Funkčnosť a štýl v celej svojej kráse: slnečné okuliare inšpirované celkom novým Nissanom Micra

15.06.2017 12:10

Nový mestský hatchback Nissan Micra inšpiruje svojím expresívnym a dynamickým exteriérom ale aj dizajnovým interiérom. Tomáš Král, známy slovenský dizajnér, sa rozhodol využiť vlastnosti modelu na vytvorenie predmetu, vhodného na každodenné použitie - originálne slnečné okuliare.

Nissan postavil pred Tomáša Krála zo Slovenska, ktorý je jedným z popredných zástupcov priemyslového dizajnu vo Švajčiarsku, jasnú úlohu - vytvoriť dekoratívny a úžitkový objekt inšpirovaný novým Nissanom Micra.

„Vždy sa snažím, aby mnou vytvorený objekt bol funkčný a splňoval požiadavky zákazníkov, ktorým je určený,“ povedal Tomáš Král. Nakoľko mal takmer absolútnu voľnosť, takmer okamžite myslel na slnečné okuliare. Sú nevyhnutným doplnkom na jar a leto a ich okrúhly tvar pripomína svet automobilov a rýchlej jazdy. Bola to jasná voľba!

„Navrhol som totožné slnečné okuliare pre ženy aj mužov. Farby zodpovedajú laku novej Micry. Na výber sú výrazné, ale i elegantné farby, záleží na vkuse zákazníka,” dodal Tomáš.         

Štýl slnečných okuliarov odkazuje na krivky a oválne tvary vo vnútri Nissanu Micra. „Pokiaľ sa pozorne zapozeráte, uvidíte  istú podobnosť s okrúhlymi tvarmi, ktoré dominujú v interiéri tohoto vozidla,” vysvetľuje Tomáš. A dodáva: „Chcel som, aby slnečné okuliare obsahovali hlavné rysy nového Nissanu Micra: športový vzhľad, modernosť a dynamiku. Ďalším cieľom bolo zaistiť vodičovi pohodlnú a bezpečnú jazdu počas slnečných dní."

 

 

 

Štýlové slnečné okuliare majú zdôrazňovať osobnosť vodiča celkom nového Nissanu Micra nielen vtedy, keď sedí za volantom svojho vozidla, ale taktiež aj na inom mieste a situácií - na ulici, pri rannej káve na terase, turistike na horách alebo na pláži.

 

Nová Micra, ktorá je extrémne úspešnou kombináciou štýlu, dynamiky, komfortu a modernosti, je vďačným objektom inšpirácie pre dizajnérov: maďarské duo Position Collective navrhlo závesnú lampu, Przemek Gibaszewski z Poľska kolekciu módneho oblečenia a český dizajnér Martin Žampach unikátnu pohovku.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode