Gemeindealpe Mitterbach - skvelá lyžovačka!

03.02.2020 16:20

Dolné Rakúsko...to sú rozmanité a primerané kopce, na ktorých sa môžu deti vylyžovať, ale aj ich rodičia.... veľkorysé lyžiarske svahy a vleky bez čakania v dlhých radoch. Na väčšine kopcov prevažujú modré zjazdovky, ale aj tie náročnejšie červené a strmšie čierné, ktoré sú už učené tým odvážnym a náročnejším lyžiarom. Toto všetko je doplnené freerideovými terénami a zábavnými parkami. Naozaj si každý príde na svoje a nájde to, čo očakáva. A keď to raz zažije, určite sa sem opäť vráti. Tak ako my...

Aktívny vrch - Gemeindealpe Mitterbach

Od vrchov až k údoliam dokáže Gemeindealpe vždy prekvapiť a zažijete tu presne to, čo hľadáte. Dve moderné lanovky obkolesujú 14 km zjazdoviek. Jednou z výziev je strmý svah označený na čierno, ktorý je najprudším svahom Dolného Rakúska. Novinkou je rýchlostná a skicrossová trať, ako aj zábavný park.

 

Lyžiarom, freestylerom a bežkárskym turistom sľubuje toto stredisko športové potešenie v pôsobivej prírode s výhľadom na predné Alpy. Na svoje si určite prídu športovci vďaka strmším svahom, úsekom s digitálnym meračom času alebo vo Freeride Arene s hlbokým snehom. Aj pre zimných turistov, sánkarov a bežkárov je toto stredisko výletným cieľom s rozmanitou ponukou, ale úžasnú dovolenku zažijú aj  rodiny s deťmi. Celodenný skipas pre dospelého je 36 eur, a môže za túto cenu lyžovať na troch svahoch - Mitterbach - Annaberg - Mariazell.

Po dobrej lyžovačke sa dostavil hlad, ktorý sme zasýtili veľmi dobrou kuchyňou v Gasthofe Grabner, kde sme boli ubytovaní. Príjemí hostitelia nám vždy poradili vo všetkom, čo sme potrebovali vedieť, ale to najdôležitejšie bolo, že sme s autom nemuseli vôbec nikam jazdiť, pretože sme to z Gasthofu Grabner mali par metrov rovno k vleku a užívali si úžasnú lyžovačku na svahu Mitterbach.

Naozaj sme boli veľmi spokojní so službami a celkovým prístupom k hosťom. Po celodennej lyžovačke sme si oddýchli v útulných izbách, ktoré Gasthof Grabner má v ponuke. Veď posúďte samy...

Rodinný lyžiarsky raj s úchvatnými výhľadmi nájdete v Annabergu. Na 12,5 kilometri zjazdoviek si užijete okúzľujúci výhľad na Ötscher a deti do 6 rokov tu môžu jazdiť úplne zadarmo ak sú v sprievode platiaceho dospelého. V ponuke sú aj krásne rodinné hotely s detskými ihriskami, vodným svetom a wellness oázou. Vyskúšať môžete sánky, snežnice, korčuľovanie, bežkovanie a odporúčame navštíviť aj historickú jazdiareň. Okrem toho sú k dispozícii mnohé zimné turistické chodníky, trate pre turistov so snežnicami a jazdy v saniach ťahaných koňmi.


Valčík v hlbokom snehu, Rock´n´Roll na zjazdovke s bubnami, rytmus pri lyžovaní na carvingách – a o mnoho viac ponúka Gemeindealpe im Mariazellerland. Dve moderné lanovky Vás vyvezú za krátky čas z 800m k horskej zastávke (1 626 m). Nádherný panoramatický výhľad z vrcholu! Jedinečne upravované zjazdovky a voľna panenská krajina robia oblasť Gemeindealpe vďaka svojej záruke snehu „horúcim miestom“ pre začiatočníkov, pôžitkárov i profíkov. Široké zjazdovky pozývajú tiež snowboardistov a carvingových lyžiarov.
Vleky & zjazdovky:
1 štvorsedačková lanovka, 1 dvojsedačková lanovka, 1 cvičný vlek, 1 Funpark
3 km ľahkých, 4 km stredne ťažkých, 2 km ťažkých zjazdoviek.
4 km zjazdoviek so zasnežovaním

Inšpirujúci vrch Reichenau an der Rax

Príďte a nechajte sa inšpirovať silou hory. So snežnicami sa dá ľahko prechádzať zasneženou krajinou, na chvíľu užasnúť a potom zase pokračovať. Nechať myšlienky voľne plynúť a predsa putovať ďalej. Myseľ sa stimuluje, telo uvoľňuje. A neskôr dostane odmenu vo forme kulinárskeho pôžitku v jednej z typických chát náhornej plošiny Rax. Vrch obľúbený najmä skialpinistami ponúka neuveriteľné a nádherné panorámy.

Text, foto a video: Alena Chorvátová
 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode