Ford Fiesta - ostré žihadlo

14.05.2012 16:11

 

Martin a Miška Kaprálikovci si vyskúšali limtovanú verziu modelu Ford Fiesta 1,6 125 HP M5 Sport

 

Ste obaja vyštudovaní  herci. Ako ste sa vlastne spoznali?

Miška: No...ono sa to celé odohralo na javisku. Dva roky som hrala v Prešovskom divadle Jonáša Záborského.  Martin prišiel z Bratislavy hosťovať do muzikálu Krysar a ja som sa do neho zaľúbila na prvý pohľad.Našťastie to bolo obojstrané. Odišla som po čase za ním do Bratislavy a bola svadba. Som tu už osem rokov... 

Maťo: Čo k tomu dodať. Žena má vždy pravdu./Či, nie?/

V akých projektoch momentálne účinkujete? A čo vás ešte čaká?

Maťko: Fúha. Mňa je skôr počuť ako vidieť. Ćasto som totiž zatvorený v dabingovom štúdiu,ale nemenil by som. No a pre tých, ktorí chodia do divadla,tak hrám na Novej scéne v predstavení František z Assisi, Neberte nám princeznú a Na skle maľované. V divadle Aha hrám v rozprávke Janko a Marienka alebo čokoládová chalúpka, kde hráme celá rodina.(Miška,sestra Zuzka a môj otec Dušan)Treba sa prísť pozrieť.

Miška: Mňa teraz okrem rozprávky veľmi neuvidíte, 

pretože som bola dlho na materskej dovolenke. Nejaké projekty som robila aj počas materskej.Miško má totiž 5 rokov a Martinka 3. Je čerstvá škôlkarka. Miško bol prvýkrát v divadle, keď mal 5 mesiacov. Do siedmeho mesiaca s Martinkou som hrala na Novej scéne v muzikáli Donaha. Okrem dabingu som rok moderovala Rannú šou v jednom nemenovanom komerčnom rádiu a v inom ešte stále robím v nekonečnom seriáli Králikovci manželku môjho manžela. A čo ma čaká? Ešte neviem, ale snáď určite niečo dobré! (hi-hi)

 

Ste kolegovia a zároveň manželia. Ako zvládate pracovné povinnosti aby to vaše deti ani nepocítili?

Miška: Super!´Maťo maká v robote a ja doma, alebo opačne. Ak máme náhodou obaja rovnaký termín v dabingu, tak nám deti stráži Maťkova sestra a tiež herečka Zuzka. Deti ju doslova zbožňujú. 

Maťo: Všetko sa dá,keď mám Mišku...

Miška: Zabudol si povysávať?

Maťo: Šak načo som sa ženil?(ha-ha)

Je pre vás šoférovanie relaxom alebo nutnosťou, ktorá neodmysliteľne patrí k vášmu každodennému životu?

Maťo: Šoférovanie je pre mňa relaxom, kým sa nedostanem do bratislavskej kolóny! Bez auta by som asi toho veľa nestihol.

Miška: Rada šoférujem,keď som v aute sama. Počúvam cédečko, spievam, alebo sa učím texty. Pri vození detí sa občas zahanbím, keď mi malý Miško povie:"mama

veď si predbiehala cez plnú čiaru?!"

 

Čím si vás získala značka Ford? A prečo?

Maťo: Pomer cena - výkon. Dobre podvozky. Jazdím Ford Focus Kombi.

Miška: Ja som sa riadila mojimi chlapmi.S Miškom nás  táto značka oslovila na autosalóne. Malý sadol do auta  a bolo všetko rozhodnuté. Rozhodli sme sa pre rodinný naftový model Ford Focus C-max. Zmestí sa tam naozaj všetko, čo potrebujem. Skvelé usadenie detí do auta, ale aj uskladnenie veľkej batožiny. 

Ste s vašimi Fordami spokojní?

Maťo: Áno. Zatiaľ nás nikdy nenechali v štychu.

Miška: Fakt sme spokojní!

 

V budúcnosti by ste volili opäť túto značku?

Miška: No uvidíme. Ja som už povedala. Riadim sa mojimi chlapmi!

Maťo: Maminka tak bude jak len ty povieš.

Mali ste s Focusmi nejakú kolíziu?

Miška: No v podstate nie. Stalo sa mi, že mi nejaký dobrák nacúval do zadného nárazníka. Pre istotu na seba nenechal žiadny kontakt!

Maťo: Ja som to potom musel riešiť.(úsmev)

Miška: A od čoho sú muži?

Maťo: Ešte že ma máš.Cmuk!

 

Za čo najčastejšie dostávate pokuty?

Maťo: Jaaáj. No tak to viem celkom presne! Za zlé parkovanie.

Miška: Na to si fakt expert.

Maťo: Však,keď nie je kde zaparkovať!

Miška: Veď hej. Ja mám 12 rokov vodičák a 3 x som platila za rýchlosť.

 

Koľko ročne najazdíte kilometrov?

Maťo:Ja najazdím 35 000 km/ročne a Miška 15 000 km

Miška:A to kam chodíš? Asi si budem musieť na Teba posvietiť!

 

Radi spievate za volantom?

Maťo: Jasné.

Miška: Minule som išla sama s deckami na východ k rodičom a spievali sme celou cestou.Dokonca som ich naučila aj také tie naše šarišské.Že, šalena ja bula...

 

Čo vás vie vytočiť za volantom?

Maťo: Ak sa na mňa niekto agresívne lepí.

Miška: Ja som veľmi pokojná osôbka. Mňa musia vytáčať veľmi dlho kým vybuchnem.

Maťko: O kom to hovoríme?

 

Ste na ceste ohľaduplní voči ostatným vodičom?

Miška: No a teraz som zvedavá čo povieš. Som ohľaduplná vodička?

Maťo: Áno, Miška moja. A ja? Ja som ohľaduplný vodič?

Miška: Ty si dokonca ohľaduplnejší ako ja.

 

Mali ste nejaký netradičný  zážitok za volantom v zahraničí alebo u nás doma?

Miška: Ani nie. Spomínam, si akurát na to ,že keď sme boli v Španielsku, tak Maťko chcel aby som šoferovala, ale ja som nechcela. Tie ich cesty sa mi zdali strašne úzke. Ja som velká žena a potrebujem velké cesty!

Maťo: V čase zoznámenia s Miškou som mal staručké auto. Jazdil som za ňou do Prešova a raz v zime sa mi pokazilo kúrenie. Po vystúpení z auta mi viseli z nosa veľké cencúle.

Miška: A vtedy som si povedala: "to je ten pravý!"

 

Ako sa vám jazdilo na limitovanej športovej verzii Ford Fiesta 1,6 125 HP M5 Sport, ktorá sa plánuje pustiť do predaja koncom roka?

Maťo: Športový dizajn Fiesty sa mi veľmi páči. Interiér je forďácky a mne blízky. Všetko mám po ruke. Športové sedenie, ale aj prehľadná palubná doska a volant, ktorý sa dobre drží v rukách. Priestoru je v aute dostatok v rámci tejto triedy. Najviac ma upútal živý motor. Fiesta dobre držala v zákrutách, ale aj na ceste. Pri predbiehaní bola Fiesta ako žihadlo! Určite časom, keď deti vyrastú,by som Miške urobil radosť kúpu tohto modelu...

Miška: Veľmi pekne vyzerá Ford Fiesta v bielom prevedení.Interiér je vkusný a sedenie aj s výhľadom na jednotku. Riadenie je športové. Páči sa mi aj množstvo odkladacích priečinkov, dokonca až tri odkladacie priestory na fľaše. Napriek trojdverovej verzii, ktorú by sme ako viacpočetná rodina nemohli mať hlavne kvôli deťom. Pre nás dvoch  by to však bola super voľba! Hlavne pre tých, ktorí majú radi športovú jazdu. Odporúčam Fiestu sebe aj rýchlym ženám, ktoré sa ponáhľajú za nákupmi. Tých 125 koní pod kapotou beží ozaj veľmi rýchlo. 

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode