Ford Focus je najpredávanejšie vozidlo na svete, Fiesta zasa najpredávanejšie malé kompaktné vozidlo

11.04.2013 09:55

 

  • Ford Focus sa stal najpredávanejším vozidlom na svete – podľa údajov od spoločnosti Polk o celosvetových registráciách nových vozidiel za kompletný rok 2012.

 

  • Ford Fiesta je najpredávanejším malým kompaktným vozidlom, pričom celkovo sa umiestnila na šiestom mieste. Celkový počet registrácií malých vozidiel značky Ford – Fiesta a Focus  – dosiahol v roku 2012 hodnotu 1 743 540 vozidiel.

 

  • Celosvetový predaj sa v roku 2013 rozbehol s rovnakou intenzitou.


 

 Ford Focus je oficiálne najpredávanejším vozidlom na svete a Ford Fiesta zasa celosvetovo najpredávanejším malým kompaktným vozidlom. Tieto údaje priniesla spoločnosť Polk, líder v oblasti automobilových dát a predpovedania trendov.

 

Celosvetové údaje týkajúce sa registrácií vozidiel od spoločnosti Polk ukázali, že na celom svete sa v roku 2012 predalo 1 020 410 kompaktných vozidiel Focus, čím tento model získal titul celosvetovo najpredávanejšieho vozidla. Údaje tak isto potvrdili, že model Ford Fiesta sa stal najpredávanejším malým kompaktným vozidlom na svete s počtom 723 130 registrácií za minulý rok.

 

„Focus a Fiesta sú vyvrcholením našej globálnej produktovej stratégie s názvom One Ford,“ povedal Jim Farley, výkonný viceprezident pre globálny marketing, predaj, servis a značku Lincoln v spoločnosti Ford. „Naše globálne produkty si našli svoje miesto u zákazníkov – najmä v najpredávanejších a najkonkurenčnejších kategóriách. Zákazníci ocenili jedinečnú kombináciu nízkej spotreby paliva, vysokej kvality, bohatej výbavy a potešenia z jazdy. Vďaka stratégii One Ford dokážeme zákazníkom na celom svete priniesť úspory z masovej výroby a fantastickú hodnotu.“

 

Focus sa v Európe v minulom roku stal prvým vozidlom značky Ford, ktoré sa v ponuke objavilo s inovatívnym 1,0-litrovým zážihovým motorom EcoBoost. Práve tento motor získal ocenenie „Medzinárodný motor roka 2012“. Okrem toho sa do predaja v Európe a v krajinách na celom svete dostala verzia Focus ST s výkonom 184 kW/250 k. V roku 2012 spoločnosť Ford taktiež uviedla štýlovú novú Fiestu, ku ktorej sa v tomto roku pripojí aj verzia Fiesta ST s výkonom 134 kW/182 k.

 

Najnovší úspech modelu Fiesta prichádza spoločne s potvrdením, že podľa údajov poskytovateľa automobilových informácií JATO Dynamics* sa globálny model kategórie B od spoločnosti Ford stal v roku 2012 najpredávanejším malým vozidlom v Európe. Európski zákazníci si tak nový Ford Fiesta kupovali v priemere každé dve minúty.

 

Na zvýšení trhového podielu pre Focus sa podieľal najmä dopyt zákazníkov v Číne a Spojených štátoch, pričom počet registrácií v Číne vzrástol v minulom roku o 51 percent. Na tomto trhu sa podľa údajov spoločnosti Polk predalo celosvetovo každé štvrté vozidlo s označením Focus. Predaj modelu Focus v USA vzrástol v roku 2012 o 40 percent, a taktiež sa podieľal na celosvetovom raste predaja tohto modelu.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode