Elektrická Kia Niro: Zatiaľ ako koncept

08.01.2018 18:34

Kia postavila kompaktný crossover Niro, ktorý pôvodne uviedla ako klasický hybrid. Vlani v Ženeve sa pridal variant plug-in. Ešte predtým sa však začalo šepkať o elektromobile a klebety sa naplnili, konkrétne kontúry dostanú už o pár dní.

Na výstave CES v Las Vegas predvedie kórejská automobilka rýdzo batériové vyhotovenie svojho vozidla, no zatiaľ len ako koncept. Jeho vzhľad naznačila viacerými fotografiami. Tie jednoznačne ukazujú, že od dvojice sériových modelov sa bude chystaná štúdia líšiť. Vizuálne úpravy sa týkajú najmä osvetlenia využívajúceho podľa slov automobilky pohyblivú grafiku.

Elektrická verzia crossoveru bude mať odlišnú masku chladiča, ostrejší nárazník a prepracované svetlomety s LED architektúrou. Diódy nájdeme aj v nárazníku, kde tvoria motív pripomínajúci písmeno ypsilon. Situácia sa opakuje v zadných partiách karosérie, kde je naznačené prepojenie koncových svetiel v štýle frankfurtského konceptu Proceed. Dole pribudol nápis Niro EV.

Okrem rozdielov viditeľných na aktuálnych fotografiách možno očakávať aj ďalšie rozdielne detaily, ako je napríklad dizajn diskov kolies. Zásahom sa nemá vyhnúť ani interiér. Kia hovorí o použití doposiaľ nevídaného rozhrania človek-stroj, presnejšiu podobu tomuto tvrdeniu nedala.

K technike kórejský výrobca povedal akurát to, že koncept využije vysoko efektívny batériový pohon. Žiadne čísla zatiaľ nepoznáme. No vzhľadom na príbuzenské puto s liftbackom Hyundai možno očakávať, že v sériovom vyhotovení dostane Niro rovnaké vnútornosti ako elektrický Ioniq. Premiéru produkčného modelu by sme podľa neoficiálnych zdrojov mali očakávať v priebehu roka.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode