Fabiou som zacúvala do stĺpika...

17.07.2021 11:00

Herečka a členka Martinského divadla Barbora Palčíková nám porozprávala o javisku, z ktorého kufre lietali do obecenstva, prvé stretnutie s automatom a následne si túto prevodovku vyskúšala aj na novej Škode Octavia iV Combi RS, ktoré si môžete pozrieť vo videách.

 

Barbie, hráš v nejakom predstavení, ktoré máš obzvlášť rada?

 

Predstavenie Zem pamätá je o Karolovi Duchoňovi a jeho živote. Hrám tam Elenu, jeho manželku a toto predstavenie mám naozaj rada. Musím povedať, že je vypredané asi rok dopredu. Bola sa na neho pozrieť aj manželka K. Duchoňa a bola nadšená. Okrem toho ma diváci môžu vidieť aj v SND v predstavení Bál či v DPOH v hre Mein Kampf či Job Interviews.

 

Veľa hercov radi spomínajú na rôzne nečakané situácie na javisku. Čo sa tebe prihodilo?

 

V Martine na predstavení Višňový sad sa mi podarilo nešťastne zakopnúť do posuvného vozíka plného kufrov, ktoré sa z javiska rozleteli do divákov v prvom rade. Našťastie to nikomu neublížilo, ale mne by ste sa v tej chvíli krvi nedorezali. Nakoniec som sa z toho šoku tak rozosmiala, že som musela z javiska odísť, ale na klaňačku som sa vrátila...

Prehodíme list a našich čitateľov by zaujímalo, aké boli tvoje prvé začiatky za volantom a prípadné stretnutie s pánom policajtom?

 

Otec ma učil jazdiť už počas teoretických hodín v autoškole, takže keď som sadla za volant s inštruktorom, už som šoférovať vedela. Zaujímavú príhodu som zažila, keď ma potom ako mladú 20-ročnú zastavili policajti a ja som bola z toho poriadne vystresovaná. Chcela som vypnúť rádio a namiesto toho som ho dala na plné pecky. Chcela som vystúpiť, odopla som bezpečnostný pás, ale nakoniec som sa spamätala a zostala som sedieť. A keď odo mňa pýtali papiere, dala som im úplne všetko čo som mala, lebo som si v tom strese nevedela spomenúť na nič. Vyzvali ma, aby som sa išla pozrieť dozadu, lebo vraj mi nesvieti šoférove svetlo. Priznala som si chybu, čo sa im, prekvapivo pre mňa, páčilo, ale pokutu mi aj tak dali a odišla som. To bolo naposledy, čo ma zastavili.

 

Aké bolo tvoje prvé auto a na akom teraz šoféruješ? Prípadné kolízie si mala?

 

S mojou prvou Fabiou sa mi podarilo zacúvať do stĺpika, ktorý som vôbec nevidela, bol cca. 30 cm od zeme. Peknú dieru som si do auta urobila. Potom som zacúvala do jedného auta, lebo stál ako idiot a ja som sa akurát v noci ponáhľala do nemocnice. Dala som spiatočku a už som aj docúvala... Neskôr sa mi šmykla noha zo spojky, rozbila som celý predok na dvojročnej červenej Rapidke, čo ma tiež nepotešilo.

Odtiahli ti už auto na mieste, kde si nemala stáť?

 

To nie, ale dostala som raz papuču z mojej nepozornosti. V Martine som vždy stávala na jednom mieste, kde to bolo povolené. Zaparkovala som ako vždy, videla som, že tam robili cestu a všetko bolo rozkopané. Nevšimla som si dodatkovú tabuľu zákaz státia a bolo vymaľované. Ráno som si našla krásnu papuču, zavolala na číslo, zaplatila pokutu a odišla.

Kedy si sa prvýkrát stretla s automatomatickou prevodovkou?

 

Hoci mám veľa kilometrov odjazdených na manuáli, jeden kolega sa ma raz opýtal, či viem jazdiť na automate. Sadla som si, poučil ma a už som vedela. Neskôr nastala situácia, že sme mali dopraviť auto jeho kamaráta do Martina a ja som mala ísť na druhom aute s automatom! Od stresu som odbočila na Zlaté piesky na pumpu, aby som to všetko predýchala. V tom som sa zľakla a použila ľavú nohu. A odvtedy som pochopila, že ľavú nohu nesmiem použiť nikdy...

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode