Energy drink

11.06.2016 10:39

Herec Gregor Hološka a Nissan Qashqai sa zoznámili a skamarátili na bratislavských aj rakúskych cestách

Boli ste 14 rokov členom trnavského divadla a teraz ste na voľnej nohe. Viac pracovných aktivít a nestíhate byť len na jednom mieste. Pocítili ste, že chcete zmenu?

V Trnave som mal veľa pekných rolí a odohratých okolo 60 premiér, ale nastal čas, kedy som chcel robiť nové vecí a tá zmena prišla tak prirodzene, že som ju uvítal. Diváci ma mohli vidieť v televíznych seriáloch Panelák, Odsúdené a Chlapi neplačú, kde som sa pravidelne objavoval dva roky. Inak hosťujem v divadle Aréna a Malá scéna. V Aréne sme mali dva mesiace dozadu premiéru Vibrator-play. Výborné predstavenie a všetkých vás srdečne pozývam. Veľmi rád jazdím s divadlom KUMST PRODUCTION, je to divadlo Maťa Mňahončáka a Zuzky Buchlovičovej, s ktorým som poznal rôzne kúty Slovenska, čo je tiež pre mňa prínosom.

Máte rád energiu a koncentráciu na javisku viac ako kameru?

To sa nedá povedať, lebo kontakt s divákom je nenahraditeľný, tam sa herec najviac naučí, lebo tam aj reparát robí pred divákom, ktorý nazrie do hercovej kuchyne. Východiskové pre tvorbu herca je divadlo, ale poctivo musí robiť všetko. Kamera je iná, tam sa dá opakovať a vyžaduje okamžitú koncentráciu, prácu s detailom, špecifickú drobnokresbu. Myslím si, že prepojenie javiska a kamery je si navzájom prínosom.

Predsa len viac improvizujete a zažívate rôzne vtipné aj menej vtipné príhody. Je to tak?

Hrali sme jedno predstavenie v Trnave a stala sa taká situácia, že mama ide kontrolovať syna a chce mu vybrať tú správnu nevestu. Dej už nie je taký podstatný, lebo ja sa tam ocitnem s mojou nápadníčkou /Zuzka Šebová/, ktorá ma začne vyzliekať, ale omylom mi stiahla aj trenírky! Sekundy ubiehali, dojem zostal a ja som musel hrať ďalej...no vtipné to bolo, diváci zamrzli aj sa usmievali. Aj také veci herci zažívajú...

Na zájazdoch sa meníte za volantom?

Najprv vždy niekto išiel autom a jazdil, ale asi najviac Maťo Mňahončák. Teraz už máme vlastného šoféra. Sme dobrá partia známych hercov ako sú Csongor, Deák, Jackuliak, Bahúl a naše predstavenia diváci vždy ocienia riadnym potleskom, pozitívnou energiou ktorá je motivátorom k ďaľšej práci.

Tak precestujete celé Slovensko, spoznáte mentalitu ľudí, viete porovnávať. Takže máte šoférvanie ako relax či prácu?

Mám to rád a vždy si to užívam na mojom spoľahlivom a úspornom aute Hyundai i30 turbo.V aute spievam, viem byť ticho, učím sa texty alebo si to len tak úžívam. Pracovne som najďalej šoféroval do Kežmarku.

Máte dobré skúsenosti, keď vás zastavia policajti?

Pamätám si, keď som si bol zacvičiť vo fitku, že som dostal pokutu za nesprávne parkovanie. Nedali si to vyhovoriť, tak som neriešil a zaplatil 10 eur. Nebolo to také hrozné a vôbec neplatím veľké pokuty, ani ma často nezastavujú, naozaj minimálne...A nehodu som mal len raz, keď sme mali celý deň generálku a unavený som išiel domov. Vtedy som v jednej dediny praskol do auta a pokrčil predok aj zadok naotcovom aute. A papuču som dostal za to, že som omylom poslal sms na inú ŠPZ-tku.

Pracujete v Bratislave a zažívate stres v špičke cestnej premávky ráno či večer?

Veľa pracujem v hlavnom meste a zistil som, že Bratislava je už dosť preľudnená a kolóny v špičke sú hrozné, ale nikto z nás sa tomu neubráni. Jedine byť trpezlivý a to mnohým vodičom chýba. Keby si človek uvedomil, že sa nemusí tak ponáhľať, tak príde o 5 minút neskôr a príde bez ujmy, veď o nič nejde, ale tej tolerancie na našich cestách ozaj chýba.

Čo by ste takým vodičom odkázali?

Ak chceš zmeniť svet, začni od seba. Nájsť v sebe viac pokoja i tolerancie voči iným. Ak niekto zatrúbi, ukazuje gestá, tak neoplácať, ale ukázať, že sa dá aj inou cestou. To platí pre mňa aj pre iných, keď sme nervózni.

Trošku sme pojazdili aj v Rakúsku. Na vašich potulkách za našimi hranicami sú vodiči iní?

Mám vždy pocit pohody aj teraz, keď prídem do Rakúska, že sú vodiči tolerantnejší, majú v sebe väčší pokoj a naši vodiči  sú tam slušní a dodržiavajú pravidlá. Škoda, že to tak nie je aj u nás doma.

Očaril vás nový crossover Nissan Qashkai 1,6 DIG-T? Máte tieto typy áut rád?

Pekné oblé tvary mestského a pritom menšieho SUV-čka mám rád a na diaľnice, mestské cesty či v teréne je Qashkai ozaj doma, čo sme aj dostatočne vyskúšali. Celkovo vonkajší dizajn mi rezonoval  a najmä svetlá, ktoré sú po facelifte určite krajšie ako v predchádzajúcom modeli. To platí aj pre interiér, ktorý je priestranný aj pre macíkov ako som ja! Panoramatická strecha je tiež výhodná, keď chceme v kabíne viac svetla. Interiér nie je preumelkovaný, ale všetko v ňom je tak akurát a na môj vkus stačí. Dokonca presná cúvacia kamera, len ja stále používam späťáky no dámy by sa takej vymoženosti potešili. Čo mám rád, že si tu môžem autonabíjačkou nabiť mobil a praktické USB vystupy, cez ktoré môžem počúvať hudbu. Sedenie pohodlné vpredu aj vzadu, vysokí pasažieri si prídu tiež na svoje. Kufor veľký a vyhovujúci. Farebné kombinácie so striebornými doplnkami boli na úrovni a dýchali luxusom. Ak sa presunieme k jednašetkovému benzínovému motoru, tak som si myslel, že to je silnejší motor. Zo začiatku tichý a pri zrýchlení sa nebál a ukázal silu. Taký energy drink, ktorý vás na ceste vždy povzbudí.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode