Goodyear- partnerom pokusu o prekonanie rekordu v ceste naprieč tromi kontinentmi

22.09.2014 10:11

Pneumatiky Goodyear Wrangler SUV dovezú expedičný tím od mysu k mysu (Cape-to-Cape) za menej ako 10 dní

 

Spoločnosť Goodyear sa stala partnerom nemeckého rekordéraRaineraZietlowa pri jeho pokuse o zdolanie svetového rekordu vprejazde od mysu k mysu (Cape-to-Cape) z Nórska do Južnej Afriky.

Reiner Zietlow, držiteľ mnohých svetových rekordov v extrémnych prejazdoch kontinentov sa spolu s tímom Challenge 4 vydá v pondelok 21. septembra z nórskeho Nordkappuna cestu do Cape Agulhas v Južnej Afrike vzdialeného viac ako 17000 kilometrov.Aby bol Volkswagen Touareg V6 TDI Rainera Zietlowa schopný prejsť tri kontinenty v rekordnom čase, bude osadený pneumatikami Goodyear Wrangler HP určenými pre vozidlá SUV a 4X4, ktoré dokážu odolávať extrémnym poveternostným podmienkam adokážu sa vyrovnať so stavom ciest počas cesty.

 

Očakáva sa, že pokus o zdolanie svetového rekordu potrvá 10 dní a že Zietlow so svojím tímom Challenge4 prejde 19 krajín: Nórsko, Fínsko, Švédsko, Dánsko, Nemecko, Českú republiku, Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Bulharsko, Turecko, Egypt, Sudán, Etiópiu, Keňu, Tanzániu, Zambiu, Zimbabwe a Juhoafrickú republiku. Na africký kontinent priletí tím z Adany v Turecku do Káhiry v Egypte.

Spoločnosť Goodyear poskytla Zietlowovi a jeho tímu pneumatiky Wrangler HP AllWeather. Po zvážení rôznych typov pneumatík sa spoločnosť Goodyear a Zietlowov tím rozhodli využiťpneumatiky navrhnuté prevozidlá SUV a 4X4.Kombinujú spoľahlivú celoročnú výkonnosť na asfalte a na spevnených vozovkách, majú skvelé vlastnosti pri jazde v teréne a pomáhajú pri úspore paliva. Pneumatiky súčasne poskytujú výbornú priľnavosťna mokrej vozovke, sú odolnéprotiaquaplaningu a umožňujú tichú a pohodlnú jazdu, čo zabezpečí potrebnýpokojpri ceste do Južnej Afriky.

„SpoločnosťGoodyear a tím Challenge4 tvrdo pracovali,aby zabezpečili správne pneumatiky na túto neľahkú úlohu,”hovori HansVrijsen, Marketing DirectorGoodyear EMEA.„Rainerova cesta na juh Afriky sa bude odohrávaťpredovšetkým na spevnených cestách, ale tím narazí ajna množstvodier, vozoviek v havarijnom stave a v určitých chvíľach budú potrebné aj terénne schopnosti pneumatík. Pneumatiky Goodyear Wrangler HP všetky tieto výzvy spĺňajú a súčasne zabezpečujú pohodlnú jazdu. V konečnom dôsledku sa tak tím bude môcť sústrediť na samotnú úlohu – prekonať nový rekord.”

„Som nadšený, že na tomto projektemôžem spolupracovať so spoločnosťouGoodyear,”uvádza Zietlow. “Strávili sme mnoho času skúmaním potrieb, ktoré výzva„Cape to Cape“ predstavuje a som presvedčený, že pneumatiky Goodyear nám pomôžu dosiahnuť cieľovú pásku. Prekona nie svetových rekordov tohto druhu nespočíva v rýchlosti, ale vistote, že účastníci i vybavenie sa dokážu vyrovnať s aktuálnymi potrebami v praxi.”

Rainer s jeho tímom už pneumatiky testovali a s úspechom. Vozidlo povezie celkove šesť pneumatík, štyri osadené a dve náhradné.

Ďalšími partnermi výzvy Cape-to-Capesú Volkswagen, Allianz, Glysantin®, Liqui Moly, 3M, BORBET, Champion, Dynaudio, Exide, Ferodo, Getac, Hewlett Packard, Inmarsat, Kuehne + Nagel, Rollei, TÜV Nord a DometicWaeco.

Ďalšie informácie

Preďalšie obrázky, videa, informácie a údaje o tejto výprave navštívtehttp://www.touareg-capetocape.com

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode