Dvanásta mimoriadna edícia od spoločností Mercedes-AMG a Cigarette Racing slávi svetovú premiéru

19.02.2020 12:02

Spoločnosti Mercedes-AMG a Cigarette Racing Team pokračujú vo svojej dlhoročnej spolupráci a navrhujú jedinečné vysokovýkonné vozidlá na cestu aj na vodu.

Mercedes-AMG a Cigarette Racing predstavili na Medzinárodnej výstave motorových člnov v Miami nový čln 59’ Tirranna AMG Edition a Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition (kombinovaná spotreba paliva: 13,3-13,1 l/100 km; kombinované emisie CO2: 304-299 g/km). Vysokovýkonný čln 59’ Tirranna AMG Edition, ktorý navrhli značky Mercedes-AMG a Cigarette Racing, je už dvanástou mimoriadnou edíciou vychádzajúcou z dlhodobej strategickej spolupráce. Okrem toho bol v Miami predstavený aj mimoriadny model Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition, ktorý bol na základe rovnakých dizajnových princípov ako čln individuálne prispôsobený v AMG Performance Studio v Affalterbachu.

Ako najnovší zástupca exkluzívneho radu mimoriadnej edície stanovuje čln 59’ Tirranna AMG Edition nové štandardy v oblasti výkonu a dizajnu a tvorí perfektnú rovnováhu medzi luxusnou jachtou a vysokovýkonným člnom. Čln 59’ Tirranna AMG Edition je aj napriek svojej dĺžke 59 stôp (približne 18 metrov) a šírke trupu 14 stôp (4,2 metra) mimoriadne agilný a optimalizovaný pre maximálny výkon.

Tím spoločnosti Cigarette Racing sa snažil pri vývoji svojej novej výkonnej vlajkovej lode dosiahnuť najlepšie možné riešenia pre každý jeden detail. Kľúčom je pritom odľahčená konštrukcia: naklonená odnímateľná strecha je vyrobená výlučne z uhlíkových vlákien, čím sa znižuje ťažisko, čo vo výsledku prispieva k lepšej ovládateľnosti na vode. Uhlíkové vlákna boli použité pri konštrukcií celej paluby, napríklad v prípade nosníkov vystužených uhlíkovými vláknami ako aj v prípade zrkadla lode. Trup a paluba boli vyrobené z optimalizovaného kompozitného laminátu s jadrom z PVC použitím procesu vákuovej infúzie. Povrch prístrojovej konzoly má nano vrstvou a je antireflexný, odoplný proti vysokej teplote a obsahuje spojovacie diely z titánu.

Výrazný dizajn člna 59’ Tirranna AMG Edition a modelu Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition je výsledkom úzkej spolupráce spoločnosti Cigarette Racing Team, dizajnového tímu spoločnosti Mercedes-AMG a Gordena Wagenera, vedúceho dizajnu spoločnosti Daimler AG.

„Mercedes-AMG symbolizuje výkon a luxus. Čln ’Tirranna AMG Edition’ je perfektným stelesnením týchto zásad: jeho dynamické a zároveň zmyselné proporcie predstavujú atletickú krásu. Odvážnosť modelu Mercedes-AMG G 63 sa skrýva v jeho silnom a čistom dizajne,“ tvrdí Gorden Wagener, vedúci dizajnu spoločnosti Daimler AG.

„Od roku 2007 zdieľame našu vášeň pre výkonnosť so spoločnosťou Cigarette Racing Team. Vôbec po prvýkrát sme zvolili komplexný prístup k navrhovaniu vozidla a člna,“ povedal Tobias Moers, predseda vedenia spoločnosti Mercedes-AMG GmbH. „Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition je ešte individuálnejší model ako ktorákoľvek edícia vychádzajúca z našej úspešnej spolupráce. Exteriér a interiér Triedy G Edition boli individuálne vyrobené v našom štúdiu Performance Studio v Affalterbachu a zdôrazňujú výkonný vzhľad modelu Mercedes-AMG G 63.“

„Mercedes-AMG G 63 je jedinečnou a nadčasovou ikonou. Inšpirovala nás k tomu, aby sme sa v oblasti vysokovýkonných člnov ešte zlepšili,“ tvrdí Skip Braver, výkonný riaditeľ spoločnosti Cigarette Racing Team. „Čln 59’ Tirranna AMG Edition zostáva verný našej DNA a stelesňuje luxus a zároveň aj výkon. Takto sa snažíme predčiť očakávania našich náročných zákazníkov a stanoviť nové štandardy.“

Vysoký výkon na vode
Čln 59’ Tirranna AMG Edition disponuje šiestimi 4,6-litrovými preplňovanými závesnými V8 motormi Mercury Racing 450R, z ktorých každý jeden prenáša na hnací hriadeľ výkon 450 koní. Celkový výkon motorov predstavuje 2 700 koní, vďaka ktorému čln dosahuje maximálnu rýchlosť takmer 130 km/h. To sú impozantné hodnoty výkonu pre čln takýchto rozmerov, ktorý ponúka priestor až pre 26 osôb a používateľský komfort stredovej konzoly člna spája so štýlom, priestrannosťou a výkonom typickým pre športovo-luxusné jachty.

Vďaka premysleným technickým detailom ponúka čln 59’ Tirranna AMG Edition mimoriadne jednoduchú obsluhu. Disponuje napríklad gyroskopickým stabilizátorom, ktorý redukuje kolísanie člna o 80 %, čo predstavuje veľkú výhodu, ak sa čln nachádza na rozbúrenej vode alebo sa chce plaviť popri veľkej jachte. Navyše dokormidlovacie zariadenia mimoriadne uľahčujú manévrovanie s člnom takejto veľkosti.

Nezameniteľný dizajn
Lákadlom lode je lakovanie v čiernej metalíze so zlatým kosoštvorcovým vzorom AMG. Interiér kabíny je vyhotovený rovnako ako v prípade modelu Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition v stredomorskej kombinácii béžovej farby macchiato a tmavomodrej farby. Aj na palube vidno na materiáloch a spracovaní lásku k detailom: vo veľkolepej oblasti sedenia sa nachádza skrinka s chladiacim priečinkom, ďalším úložným priestorom a televíznym prijímačom. Vpredu sa nachádza kalifornská kráľovská posteľ, ako aj priestranná kúpeľňa so samostatnou sprchou. Čalúnenie kabíny je zhotovené z kvalitnej ručne zošívanej kože. Poťahové látky na hornej palube dokážu odrážať až 30 % tepla, čím si možno zvoliť tmavšie farby a zároveň zachovať pohodlnú a luxusnú atmosféru. Osobitným detailom je držadlo zo zaoblenej ušľachtilej ocele, ktorá sa tiahne po celej dĺžke člna. Na každej strane člna sú tri okná, ktoré ponúkajú výhľad na more. O dodatočné svetlo a veľkorysý pocit z priestoru sa okrem toho stará horné osvetlenie na odnímateľnej streche a strope kabíny, ktoré možno stmaviť clonou.

Zábavný systém Cigarette Pure Plus bol vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou JL Audio Marine: s 29 reproduktormi ponúka ozvučovací systém s výkonom 5 200 W vynikajúcu kvalitu zvuku na celej palube. Zadná časť pozýva so svojou letnou kuchynkou s grilom, umývadlom, pracovnou plochou a úložným priestorom na vonkajšie varenie. V zadnej časti odnímateľnej strechy je integrovaná elektricky vysúvateľná dvojmetrová ochranná plachta proti slnku, ktorá poskytuje tieň pre celú zadnú palubu. Obe oblasti na sedenie v zadnej časti člna možno elektricky spojiť a vytvoriť tak veľké lehátko. V prednej časti sa nachádzajú výsuvné jedálenské stoly.

Ďalším atraktívnym prvkom je digitálny ovládací systém člna 59’ Tirranna AMG Edition: mnohé funkcie možno ovládať kdekoľvek na palube prostredníctvom iPadu. Medzi tieto funkcie patrí osvetlenie pri kormidle, klimatizácia kabíny či monitorovanie bilge púmp. Aj systém osvetlenia RGB pozdĺž zábradlia možno ovládať prostredníctvom aplikácie na námornom navigátore, takže čln môžete stlačením tlačidla osvetliť rôznymi farbami. Digitálny ovládací systém znižuje aj potrebu káblov, čím sa redukuje celková hmotnosť člna.

Jazdný výkon na súši
Mercedes-AMG G 63 ponúka vynikajúce jazdné vlastnosti na cestách aj mimo spevnených cestných komunikácií. Základom jazdného výkonu typického pre vozidlá AMG je silný 4,0-litrový motor V8 biturbo s výkonom 430 kW (585 k) a náhon na všetky kolesá s dôrazom na zadnú nápravu (40:60) s troma uzávierkami diferenciálu. Podvozok AMG RIDE CONTROL s adaptívnym nastaviteľným tlmením pracuje plnoautomaticky a je elektronicky riadený. Priebežne prispôsobuje tlmenie na každom kolese aktuálnej potrebe a podporuje tak suverénne jazdné vlastnosti modelu Mercedes-AMG G 63.

Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition predstavený na Medzinárodnej výstave motorových člnov v Miami ponúka vďaka štúdiu AMG Performance Studio z Affalterbachu mimoriadne komplexné možnosti individualizácie, výsledkom čoho je prvotriedna kvalita. S jedinečným rozsahom výbavy a svojím mimoriadnym dizajnom sa stáva symbolom dlhoročnej spolupráce spoločností Mercedes-AMG a Cigarette Racing Team.

Autormi exkluzívneho dizajnu exteriéru v čiernej metalíze so zlatým kosoštvorcovým AMG vzorom sú odborníci zo štúdia AMG Performance Studio. 22-palcové kované disky s dizajnom krížových lúčov majú zlaté zvýrazňujúce prvky na nábojoch a ráfikoch kolies. Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition disponuje balíkom AMG Night, tmavo pochrómovanou maskou chladiča AMG, predným ochranným oblúkom, bočnými nástupnými lištami v matnej čiernej farbe, ako aj logami vozidla vo vysokolesklej čiernej farbe.

V prípade modelu G 63 Cigarette Edition pokračuje reč dizajnu po prvýkrát aj v interiéri, ktorý je vyhotovený v dvojfarebnej koži v béžovej farbe macchiato a hlbokomorskej modrej. Aj volant AMG Performance z uhlíkových vlákien v tmavomodrej koži napa odkazuje na čln 59’ Tirranna AMG Edition. Podpis Cigarette sa nachádza na podlahových rohožiach, ako aj ikonických držadlách Triedy G.

Spolupráca spoločností Mercedes-AMG a Cigarette Racing
Spoločnosti Mercedes-AMG a Cigarette Racing spolupracujú už od roku 2007, a to najmä v oblasti spoločných zákazníckych a marketingových aktivít. Či už na vode alebo na ceste – spoločnosti Mercedes-AMG a Cigarette Racing sú hnané rovnakou vášňou pre mimoriadny výkon. Oba mimoriadne modely na vodu a cestu stelesňujú rovnakú interpretáciu luxusu a výkonu, estetiku značky Mercedes-AMG. Vizuálne aj technologicky sa navzájom perfektne dopĺňajú.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode