Flexibilný mestskáč

23.01.2016 20:27

V niektorých krajinách je Honda Jazz známa aj ako Honda Fit a tretia generácia tohto modelu je zas o niečo zaujímavejšia svojím faceliftom a to najviac zadnou časťou karosérie. Je iná ako sme boli doteraz zvyknutí na malé MPV. Patrí však stále ako malý hatchback do mesta a  na svoje rozmery je veľmi kompaktným a priestranným autom. Vidíme to najviac v interiéri, kde na prvom mieste dominujú kvalitné plasty a priestor. To platí aj pre pohodlné sedadlá, kde sa usadia aj pasažieri vyššieho vzrastu a tlačiť sa tiež veru nebudú. Odkladaci priestor vedľa vodiča je dostatočný a dva držiaky na poháre, kde vás občerství káva alebo čaj určite poteší. Ak nazrieme do kufra, tak tam nájdeme 354 litrový objem a po sklopení druhého radu sedadiel dostaneme pomerne veľký priestor s nízkou nakladacou hranou o veľkosti 884 litrov.

V Jazze stále najviac dominuje flexibilný interiér v tomto type auta. A to je jeho najväčší bonus! Vizuálnym skrášlením je multimediílny systém využívajúci android, ktorý  je štandardne dodávaný od druhého stupňa výbavy Comfort. Musím pochválť, že veľmi dobre reagoval na dotyk obrazovky pri prehrávaní hudby alebo rádia.

Základná výbava auta každého vodiča poteší či už tempomatom, manuálnou klimatizáciou, automatickým stieračmi, systém aktívneho brzdenia, elektrickým ovládaním všetkých okien alebo aj multifunkčným volantom a diaľkovým centrálnym zamykaním. Výbava obsahovala asistent udržiavania v jazdom pruhu alebo rozpoznávanie dopravných značiek, svetlá, rádio s mp3, Aux a bluetoothom.

Honda Jazz mala pod kapotou 1,3 litrový atmosférický benzínový štvorvalec s výkonom 75 kW/102 k s krútiacim momentom 123 Nmv v kombinácii so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom predných kolies. Motor bol tichý a na hrboľatých cestách podvozok sedel a nerovnoti pekne eliminoval. Rýchlostná páka radila hladko a ľahko, takže každá žena  v ruchu cestnej premávky nepocíti žiadny problém ani v kolóne, kde väčšinou uprednostňujú automat. V Jazze sa sťažovať určite nebudú. Na diaľnici ak idete predpísanou rýchlosťou a nesnažite sa mestskáča "túrovať" a šialene hnať do otáčok, tak vám dá príjemný zážitok aj na dlhších cestách. Dámy, maminy i mladé osemnástky - hor sa na výlety s Hondou Jazz! Nezabudnite si k tomu pustiť Sade, ktorá vás jazzovo naladí, tak ako má.

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Honda Jazz 1,3 i-VTEC  
Zdvihový objem cm3  1318
Max. výkon v kW (k) pri 1/min   75 / 102/ 6000
Max krútiaci moment v Nm pri 1/min  123/5000
Maximálna rýchlosť v km/h    190
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 11,4
Spotreba mesto/mimo/kombi (l/100km) 6,2 / 4,5 / 5,1
Cena testovacieho vozidla    14 590€

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode