GAC Mitsubishi Motors začne vyrábať úplne nový elektromobil v Číne

24.10.2018 13:54

Spoločnosť GAC Mitsubishi Motors začne v Číne vyrábať úplne nové elektrické SUV s označením Eupheme EV.
GAC Mitsubishi Motors (GMMC) je podnik so spoločnou majetkovou účasťou Mitsubishi Motors Corporation, Guangzhou Automobile Group (GAC) a Mitsubishi Corporation. Model Eupheme EV navrhla GAC a bude sa vyrábať v závode GMMC v meste Čchang-ša (provincia Chu-nan).

Nový model podporuje ciele strategického rastu Mitsubishi Motors a GAC, prispieva k rozvoju vyspelého automobilového priemyslu a napomôže k rýchlejšiemu etablovaniu technológií vozidiel NEV*1 ("New Energy Vehicle") na najväčšom automobilovom trhu sveta.


Model Eupheme EV bude najskôr uvedený v dvanástich kľúčových čínskych mestách (napr. Peking, Čchang-ša, Kanton, Šen-čen, Chang-čou a Tchien-ťin) a ešte v tomto roku sa rozšíri aj o ďalšie lokality po celej krajine.

 

Elektromobil Eupheme EV vykazuje dojazd 410 km (podľa metodiky merania platnej v Číne), pričom kombinuje silný krútiaci moment elektromobilu s komfortom a vnútorným priestorom typickým pre vozidlá kategórie SUV. Cena tohto vyspelého a environmentálne ohľaduplného SUV určeného pre čínskych zákazníkov bude začínať na 135 800 RMB*2 (cca 20 000 USD).
 
Ambície spoločnosti v Číne komentuje Osamu Masuko, generálny riaditeľ Mitsubishi Motors: "Uvedenie modelu Eupheme EV nadväzuje na skoršie predstavenie plug-in hybridného modelu Eupheme (PHEV) SUV a pre GMMC predstavuje ďalší dôležitý míľnik. Poukazuje na kľúčovú úlohu, ktorú budú zohrávať technológie elektromobilov pri napĺňaní potrieb čínskych spotrebiteľov, pričom zároveň prispieva k podpore celého automobilového priemyslu v Číne. Čína je jedným z najdôležitejších trhov, a preto očakávame, že sa nám v tejto krajine podarí výrazne zlepšiť našu pozíciu v rámci plánu DRIVE FOR GROWTH."

 

GMMC ako platforma strategického partnerstva, predaja a výroby v Číne, zohrá v trojročnom strategickom pláne DRIVE FOR GROWTH Mitsubishi Motors kľúčovú podpornú úlohu. Do roku 2019 plánuje Mitsubishi Motors posilniť svoje aktivity v rámci celej Číny a prostredníctvom svojej siete predajcov viac než zdvojnásobiť počet predaných vozidiel oproti roku 2016. Spoločnosť sa na čínskom trhu taktiež zameria na rozšírenie modelového radu vozidiel s pohonom všetkých kolies a plug-in hybridných SUV.
 
*1: Vozidlá typu NEV (New Energy Vehicle) sú v Číne definované ako čisté elektromobily, plug-in hybridy alebo vozidlá poháňané palivovými článkami.
*
2: Cena vrátane dotácie vzťahujúcej sa na vozidlá typu NEV.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode