Dunlop vstupuje s novými SportSmart TT do segmentu pneumatík ako pre voľné jazdy na okruhu, tak pre použitie na ceste

11.12.2017 12:00

Značka Dunlop oznámila, že v marci budúceho roku uvedie na trh štvrtú novinku vo svojom portfóliu hyperšportových pneumatík. Pneumatiky Dunlop SportSmart TT vyvinuté tak, aby naplnili požiadavky jazdcov najnovších športových motocyklov a výkonných naháčov, ktorí chcú používať rovnaké pneumatiky ako na voľné jazdy na okruhu, tak aj pre jazdu po ceste.

  • Dunlop má najmladšiu a najinovatívnejšiu ponuku v segmente hyperšportových pneumatík

  • prvá pneumatika Dunlop pre kombinovaný segment cestných a okruhových pneumatík za posledných desať rokov

  • štvrtá nová hyperšportová pneumatika počas posledných desať mesiacov mesiacov

  • využívanie technológie, ktorá priniesla víťazstvo v Mistrovstvách sveta Endurance FIM

 

Názov SportSmart TT je odvodený z cestného radu SportSmart Dunlop, doplnkové písmená TT odkazujú na okruhovú technológiu (Track Technology).
S novými pneumatikami SportSmart TT sa značka Dunlop vracia do segmentu, v ktorom sa naposledy stretávala s konkurenciou vďaka vysoko ceneným pneumatikám Qualifier RR, pred viac ako desiatimi rokmi.

Pneumatika SportSmart TT je štvrtá nová hyperšportová pneumatika, ktorú Dunlop uvádza na trh v priebehu jediného roka. Potvrdzuje stratégiu nového vymedzenia sortimentu, ktorú Dunlop ohlásil vlani a ktorej cieľom je, aby si z jeho ponuky vybral skutočne každý jazdec.

Dunlop má najmladší a najinovatívnejší sortiment hyperšportových pneumatík

Pre profesionálnych jazdcov - D213 GP Pro - uvedená na trh v lete 2017
Pre sezónnych pretekárskych jazdcov - GP Racer D212 - uvedená na trh v januári 2017
Pre skúsených jazdcov na okruhu aj na ceste: SportSmart TT - bude uvedená na trh v marci 2018
Pre cestných jazdcov a príležitostné použitie na okruhu - SportSmart2 Max - uvedené na trh v marci 2017

"Žiadny iný výrobca pneumatík počas posledného roka neobmenil úplne všetky pneumatiky v hyperšportovom portfóliu. Po roku plnom noviniek máme najmladší a najinovatívnejší sortiment na celom trhu. Ukazuje to, do akej miery sa Dunlop zameriava na vývoj nových technológií užitočných pre všetky typy hyperšportových jazdcov a dokladá, ako rýchlo a efektívne sa nám darí prenášať poznatky z víťaznej účasti v rôznych pretekoch rovno do nášho sortimentu," povedal Andy Marfleet, marketingový riaditeľ Dunlop Motorcycle Europe.

Víťazná technológia z Majstrovstiev sveta Endurance FIM

Vlaňajší rok bol pre Dunlop náročný, nielen pokiaľ ide o tempo uvádzania nových produktov na trh. Súčasne pre neho bolo posledných dvanásť mesiacov vysoko prínosných aj na pretekárskej dráhe.

Pneumatiky Dunlop si zvolili Ian Hutchinson a Michael Dunlop, aby s nimi vyhrali preteky Isle of Man v kategóriách TT Superbike a Senior a vybrala si ich stajňa GMT94, ktorá s nimi vyhrala Majstrovstvá sveta endurance FIM, vrátane závodov Bol d'Or a Le Mans 24 hodín.

Pri týchto pretekoch Dunlop vyvinul nový polymér, ktorý v motoristickom športe využíva v záujme zvýšenia priľnavosti a odolnosti pneumatík. V nových pneumatikách SportSmart TT Dunlop použil špeciálnu pretekársku zmes, v ktorej je dokázané, že podáva stále rovnaký výkon vo veľmi širokom rozsahu prevádzkových podmienok. Práve táto vlastnosť je pri kombinovanom nasadení ako na ceste, tak i na okruhu, mimoriadne dôležitá.

V záujme optimalizácie styčnej plochy pneumatiky s povrchom jazdnej dráhy Dunlop pre pneumatiky SportSmart TT využíva ďalšie zdokonalenie svojej modernej technológie NTEC. Nová technológia NTEC RT umožňuje upravovať tlak v zadnej pneumatike a pri jazde po okruhu tým maximalizovať styčnú stopu. Vďaka tomu môžu jazdci jazdiť po ceste so štandardným tlakom v pneumatike, zatiaľ čo pri jazde po okruhu pretekárskej trati môžu zväčšiť styčnú plochu až o 24 percent.

"Obe tieto technológie sú kľúčom k vysokej výkonnosti SportSmart TT. Až pneumatiku v marci 2018 predstavíme verejnosti, odhalíme ešte aj ďalšie dve nové technológie. Vďaka kombinácii všetkých štyroch inovácií vytvárajú nové pneumatiky vlastný špecifický segment sortimentu hyperšportových pneumatík Dunlop. S celkom štyrmi novými pneumatikami v hyperšportovom segmente môžeme teraz jazdcom naozaj akéhokoľvek typu ponúknuť zodpovedajúcu pneumatiku - či už pre jazdu po ceste alebo na okruhu," dodal Andy Marfleet.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode