Ford Mondeo Hybrid – šetrí na viacerých frontoch

03.05.2019 20:12

Blízka budúcnosť patrí bezpochyby aj hybridným technológiám. V automobilke Ford preto nenechávajú nič na náhodu a už niekoľko rokov koncentrujú svoju pozornosť na vývoj a zdokonaľovanie hybridných technológií. Výsledky ich práce zhmotňuje Ford Mondeo Hybrid (HEV).

Inteligentné technológie, reprezentatívny vzhľad, veľký vnútorný priestor a efektívny pohon sú hlavnými poznávacími znakmi modelu Mondeo Hybrid. A aby automobilka zdôraznila nielen jeho pokrokovú techniku, ale aj praktickú stránku, posiela na trh aj jeho verziu kombi.

Bez kompromisov

Hoci je Mondeo Hybrid na slovenskom trhu len dva roky, pre automobilku nie je neprebádanou pôdou. Naopak, na domácej americkej pôde sa prvé hybridné Fordy objavili už v roku 2008, takže bolo dosť času na vychytanie múch a doladenie ich hybridných technológií na maximálnu možnú úroveň. Doba prítomnosti na trhu a zbieranie zákazníckych podnetov v kombinácii s obrovskou vývojovou základňou automobilky Ford sú tak zárukou, že sa k slovenským zákazníkom dostáva nové Mondeo Hybrid na špičkovej úrovni. Jeho pohon pozostáva z kombinácie úsporného 2.0 l benzínového štvorvalca a elektromotora napájaného akumulátorom so systémovým výkonom až 138 kW (188 k). Výsledkom ich kombinácie je veľmi slušná dynamika, bezkonkurenčne tichá prevádzka a reálna spotreba prekonávajúca naftové verzie. Aby mal slovenský zákazník ľahšie rozhodovanie, cena hybridnej (HEV) a naftovej verzie je úplne rovnaká.

Ani gram navyše

Aby s Mondeom HEV jazdil úsporne naozaj každý zákazník, prístrojový panel ponúka ukazovateľ Ford HEV SmartGauge s funkciou EcoGuide. Tá pomocou animácií na obrazovke v reálnom čase informuje o prevádzkových údajoch a ukazuje, kedy idete najúspornejšie. Udávanú kombinovanú spotrebu hybridného kombi 4,4 l/100 km tak ľahko dosiahnete aj v reálnej premávke.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode