Elegancia aj pre dlhonohých

10.01.2012 16:52

Iveta Weiszová - herečka, ktorá sa podieľa na úprave scenárov aj na réžii. Trvalé angažmá mala na Novej scéne a v Trnavskom divadle, kde odohrala množstvo predstavení ako sú „Aj kone sa strieľaju“, „Finta“ a „Hamlet“, kde hrala hlavnú úlohu Ofélie. Je držiteľkou ceny Janka Borodáča za herecký výkon v inscenácii Kaukazský kriedový kruh. Je ženou Dušana Jamricha.

Predpokladám správne, že ste sa s Dušanom Jamrichom spoznali v dabingovom štúdiu?
Bola som ešte na škole a pri tom som robila asistentku réžie. Mala som dokončiť s hercami jednu slučku a Dušan bol nepresný a nechcel tomu veriť. Po vypočutí si uznal chybu a galantne ma pozval na kávu. Vzniklo veľké priateľstvo a neskôr vzťah, z ktorého máme tri deti.

Čo robíte preto, aby váš vzťah bol stále pekný?
Náš vzťah trvá 34 rokov a stále je niečím zaujímavý. Ako kamaráti sme mali nekonečné rozhovory a ešte aj dnes si vieme život prekecať. Osobná komunikácia v tejto dobe smsiek, mailov je veľmi dôležitá. S Dušanom si hovoríme, že to už preháňame, lebo večer o pol jedenástej začneme rozprávať a skončíme až ráno o štvrtej. Potom si nadávame, že nie sme normálni.

Vrátili ste sa z dovolenky v Thajsku. Aká je ich mentalita podľa vášho videnia?
Po dovolenke v Thajsku som prišla na to, že v minulom živote som tam asi žila. Toľko úsmevov, skromnosti a ochoty som nikde na svete nevidela ako tam. Za to veľký bordel som zažila v doprave, v Bangkoku. Nikdy sme neverili, či dokážu zabrzdiť, ale na poslednú chvíľu to dokázali. Napriek tomu vodiči netrúbili, ale pokojne a bravúrne všetko zvládali bez nehody. Všetci tam môžu všade stáť. Sajdky, motorky, tuk-tuky. V tom svojom bordeli majú dokonalý systém...

Ako by ste charakterizovali svoje šoférske schopnosti?
Som dynamická, ale nie príliš rýchla šoférka. Nemám rada hrkotavú jazdu, ale plynulú. Niektorí chlapi jazdia štýlom MHD. Dupnú na plyn a zabrzdia a to sa neustále opakuje. Mne vtedy lieta žalúdok. Po štrnástich hodinách práce v dabingu s vyťahanými očami som schopná ísť štyridsiatkou, lebo na viac si netrúfam. A za nič na svete ma nikto nedonúti ísť rýchlejšie. Zastávam teóriu, že vozidlo musím ovládať ja a nie ono mňa!

Čo vám dáva uzatvorený priestor v aute?
Uzatvorený priestor mi sformuluje myšlienky a dáva ma dokopy. Viem v aute selektovať z myšlienok tie správne a vyhodiť, ktoré ma zaťažujú. Mňa šoférovanie upokojuje a spôsobuje mi radosť. Ak sa dostanem do situácie, že potrebujem byť sama a doma nenájdem pre seba miesto, tak sadnem do auta a idem sa previezť.

Čo vaše nehody?
Bola jedna smiešna nehoda na jeseň, keď bolo všade blato. Mala som vtedy Mazdu a namotalo sa mi blato na predné kolesá. Zastala som v dvoch jamách, kde bola voda. Ako som vychádzala na cestu, zbadala som, že ide auto. Dvadsiatka na tachometri. V tom som zabrzdila a šmýkala som sa rovno do cesty Favoritu, ktorý do mňa vrazil a odhodil ma nabok. Ja som sa benígne šmýkala až som zastala. Nič sa mi nestalo, len auto išlo do šrotu.

Čo by ste zmenili na našich cestách?
Na dedinách by mali mať všetci povinné reflexné vesty. Šedé oblečenie, šedý bicykel, bez svetiel a vy ste s jednou nohou v base! Unavení, takého človeka nevidíte ani s dobrým zrakom...

Ako sa vám páčil nový model Opel Insignia Sports Tourer s dvojlitrovým naftovým motorom?

Tmavo-šedá metalíza je elegantná farba a Insignii pristane. Na zadných sedadlách by mohli spokojne sedieť aj herci Ferko Kovár a Ivan Romančík, ktorí majú dlhé nohy. Páči sa mi vyšší posed na kožennných sedadlách, ktoré sú veľmi pohodlné. Sedela som ako prikovaná a pri tom som mala všetko na dosah ruky. Volant je malý, pevný a dobre sa drží. Milujem opierky na lakte, čo som tu tiež našla. Páčia sa mi letecké okrúhle budíky, displej a všetky prehľadné gombíky na prístrojovej doske. Je tu veľa odkladacích priečinkov a veľké zrkadielko, ktoré by som využila na každej križovatke. Viem si predstaviť s novou Insigniou prejsť trasu aj 1000 km. Je určite úžasná aj na lyžovačky a naozaj by som ju odporučila Dušanovi, aby ju kúpil svojej partnerke!
 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode