Dve Miss na cestách

20.01.2018 08:40

MISS AUTOAZENA.sk CARAT TUNING 2017 – Ivana Brestovanská nám porozprávala, aký je jej život za volantom, aké má rada autá a ako si užila výhru v podobe nového modelu Hyundai i30 1,4 T-GDI


Ivanka, boli ste jednou z finalistiek Miss Carat Tuning 2017 a podarilo sa vám získať titul nášho online magazínu - MISS AUTOAZENA.sk CARAT TUNING 2017. Čo vám táto súťaž dala a aký je váš život po nej?

Musím povedať, že touto súťažou som spoznala veľa úžasných ľudí. Vďaka tomu, že som postúpila do finálovej 10-tky som bola po prvýkrát pri mori a tak isto som aj prvýkrát letela. Bol to pre mňa neskutočný zážitok... Po tejto súťaži pokračujem tak ako predtým, nič podstatné nezmenilo čomu som veľmi rada.

Spomínate si na svoje prvé stretnutie s volantom a aké bolo vaše prvé auto s ktorým ste naberali skúsenosti? Máte ho doteraz?

So šoférovaním som nemala nikdy problém. Moje prvé auto bola otcova Mazda, s ktorou som začínala jazdiť a na ktorej jazdievam doteraz, aj keď už mám svoje vlastné auto.
Máten nejaké vtipné historky na cestách?

Vtipnú historku som zažila, keď ma zastavili policajti, ktorí celý čas išli predo mnou a sledovali kedy a kam odbočím, aby sa mohli so mnou porozprávať. Takže bez pokuty, ale príjemná debata s príjemnými príslušníkmi zákona.


Páčia sa vám viac offroady, limuzíny, malé mini autá na parkovanie alebo typické ženské autá s automatom výlučne do mestských kolón?

Konkrétne ja osobne mám malé autíčko Peugeot 206, ale páčia sa mi skôr SUV-čka alebo hatchbacky. Môžu byť aj ostré, ktoré majú veľa koní pod kapotou...
Máte trpezlivosť v kolónach, či zvyknete nadávať... viete aj myšičkovať, keď treba?

Nedalo by sa povedať, že kolóny milujem, ak musím čakať, tak si samozrejme počkám aj keď s malými nervami, ale čo iné sa dá robiť. Určite sa nemaľujem ako mnohé vodičky, ktorý ten čas tak využívajú.
Máte za sebou nejaké dopravné priestupky, ktoré stoja za zmienku?

Vtipné bolo, keď som si 3 mesiace posielala v meste SMS-ky na svoju ŠPZ-tku auta... len som tam zmenila jedno číslo. A dostala som pokutu! S nervami som išla na mestskú políciu, že aký v tom majú systém, keďže som si zaplatila a našla som si pokutu za stieračom?! Žiaľ vtedy mi vysvetlili, že platím za inú ŠPZ-tku a spokojná s dohovorom, našťastie bez pokuty som išla preč.


Stala sa vám nejaká dopravná nehoda, na ktorú asi nikdy nezabudnete?

Išla som kvôli súťaži Miss Carat Tuning 2017 do salónu krásy na nechty a vlasy. Išla som v kolóne autom, keď auto predo mnou prudko zastavilo a ja som nestihla ubrzdiť. Aj také nepríjemnosti som zažila, ale to patrí predsa k životu alebo nie?!
Čo máte a nemáte rada za volantom?

Nemám rada vodičov (debilov), čo ohrozujú nie len seba, ale aj ostatných účastníkov premávky. Milujem či už šoférovanie alebo sa len tak voziť s niekym a pozorovať okolie.
Cesty do zahraničia ste absolvovali? Akí sú podľa vás vodiči v iných krajinách? Sú iní ako naší?

Absolvovala som cesty do Česka, Poľska, Rakúska a Nemecka a myslím si, že sú vodiči tých krajín určite ohľaduplnejší ako naši. Aspoň čo sa slušnosti týka...
Ako budú podľa Vás vyzerať autá o 30 rokov?

O 30 rokov tu budú úplne iné autá. Veď už teraz existujú hybridné autá či elektromobily.

Okrem iných cien, ktoré ste vyhrali ako MISS AUTOAZENA.SK CARAT TUNING 2017, bolo aj testovanie nového modelu Hyundai i30 1,4 T-GDI. Aké máte dojmy z testovania?

Auto bolo v krásnej červenej farbe s veľmi pekným dizajnom. Vo vnútri auta sa mi páčila cúvacia kamera a parkovacie senzory, ktoré by mala mať v aute každá žena. Benzínový motor s turbom bol riadne dynamický a celkovo tento model je vydarený po každej stránke. Určite by sa mi páčil ako aj mnohým ženám, ale aj mužom, keďže pod kapotou bolo cítiť tých 140 koní. V meste je priam ideálny a zrýchlenie bolo okamžité, keď som potrebovala. Verím, že si tento model ešte užijem a už teraz sa teším, kedy si jazdu opäť zopakujem...

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode