Ela, elááántra!

29.10.2016 10:00

Herečka a moderátorka Michaela Majerníková si v daždi zašmýkala s novou Elantrou značky Hyundai a čo všetko o nej ešte neviete sa dozviete v našom rozhovore!

Ste vyštudovaná herečka a často vás vidíme ako moderátorku na obraze hobby magazínu „Postav dom, zasaď strom.“ Ako to s vami vlastne je?

Moderujem od začiatku ako som študovala herectvo na VŠMU, ale k herectvu som sa dostala cez tanec čo bolo moje naj hobby. Aj preto som chcela študovať choreografiu tanca, no nakoniec som vyštudovala herectvo. Po skončení sa mi nechcelo ísť hneď do trvalého angažmánu a pravda bola taká, že sme boli dosť silný ročník, aj ten pred nami a divadlá sa poriadne zaplnili. Ani som to teda neskúšala a časom to nejako odznelo byť členkou v tíme divadelného kolektívu. Dnes je to veľmi náročné, herec nechá na javisku dušu a popri tom musí robiť množstvo ďalších projektov, aby sa uživil.

A čo ste teda potom robili na voľnej nohe...neoslovili vás hneď z rádia?

Vždy prišli nejaké projekty..či už hosťovanie v divadle, moderovanie... Hviezdy na ľade bola moja prvá life moderovačka. Potom prišlo radio Sity, kde som sama moderovala asi dva roky. Hereckých ponúk bolo málo a to mi bolo ľúto, že som bola viac zaškatuľkovaná ako moderátorka. Neskôr prišla ponuka zahrať si vo filme Eštebák s Jirkom Mádlom a ešte máme spolu film Pojedeme k moři, ktorý Jirka bravúrne zrežíroval. Nahováram spoty, čo ma živí a prišli aj seriály ako Rádio, Vdova, Nevinní, Panelák a iné. No a ako speakerka som zakotvila v rádiu Expres.

Čo vaše šoférske začiatky, ste taká „expres“ moderátorka aj za volantom?

Po autoškole som začala jazdiť ako 19-ročná a môj frajer mal Favorita, ktorého som šoférovala, keď potreboval, aby som ho sem tam odviezla. Potom som mala 5-ročnú pauzu a tatinko mi posunul Renault Megane, ktorý sa trošku kazil a v servise si ho moc neobľúbili. Časom som si kúpila jazdenku do mesta – taký malý guľaty Nissan Micra. Teraz mám už päť rokov Ford Focus a som spokojná na to, že mám jedno dieťa, zatiaľ stačí.

Mali ste zopár kolízii, na ktoré si občas spomeniete?

Zážitkov bolo viac než dosť a bola som skoro v zvodidlách, keď sa kamionista rozhodol, že ma nevidí. Jazdila som na Megane, keď som skúšala jeden muzikál a presúvala som sa do divadla Aréna. V nízkej rýchlosti pri presune na Nivách sa stala taká vec, že jeden pán vbehol nečakane na prechod pre chodcov a všetci sme flekovali....ja, autobus, ďalšie auto, ale moja kolegyňa za mnou už neubrzdila! Urobila mi skoro totálku, našťastie nič sa nestalo a ona mala iba prasknutý chladič.

Alebo ešte iná kuriozita?

Inokedy som nezbadala v mŕtvom uhle jedného taliana a objavil sa vo mne. To bol tiež riadny šťuchanec. Obaja v strese a jeho kolegyňa o dušu prekladala. Nič vážne sme nemali, tak sme to ani nijak neriešili.

Chápu vás policajti, keď urobíte dopravný priestupok alebo sú k vám nekompromisní ako k iným smteľníkom na ceste?

Mám s nimi niekoľko zážitkov a hlavne ten, keď som tehotná vystúpila v ôsmom mesiaci, tak sa preľakli. Boli milší, ale veľmi to s nimi neviem. Naposledy som to neuhrala, keď ma zastavili a nemala som viac ako 20 eur! Oni, že mi vypíšu šek a ešte ma pokarhali, že idem večer von a vezmem si iba 20 eur! Pozrela som sa a opýtala, ktorý je ročník ten pán policajt. Povedal číslo a ja som sa pustila do neho, že keď som bola v jeho veku a mala som 600 korún, tak to bola celá moja výplata! My sme chodili von s päťdesiatkou v peňaženke...Dali mi nakoniec 60 eur šekom. Žmurkala som a nič....musela som zaplatiť.

To nemyslíte vážne, veď s vašou slovnou zásobou by ste uhovorili aj pána Prezidenta policajného zboru?

Veru nie! Raz v noci pri Malej scéne som išla na orandžovo-červenú a stálo ma to tisíc korún. Nemala som v hotovosti a policajti ma poslali k bankomatu na druhú stranu. Mesto prázdne, semafóry fungovali a ja na každom červenom panáčikovi som musela stáť, tak to bol horor! Dala som im tisícku s tým, že ďakujem, že mi postrážili auto.Takýchto eskortov k bankomatu som mala niekoľko...

Čo robíte na cestách a ostatným vodičom sa to nepáči?

Som trubič. Ľudia to síce zle vnímajú, ale ja ich väčšinou iba upozorňujem, nič viac. Myslia si, že im nadávam, ale to je absurdné, sme strašne vzťahovačný národ ;) V Káhire stále trúbia a všetko je ok. Kto trúbi ten ide! Ponáhľali sme sa na letisko, tak sme išli v protismere, inak by sme to netihli. Bolo to šialené, ale nikto sa tam nad tým nepozastavoval, tam sú totálni blázni...Napriek chaosu tam ale nemajú často nehody, vedia všetko odkomunikovať.

Nový Hyundai Elantra 1,6 CRDi zaujíma ženy i mužov, ale čo na tento sedan hovorí moderátorka Miška?

Elegantné a športové autíčko zároveň! Krásny vonkajší dizajn a zadná klopená strecha s veľkým objemom kufra ma hneď zaujala. Potom prehľadný interiér  a volant akurát do mojich rúk... že vyhrievaný volant aj sedadlá?! Tak to v zime aj za daždivého počasia ako je dnes, tak poteší či ženu alebo muža. Naftový jednašestkový turbomotor bol rezký a prekvapili ma jazdné vlastnosti a režimy: ekonomický, normal a športový. No jasné, že športový režim so zrýchlením ma dostal! To bola iná kávička!

S automatickou sedemstupňovou prevodovkou nebol problém?

Druhýkrát jazdím s automatom a na ucpanú Bratislavu by už nikto nemal chcieť manuál, veď akurát včera som bola v kolóne dve hodiny a skoro som malého nestihla vyzdvihnúť zo škôlky! Nohu som mala presilenú, len plyn, brzda a ruka stále preraďovala. Na prístavnom moste sa zosunul z prívesu obrovský bazén a nastal dopravný kolaps! V Elantre by som nemala žiadny problém sa v pokoji posúvať, aj by to šetrilo spotrebu v systéme štart-stop. Prekvapil ma údaj o spotrebe, ktorý bol niečo vyše 5l/100 km, to je mega, v ekonomickom režime vraj ešte menej. Veľa priestoru, dobré sedenie a radosť pozerať z auta. Potešila som sa, keď som zbadala odkladacie priečinky na fľašu a kávu. Našla som AUX a USB výstupy, to využívam. Hyundai Elantra v smotanovej farbe patrí viac ženám hoci je to unisex auto do každého počasia aj v dnešnom daždi vám vyčarí úsmev ako mne! Ela, elááántra! Uau!

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode