Energia za volantom

21.05.2022 12:02

 

Lenka Lutonská - koučka pre podnikateľky v Európe prezradila o sebe, že je jediná v Anglicku a jedna zo 4 ľudí, ktorá získala akreditáciu od American Board od NLP so 100% hodnotením. Pokecali sme si o doprave v Londýne, v čom sú iní vodiči a policajti u nás. Lenka otestovala nový RENAULT Captur a jej dojmy si můžete pozrieť vo videjkách.

 

V Londýne si pracovala, študovala a momentálne tam pôsobíš ako úspešná mentorka vo svojej vzdelávacej a koučingovej spoločnosti. Povedz nám, čo tvoja práca obnáša?

 

V Anglicku som 22 rokov a venujem sa ženám, ktoré chcú rásť v podnikaní, ale aj v osobnom živote, prípadne ako urobiť vo svojom živote zmenu. Veľakrát to v podnikaní u žien dopadne tak, že sa  začnú správať ako muži, ale to sa nedá. Práve s tým sa zaoberá energetické podnikanie, ako sa to dá ľahšie urobiť so ženskou energiou. Mnohé podnikateľky majú problém v tom, že ani nechcú vypnúť a sú workoholičkami 24 hodín denne. Vyšla mi o tom kniha Energetic Marketing, ktorú si môžete kúpiť v každom kníhkupectve na Slovensku.

 

Čo sa môžeme v tvojej energetickej knihe dočítať?

 

Ako naša energia vplýva na náš úspech v podnikaní, v osobnom živote, pretože táto osobná energia je kombinácia vzorcov toho, čomu veríme. To, čo je v nás, tvorí totiž energiu. Mnohí ľudia sú nám sympatickí a máme sa chuť s nimi rozprávať a naopak pri niektorých máme blok a nejde nám to. A to je tá energia, ktorá z nas vychádza. Energia nas predstavuje ešte pred tým ako otvoríme ústa a povieme prvé slová.

 

Nádherné slová, ale skúsme sa teraz porozprávať na motoristickú tému. Vodičák si si robila na Slovensku alebo v Anglicku?

 

Vodičák som robila na Slovensku a jazdiť som začala až v Anglicku, keď som dostala svoje prvé auto od kolegu z Mc Donaldu, kde som najprv pracovala 6 rokov. Starý červený Nissan bez posilovača riadenia. Bála sa som sa tak, že sa mi normálne roztriasli kolen, keď som ho šoférovala. Neskôr som si kúpila svoje prvé auto Ford Puma. 

 

Aké typy áut jazda v Anglicku a akt sú ich vodiči?

 

SUV-čka sú populárne nielen na Slovensku, ale aj v Anglicku. Dokonca aj značka Renault má tam svojich priaznivcov a vidíte ju na cestách. Inak zaujímavosťou u nich je, že väčšinou v nedeľu vyťahujú  krásne vyleštené staré veterány alebo obrovské limuzíny. Anglickí vodiči sú zdvorilí a tolerantní. Až sa tak ponúkajú, aby išiel ten druhý, to určite u nás na Slovensku bohužiaľ nevidíte.

Dokonca aj policajti sú ozajstní gentlemani a ochrancovia ľudí…nevyberajú pokuty za každú cenu.

 

Tak si tam ešte neplatila pokutu ani nemala žiadnu dopravnú nehodu?

 

Bola som nakupovať a ukradli mi evidenčné čislo na aute, tak som si ho musela dať vymeniť. V tom čase ma kontrolovala polícia a vysvetlili mi, že to moje evidenčné číslo niekto používa a kradne s ním. Vraj si to lepia na svoje číslo. Aj mi prehladávali auto a potom pochopili, že som v tom nevinne a to číslo mi bolo ukradnuté. Jedinú nehodu som mala, keď som išla na prvé rande s priateľom /teraz je už mojím manželom/, tak som zacúvala do auta za mnou. Našťastie som mu nič nepoškodila, pretože to bolo veľké auto, len ja som mala poškriabaný kufor.

 

Ako sa jazdí a parkuje v Londýne?

 

V centre Londýna sa jazdí hekticky a bláznivo. Až dvakrát som tam išla autom a odvtedy si už netrúfam, lebo je to tam hotová sodoma gomora! Samé kolóny…ale mimo Londýna je to oveľa lepšie. Parkuje sa v parkovacích domoch a garážach. Ja sa snažím niekedy zaparkovať na dvoch parkovacích miestach. Je to pohodlnejšie, ale to neznamená, že neviem zaparkovať aj na jednom. :)

 

Text, text a video: Alena Chorvátová

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode