Fabia v novom šate

16.08.2018 14:56

Dynamická prezentácia novej Fabie prebiehala v v UHELNOM MLÝNE a kto by nevedel, kde to presne je, tak sú to Libčice nad Vltavou... Nová Fabia tretej generácie po facelifte teda v novom šate sa trošku zmenila a to hneď v niekoľkých detailoch. V prednej časti karosérie zbadáte mohutnejšiu mriežku, nové LED svetlá,18 palcové disky a najnovšie systémy Simply Clever. Prepracovanie dostali aj trojvalcové motory, ktoré sú dokonca vybavené filtrom pevných častíc. V ponuke bude jeden preplňovaný a jeden atmosférický trojvalec rozdelený dokopy do štyroch výkonnostných motorizácií od 44 do 81 kW.

Trojvalce sme mali možnosť testovať v rôznych motorizáciách... na výber bola krátka, ale i dlhšia kombi verzia...

Samozrejme, najviac bol záujem o Fabiu MONTE CARLO so športovým espritom, ktorú som si tiež veľmi obľúbila.. LED svetlomety vyzerali šmrncovne, tak ako v interiéri, kde to dýchalo viac športovou elegantnosťou, pretože čierna farba najviac dominovala, či už to bolo obloženie stropu, stĺpiková či stredová konzola. Červené švy na opierkach predných dverí a na stredovej lakťovej opierke vytvárali dynamický dizajn. Osvetlenie odkladacej schránky v stredovej konzole bol praktickým bonusom. Športové sedadlá boli potiahnuté kožou s karbónovým vzhľadom, ktorú zdobili biele kontrastné švy. O dobrý zvuk sa staral štandardne dodávaný infotainment systém Swing s dotykovým displejom a technológiou SmartLink+.

Dotykový displej narástol až na 6,5 palca. Pre súčasnú mladú generáciu je digitalizácia a konektivita dôležitá v každodennom živote, takže Fabia má čo ponúknuť.  Množstvo odkladacích priečinkov nám tiež vyhovoval, ale asi najviac pozitívne prekvapil priestranný batožinový priestor! Verzia kombi dokonca ponúka 530 litrov, čo je jedno z najvyšších čísel vo svojej kategórií. Klobúk dolu...Bonusom a zároveň novinkou je osvetlenie batožinového priestoru, ktoré je po novom odnímateľné a dá sa využiť ako lampa.

 

Čo sa bezpečnosti týka, tak aktuálne sú k dispozícii systémy ako je:

 

Blind Spot Detect –  zvyšuje bezpečnosť pri jazde na viacprúdových cestách a pri predbiehaní. Radarové senzory monitorujú dianie za vozidlom a vedľa neho. LED kontrolka vo vonkajšom spätnom zrkadle varuje pred vozidlom, ktoré sa rýchlo blíži zozadu alebo sa už nachádza v mŕtvom uhle.

 

Rear Traffic Allert low – využíva zadné radarové senzory automobilu ŠKODA FABIA na sledovanie dopravnej situácie za vozidlom pri vychádzaní z parkovacieho miesta alebo z výjazdov. Na nebezpečenstvo kolízie upozrňuje varovný tón a kontrolka na plubnom displeji.

 

a asistent diaľkových svetiel Auto Light Assist -znižuje nebezpečenstvo oslnenia ostatných vodičov diaľkovým svetlom. Akonáhle predná kamera auta zaznamená protiidúce vozidlá alebo vozidlá idúce pred ním, systém automaticky prepne diaľkové svetlá na stretávacie.

Na záver musím podotknúť, že v rámci dynamickej prezentácie sme s novinármi poriadne popreháňali trojvalcové Fabie s jednolitrovým motorom nielen na miestnych upravených asfaltových cestách, ale aj na rôznych mimomestských nerovných cestách... a výsledok? Bol veľmi pozitívny a ako žena šoférka som bola nadmieru spokojná, pretože okrem toho, že som v červenej farbe ladila s Fabiou, tak jazdnými vlastnosťami ma presvedčila, že je svižná, dynamická a vo vnúri kabíny dobre odhlučnená a za ženskú časť môžem jednoznačne povedať, že Fabia je určená aj nám ženám.... Pre viacčlenné rodiny by som odporučila kombi verziu...:)

 

Text: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode