GOODYEAR A NASCAR OZNAMUJÚ, že POKRAČUJÚ v HISTORICKEJ SPOLUPRÁCI

08.12.2022 13:00

 

Dohoda opäť zakotvuje označovanie pneumatík Goodyear za oficiálne pneumatiky pretekov NASCAR. Súčasne spoločnosť Goodyear ustanovila aj ako hlavného sponzora každoročných oficiálnych pretekov seriálu NASCAR Throwback Weekend Cup Series, ktoré sa konajú na okruhu Darlington Raceway a je po nich pomenovaný Goodyear 400. „Duch automobilových pretekov je prítomný v celej našej firemnej kultúre – od výrobných závodov až po naše obchodné zastúpenie vo svete – a význam nášho vzťahu s NASCAR sa odráža v kvalite, úžitkových vlastnostiach a vo vývojovej práci, ktoré vkladáme do každej pretekárskej pneumatiky Goodyear Eagle,“ povedal Richard J. Kramer, predseda predstavenstva, výkonný riaditeľ a prezident spoločnosti Goodyear. "Naše výkony na pretekárskych tratiach hrajú aktívnu úlohu pri úspechoch motoršportu a inšpirujú aj vývoj našich štandardných osobných pneumatík a posilňujú našu snahu ďalej ich inovovať a posúvať ich úžitkové vlastnosti na úplne novú úroveň."

Takmer 70 rokov slúži NASCAR ako skúšobné laboratórium pre generácie konštruktérov pretekárskych pneumatík Goodyear, ktoré kvôli pretekom inovujú, zhotovujú a pneumatiky vyhovujúce tým najťažším a najnáročnejším podmienkam na pretekovej dráhe dodávajú. Jedinečné technológie, ktoré dokážu obstáť a uplatniť sa v pretekových podmienkach, sú potom základom vývoja a unikátnych vlastností štandardných osobných pneumatík Goodyear. „Goodyear je dôveryhodným partnerom NASCAR už od roku 1954 a hrá kľúčovú úlohu pri našom spoločnom úsilí o vytváranie najlepších automobilových pretekov na svete,“ povedal prezident NASCAR Steve Phelps. „Už viac ako 25 rokov sú pneumatiky Goodyear Eagle tým jediným, čo spája pretekárske vozidlá s pretekovou dráhou. Naše pokračujúce partnerstvo nám umožní ďalej posúvať hranice a inovovať naše preteky pre ďalšie generácie." 

Skoro 70-ročný vzťah spoločností Goodyear a NASCAR je založený na spoločných hodnotách, ktorými sú súťažný duch a inovácia. Spolu s tým, ako sa motoršport vyvíjal, sa vyvíjali aj pretekárske pneumatiky Goodyear Eagle. Novovyvinuté technológie priniesli prvé pretekárske hladké „slick“ pneumatiky v roku 1972, radiálne pneumatiky v roku 1989, multi-tread konštrukciu behúňa v roku 2013, ako aj 18-palcové pretekárske pneumatiky Goodyear Eagle používané na pretekoch súčasných upravených sériových vozidiel NASCAR Next Gen. Darlington Raceway − jedna z najstarších doposiaľ používaných tratí celého seriálu pretekov − je tak isto aj dejiskom pohára Goodyear 400 a bola svedkom mnohých míľnikov vývoja spoločnosti Goodyear, vrátane napríklad prvého oficiálneho NASCAR testu pneumatík v roku 1954.

Spoločnosť Goodyear každoročne vyrába viac ako 100 000 pneumatík pre tri najlepšie seriály pretekov NASCAR, ktoré vlastnoručne zhotovujú pracovníci v globálnom sídle spoločnosti v Akrone v štáte Ohio. 

Ak sa chcete dozvedieť o pretekárskych pneumatikách Goodyear viac, navštívte www.Goodyear.com/Racing.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode