšetkým jej spoľahlivé jazdné vlastnosti, brzdné parametre a priľnavosť.

 

Keď sme sa spotrebiteľov pýtali, čo očakávajú od zimnej pneumatiky, bolo nám jasne povedané, že očakávania sú vysoké, predovšetkým na jej priľnavosti a brzdenie," hovorí Fabien Desarcon, marketingový manažér Goodyear EMEA zodpovedný za zimné pneumatiky. "Veľa dnešných spotrebiteľov má stále v pamäti európske cesty pred pár rokmi, keď Európu zasiahli kruté zimy. Na lekciu, ktorú vtedy dostali, stále nezabudli a na základe týchto zážitkov sú ich nároky na priľnavosť a brzdenie vyššie ako v minulosti. Aby sme splnili ich požiadavky, vyvinuli sme UltraGrip 8 Performance“.

 

Celkovo povedané, pneumatika bola vyvinutá tak, aby dokázala zabezpečiť optimálnu funkčnosť počas veľmi premenlivého zimného počasia. Úplne siliková behúňová zmes udržiava, aj vďaka použitiu najnovšej technológie miešania, pružnosť pneumatiky pri nízkych teplotách a zároveň v širokom rozsahu teplôt zachováva aj dostatočnú pevnosť.

 

Na snehu a v  zimných podmienkach všeobecne sa pneumatika UltraGrip 8 Performance spolieha na kombináciu troch lamelových technológií navrhnutých tak, aby poskytovali  pevnosť, ale súčasne  aj vynikajúce jazdné vlastnosti na snehu. Veľmi husté rozmiestnenie hlbokých hybridných lamiel zabezpečuje  počas celej životnosti pneumatiky výbornú ovládateľnosť na snehu. Väčšie množstvo blokov, a tým zvýšený počet hrán prispieva k celkovo lepším vlastnostiam na snehu. Pokroky dosiahnuté v jazdných vlastnostiach pneumatiky sa odrazili aj vo výsledkoch nezávislých testov, v ktorých bolai, v porovnaní s konkurenciou, dosiahnutá v priemere o 3 percentá lepšia ovládateľnosť na snehu Pneumatiku UltraGrip 8 Performance charakterizuje okrem iného aj špeciálne navrhnutá 6 mm hlboká obvodová lamela, ktorá sa vďaka rozdeleniu blokov podieľa na lepšej bočnej priľnavosti.

 

Pri brzdení funguje stredové rebro pílového tvaru ako snehový pluh, pričom pneumatika tak Ponúka, v porovnaní s priemerom troch konkurentov o 6 percent kratšiu brzdnú dráhu na snehu. Nepravidelný uhol hrán pílového tvaru zabezpečuje, že pneumatika na snehu dosahuje lepšie trakcie. Pretože sneh sa nikdy nezaobíde bez brečky, spoločnosť Goodyear sa postarala o to, aby široké ramenné drážky na pneumatike umožnili pri jazde efektívne čistenie. Väčšia kontaktná plocha v strede, spolu so širšou stopou, sa v porovnaní s predchodkyňou podiela na lepšom brzdení a lepšom ovládaní na snehu.

 

"Vyvinuli sme veľké úsilie, aby sme vytvorili pneumatiku s vysokým výkonom, ktorá si poradí na snehu aj na ľade," uvádza ďalej Desarcon. " Často to bývajú tie najextrémnejšie podmienky, a preto sa im venuje mimoriadna pozornosť. Snažíme sa vyriešiť aj ten najmenší problém, aby sme sa ubezpečili, že dodáme veľmi kvalitnú, bezpečnú a spoľahlivú pneumatiku. "

Na mokrom povrchu odvádza smerový dezén s hydrodynamickými drážkami vodu do strán, a tak umožňuje efektívnu odolnosť voči aquaplaningu, zatiaľ čo na suchom povrchu prispieva k presnejšiemu riadeniu a manévrovaniu súvislé stredové rebro. Výsledky nezávislých testov  potvrdili, že z testovaných pneumatík poskytuje UltraGrip 8 Performance najlepšiu ovládateľnosť na mokrej vozovke a ponúka jeden z najnižších výsledkov valivého odporu.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode