Dynamika v podaní elektrického maznáčika BMW i3

05.07.2014 09:15

Okrem iných slovenských motoristických novinárov sme sa s kolegynkou veľmi tešili na testovanie v malebnom prostredí okolia Salzburgu na dva reprezentatívne modely: športové BMW M4 a elektrické vozidlo BMW i3. A veru boli to naozaj vynímočné autá a nielen dizajnovo!

Množstvo očí nespustilo zrak na cestách, ktorými sme jazdili a spestrili scenériu nádherneho okolia nielen Rakúska, ale aj Nemecka, kde sme chvíľu vyskúšali aj vyššie rýchlosti s "nenásytnym" BMW M4, ktoré malo neuhasiteľný smäd  po upravených cestách a diaľniciach. Snáď sa takých ciest raz dožijeme aj na Slovensku.

Ako prvého maznáčika sme si otestovali elektrické BMW i3.

Okrem vonkajších kriviek u maznáčika zaujal výkon, ktorý prekvapil svojou dynamickou akceleráciou a na diaľnici to dal aj 150 km/h, ale nám stačilo ísť stabilnou rýchlosťou do 100 km/h, pretože sme viac jazdili po cestách mimo diaľnice. Naše prvé údaje na tachometri ukazovali dojazd batérie 148 km hoci

(výrobca udáva až 160 km a viac) a po dojazdení cca. hodinu a pol sme do cieľa prišli s dojazdom 82 km, čo je výborný informatívny údaj o spotrebe. Možno tým, že sme tak žensky šliapali na pedál! Dopĺňanie batérie do plna však stačilo do dvoch hodín ako sme boli informovaní.

Nastupovanie do auta bolo príjemné a vo vnútri všetko typické tejto značke a hlavne všetko bolo po ruke, tak sme sa s maznáčikom veľmi rýchlo skamarátili. Úložný priestor na mobil, fľašku a iné drobnosti vyhovovalo našim požiadavkám dokonca aj batožinový priestor bol priestranný, kde sme mali ulžený len notebook a rifľovú bundu. Kombinácia rôznych materiálov vo vnútri "itrojky" esteticky pútala, ale mňa asi najviac zaujal drevený povrch prístrojovky príjemný na pohmat. Cúvacia kamera na veľkom displeji bola praktická a pri ženskom jazdení  vždy potrebná. To asi chápe každá vodička.

Ľahkosť riadenia ukazovalo, že dámy si taktiež obľúbia toto vozidlo a veru potom ho už nevymenia pokiaľ sú sympatizantky ekológických áut! A to ticho v kabíne! Niekedy sme si neboli isté, či vôbec máme naštartované, ale jemným šliapnutím na pedál nás presvedčil, že sme mobilné.

Komu by som tento model odporučila a za akú cenu?

Noo, v prvom rade by som maznáčika odporučila sebe a potom všetkým obyvateľom menších i väčších miest, aby mali nablízku nabíjaciu stanicu. Jednoznačne zákazníci tohto modelu musia byť fanúšikovia tejto prémiovej značky, čomu aj nasvedčuje cena pár tisíc nad 30 000 eur. Samozrejme v tejto cenovej relácii sa pohybujú aj iné elektromobily, ale tak na tento model a v takom komforte, v akom sme ho testovali je cena primeraná. Pomaly sa nabíjacie stanice rozširujú po Slovensku a verím, že časom to bude ešte lepšie a počet elektormobilov vzrastie aj u nás. Určite mi dá každý za pravdu, že šetriť zdravie všetkých nás je na prvom mieste. K tomu nech nám  pomáhajú  tieto famózne ekologické autá. BMW i3 k nim jednoznačne patrí.

Nezabudnite, že onedlho si prečítate aj o famóznom športovom BMW M4, jednoducho povedané trhač asfaltu!

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode