DS VIRGIN RACING JE PRIPRAVENÝ NA ZAČIATOK DRUHEJ SEZÓNY PRETEKOV FORMULA E

21.10.2015 18:13

Tím DS Virgin Racing predstavil týždeň pred začiatkom novej sezóny v Pekingu nového pilota, nových partnerov, nový motor ako aj množstvo energie!  Sezóna šampionátu FIA Formula E sa odštartuje 24. októbra v Pekingu. Tím DS Virgin Racing chce pokračovať tam, kde skončil minulý rok v júni.

V záverečných pretekoch exceloval na domácej pôde v Londýne Sam Bird. Brit by rád pokračoval vo svojom progrese a nadviazal na sľubnú prvú sezónu, ktorú vyšperkoval víťazstvom v Malajzii. V druhej sezóne bude jeho novým tímovým kolegom Francúz Jean-Éric Vergne.

 

Nová spolupráca so značkou DS znamená, že monopost dostal pred druhou sezónou nové farby. Nový dizajn sa obohatil o farby, ktoré reprezentujú značky DS a Virgin. Červená a chrómová farba zostali zachované, logo DS na čiernom podklade sa hrdo vyníma na pontónoch. Partnerovi Hewlett Packard Enterprise zostali, tak ako v prvej sezóne, blatníky a fialová farba na kryte batérií.

 

Zmeny sa netýkali iba športového dresu. Vývojom prešla aj technika, ktorú majú tímy, vrátane DS Virgin Racing, k dispozícii. Do druhej sezóny štartujú s vlastným elektrickým pohonom. V DS Performance kompletne prepracovali pohonnú jednotku v prospech vyššieho výkonu a jeho lepšieho využitia. Výkon poskočil zo 150 kW (204 k) na 170 kW (230 kW) a pohonná jednotka bola počas letných testov veľmi spoľahlivá. Reálnu výkonnosť však ukáže až prvé ostré nasadenie v pekinských uliciach.

 

Zmenami prešiel aj systém fanúšikovskej podpory Fanboost. Fanúšikovia získajú šancu hlasovať za Sama a Jeana-Érica hlasovať až do šiestej minúty pretekov. Ich podpora im môže priniesť až 100 kJ dodatočnej energie.

 

"Ukončenie minulej sezóny víťatstvom v Londýne bolo naozaj mimoriadne", spomína Sam Bird pred začiatkom pretekov v Číne. "Verím, že z tohto nadšenia niečo vyťažíme aj na začiatku novej sezóny. V minulej sezóne som si pekinský pódiový výsledok veľmi užíval. V tejto sezóne by som rád pridal viacero pódiových umiestnení!"

 

"Veľmi ma teší môj vstup do tímu DS Virgin Racing a už netrpezlivo očakávam začiatok sezóny v Pekingu," pridáva Jean-Éric Vergne. "V minulej sezóne som na tejto trati nepretekal. Zážitok na mestskom okruhu predstvuje pre mňa veľkú výzvu."

 

"Minulý ročník preletel šialene vysokou rýchlosťou," pripomína Alex Tai, šéf tímu DS Virgin Racing. "Minulý rok sme sa púšťali do relatívne neznámych vôd motoršportu s elektrickým pohonom. V prvej sezóne sme sa veľa naučili a posilnili sme náš tím. Myslím, že sa nám podarilo spojiť viaceré talenty a to na okruhu aj v boxoch. Ak k tomu pridáme naše skúsenosti z prvej sezóny, tak môžeme v Pekingu počítať s veľmi dobrým vstupom do sezóny."

 

"Po júnovom oznámení spolupráce s Virgin Racing sme prežili niekoľko veľmi náročných mesiacov," pridáva Yves Bonnefont, generálny riaditeľ DS. "Začíname s oslavami 60. narodenín DS a bolo by úžasné, keby sme ich spustili nezabudnuteľnými pretekmi práve v Číne, ktorá je pre nás veľmi dôležitým trhom."

 

Viac informácií o DS Virgin Racing Formula E Team nájdete na www.dsvirginracing.com

 

Viac informácií pre médiá získate po registrácii na http://map.dsvirginracing.com/login.php

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode