Elegantný kompakt so športovým espritom

17.11.2019 19:47

Ženskými očami oceňujeme pekné línie auta s športovým espritom. Trieda A dostala prvýkrát túto karosériu vo verzii sedan a práve zadná časť kufra pôsobí dobre a vyvážene. V podstate štvrtá generácia áčka je zhodná s hatchbackom až po stredné stĺpiky, ale široká maska s hviezdou s LED svetlami vyzerá veľmi pôsobivo a elegantne aj keď pre mnohých môže pôsobiť konzervatívnejšie.

Po nastúpení do interiéru nás privíta dostatok miesta všade aj nad hlavou. Výborné spracovanie interiéru z kvalitných materiálov, chrómové doplnky, lesklé povrchy ovládačov na volante, ktoré pôsobia honosne a farebným zladením i ambientné osvetlenie. Spracovanie interiéru je prémiové aj s digitálnymi prístrojmi. Príjemný pohľad na malý displej pred vodičom a druhý v strednej časti interiéru prekrytý spoločným sklom. Výborná grafika, touchpad a dotyková obrazovka. Ergonómia je naozaj perfektná, praktické ovládanie páčkou prevodovky na pravej strane stĺpika riadenia a stieračov na ľavej páčke.

Páčili sa nám aj sedadlá s nastaviteľnou kolennou podporou a lakťovou opierkou, pod ktorou je odkladací box. V kufri je skromných 410 litrov pre batožinu, ale po sklopení operadiel skoro vodorovne sa objem oveľa zväčšil.

Pod kapotou sa skrývala naftová verzia 180d motor, štvorvalcový diesel s objemom 1,5 litra v kombinácii so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Musíme povedať, že diesel bol tichý, úsporný a dobre odhlučnený s agilným podvozkom a mäkkým odpružením. Eliminovanie nerovností bolo na jednotku. Ak si dáte pozor a dodržiavate predpisy, tak zajazdite pod päť litrov nafty na 100 km. Na okresných cestách sme boli na štvorlitrovej hranici a v meste to bolo do 6litrov na 100km.

Určite sme boli s týmto kompaktom so športovým espritom spokojní. Aj vy si dohodnite testovaciu jazdu a napíšte nám do redakcie, aké sú vaše dojmy....:)

 

Text: Alena Chorvátová

Video a foto: Mário Chorvát

Mercedes A 180d Sedan  
Zdvihový objem cm3 1461
Max. výkon v kW pri 1/min 85/4000
Max. krútiaci moment v Nm pri 1 min 260/1750 - 2500
Max. rýchlosť v km/h 206
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 10,6
Kombinovaná spotreba /l/100km/ 5,2
Cena testovaného modelu 36 864 €

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode