Elektromobil s predĺženým dojazdom Opel Ampera vstupuje do segmentu požičovní automobilov cez Europcar

25.05.2012 19:35

 

 

Opel, jeden z najväčších automobilových výrobcov v Európe, a Europcar, vedúca požičovňa automobilov v Európe, dnes oznámili, že 30 elektromobilov s predĺženým dojazdom Opel Ampera je k dispozícii na krátkodobé zápožičky. Už od začiatku marca je Opel Ampera k dispozícii v autoparku spoločnosti Europcar v Amsterdame (Holandsko), odteraz k nim pribudli stanovištia vo Frankfurte nad Mohanom (Nemecko) a v Bruseli (Belgicko).

 

Na podporu tohto programu na propagáciu elektrickej mobility Opel a Europcar plánujú spoločnú komunikačnú kampaň v Nemecku s reklamami na letiskách, internetovými aktivitami a propagáciou na sociálnych sieťach, ako aj podporou predaja na všetkých zákazníckych miestach požičovne Europcar.

 

“Sme veľmi šťastní že môžeme ponúknuť našim zákazníkom Opel Ampera a tým pomáhať v expanzii automobilov s elektrickým pohonom. Opel Ampera je so svojim jedinečným kompletom akumulátorovej batérie a funkciou predĺženia dojazdu perfektne vybavený pre potreby automobilových požičovní. Toto partnerstvo opäť ilustruje naše úsilie poskytnúť zákazníkom možnosť voľby využívať služby lepším a ekologickejším spôsobom,” povedal Roland Keppler, CEO Europcar Group.

 

“Ampera má dojazd vyše 500 kilometrov a poskytuje všetky vlastnosti, ktoré zákazníci očakávajú od automobilu na každodenné, neobmedzené používanie,” povedal Enno Fuchs, manager značky Opel pre zavádzanie elektrickej mobility. “Opel Ampera získal mnoho významných medzinárodných ocenení, vrátane európskeho titulu Automobil roka 2012. Okrem ocenení od médií Ampera oslovuje aj zákazníkov a zavedenie tohto modelu do programu požičovne Europcar je ďalšou náročnou skúškou flotilových atribútov nášho elektromobilu."

 

Opel Ampera s predĺženým dojazdom nevyžaduje zmenu štýlu jazdy vodiča oproti bežnému automobilu so spaľovacím motorom a umožňuje neobmedzenú mobilitu aj pri spontánnych jazdách. Vďaka lítiovo-iónovej akumulátorovej batérii s kapacitou 16 kWh môžu zákazníci požičovne Europcar jazdiť na vzdialenosť 40 až 80 km s rýdzo elektrickým pohonom bez emisií. Pri dlhších trasách benzínový motor poháňa generátor, dodávajúci elektrickú energiu na pohon vozidla. Tým sa dojazd predĺži na vyše 500 km bez toho, aby vodič pri tom musel prerušiť jazdu na niekoľko hodín kvôli nabíjaniu akumulátorovej batérie a bez rizika, že vozidlo zostane stáť na ceste s vybitou batériou.

 

Opel Ampera počas roka 2012 pribudne v ponuke požičovne Europcar v ďalších mestách v Nemecku a ďalších európskych štátoch.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode