Goodyear bude dodávať pneumatiky tímom v rámci európskeho seriálu Le Mans

11.11.2019 13:18

 

  • Goodyear vyvíja pneumatiky pre tímy, ktoré budú v roku 2020 súťažiť v kategórii LMP2 Majstrovstiev sveta enduro FIA

  • Pre kategóriu LMGTE bude Goodyear v roku 2020 výhradným dodávateľom pneumatík

Po návrate značky Goodyear na FIA Majstrovstvá sveta enduro oznámila spoločnosť, že rovnaké špecifikácie pneumatík ponúkne v roku 2020 aj tímom v najvyššej triede (LMP2) pretekov európskeho seriálu Le Mans.

 

Septembrový historický návrat značky Goodyear na Majstrovstvá sveta enduro predznamenal pre značku pneumatík, ktorá má za sebou celkom štrnásť víťazstiev Le Mans 24 h, nový záväzok aj vo vzťahu k tejto vrcholnej pretekárskej udalosti. Tímy Goodyear už dosiahli na stupne víťazov a pripravili si pôdu pre víťazstvo v pretekoch Fuji 6 hodín.

Vozidlá v najvyššej triede európskeho seriálu Le Mans (ELMS) používajú pneumatiky rovnakej špecifikácie ako vozidlá na Majstrovstvách sveta enduro, čo Goodyearu možní zrýchliť vývoj najnovšej generácie jeho pretekárskych endurance pneumatík. Vysvetľuje Ben Crawley, riaditeľ Goodyear Racing: "Goodyear je v odbore lídrom vývoja veľmi vysoko výkonných pneumatík pre športové vozidlá. Pri našom návrate na Majstrovstvá sveta enduro využijeme svoje znalosti a technológie pri jednom z najnáročnejších majstrovstiev automobilových pretekov. Rozšíriť vývoj o ELMS znamená, že budeme pracovať so širším radom vozidiel, tímov a vodičov a prezentovať značku Goodyear na niektorých najprestížnejších európskych okruhoch.“

Súbežne s tým ELMS oznámila, že všetci prihlásení účastníci pretekov továrenských superšportov v triede LMGTE budú v roku 2020 súťažiť na pneumatikách Goodyear Eagle F1 SuperSport. Trieda LMGTE je otvorená pre široký rad vozidiel, vrátane Ferrari F488 GTE EVO, Porsche 911 RSR a Aston Martin Vantage V8.

 

"Kategória LMGTE ladí perfektne s nedávnym uvedením pneumatík Goodyear Eagle F1 SuperSport schválených pre prevádzku na ceste. Najvyššia verzia tohto radu, Eagle F1 SuperSport RS, bola homologovaná pre vozidlá Porsche 911 GT2 RS a GT3 RS, a teraz vyvíjame vhodné rozmery pre modely ďalších výrobcov športových vozidiel. Pre ELMS budeme dodávať rad pneumatík, ktorý ponúkne vhodné úžitkové vlastnosti, dôsledné prevedenie a odolnosť pre najrôznejšie rady vozidiel," dodal Ben Crawley

Gérard Neveu, CEO ELMS: "Goodyear je jedným z kultových mien automobilového športu. Po štrnástich víťazstvách v 24 Hodín Le Mans prináša do Európskeho seriálu Le Mans nielen svoje rozsiahle skúsenosti, ale aj svoju prestíž, investičné prostriedky a nové technológie. Veľmi si toho, že si Goodyear pre svoj návrat do medzinárodných pretekov športových vozidiel vybral práve WEC a ELMS, vážime. "

Európsky seriál Le Mans je popredný svetový seriál pretekov endurance. Skladá sa zo štvorhodinových pretekov v Barcelone, Monza, Le Castellet, Silverstone, Spa-Francorchampsand a Portimao. Sezónu 2020 začnú 5. apríla preteky Barcelona 4 hodiny.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode