FIA si vybrala Goodyear ako oficiálneho dodávateľa pneumatík pre Svetový pohár cestovných vozidiel

07.01.2020 13:37

  • Goodyear bude od úvodných pretekov sezóny 2020 dodávať pre Svetový pohár cestovných automobilov najnovšiu generáciu svojich pretekárskych pneumatík Goodyear Eagle F1 SuperSport ako vo vyhotovení bez dezénu, tak i do dažďa

 

Značka Goodyear sa stala oficiálnym dodávateľom pneumatík pre FIA ​​Svetový pohár cestovných vozidiel (FIA World Touring Car Cup - WTCR). Na základe oficiálneho výberového konania FIA bude Goodyear partnerom seriálu po dobu najbližších troch rokov, teda v sezónach 2020 až 2022.

V sezóne 2020 sa bude WTCR skladať z desiatich pretekov na troch svetadieloch, konkrétne v Maroku, Maďarsku, Nemecku, Slovensku, Portugalsku, Španielsku, Číne, Južnej Kórei a Macau. Záverečné preteky sezóny sa uskutočnia v Malajzii. Každé preteky sa jazdia na trikrát, takže celkom bude súčasťou pretekárskeho kalendára sezóny tridsať napínavých pretekov.

Goodyear pre nich bude dodávať najnovšiu generáciu svojich pretekárskych pneumatík Goodyear Eagle F1 SuperSport ako v prevedení bez dezénu, tak aj do dažďa, a to už od aprílových úvodných pretekov 2020 WTCR v marockom meste Marakéš.

FIA Svetový pohár cestovných vozidiel organizuje sama FIA, ale jeho promotérom sú Eurosport Events, súčasť spoločnosti Discovery. Stretávajú sa v ňom závodnej verzie veľmi silných vozidiel značiek ako Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai a Lynk & Co. Partnerstvo by malo viesť k významne vyššej prítomnosti značky Goodyear ako priamo na pretekoch, tak aj v médiách.

François Ribeiro, riaditeľ promotéra WTCR Eurosport Events, povedal: "Goodyear má za sebou dlhú a úspešnú históriu v oblasti motoristického športu. Sme preto veľmi hrdí na to, že si ako svoju vlajkovú loď v medzinárodných pretekoch vybral práve WTCR. Discovery a Goodyear budú veľmi usilovne spolupracovať na tom, aby kultovú značku pneumatík vrátili do povedomia pretekárskej komunity za pomoci kvalitného programu a celého radu veľmi kreatívnych aktivít. Nepochybujeme o tom, že Goodyear bude prvotriednym partnerom WTCR ako na technickej, tak aj na marketingovom fronte. "

Mike Rytokoski, viceprezident a riaditeľ marketingu osobných pneumatík Goodyear v Európe, konštatoval: "Sme nadšení, že vďaka tomu, že sa stávame oficiálnym dodávateľom pneumatík pre FIA ​​WTCR, budeme spolupracovať s Eurosportom a FIA. Dopĺňame tak náš aktuálny comeback na scénu svetového motoristického športu účasťou na FIA Majstrovstvá sveta endurance. Goodyear umožní spojiť sa so športovými fanúšikmi v celom rade krajín a preukázať kvality radu pretekárskych pneumatík Goodyear Eagle F1 SuperSport." Goodyear má za sebou dlhú históriu vo vrcholovom motoristickom športe, s celkom 368 víťazstvami Veľkej ceny Formuly 1 vedie pred všetkými ostatnými výrobcami pneumatík. Zmluva s FIA WTCR pripomína víťaznú éru značky Goodyear v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch minulého storočia pri pretekoch európskeho šampionátu cestovných vozidiel, ktoré boli predchodcom WTCR.

Goodyear je trvalo výhradným dodávateľom pneumatík pre NASCAR a vlani oznámil, že sa vracia aj do svetového motoristického športu a začne dodávať pneumatiky pre FIA ​​Majstrovstvá sveta endurance a Európskeho seriálu Le Mans. Návrat značky Goodyear do motoristického športu sa časovo kryje s uvedením pneumatík Goodyear Eagle F1 SuperSport na trh v segmente veľmi vysoko výkonných pneumatík (UUHP). Tieto pneumatiky sa už umiestnili na čele prvého testu UUHP pneumatík testovacieho online portálu Tyre Reviews.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode