Druhá generácia Goodyear Vector 4Seasons si odnáša ceny z dvoch prestížnych testov pneumatík

23.10.2015 11:46

Nová pneumatika uspela v najnovšom teste celoročných pneumatík nemeckého týždenníka AutoBild a obsadila prvé miesto v nezávislom teste, v ktorom TÜV hodnotil správanie sa pneumatík pri brzdení na mokrej vozovke, na snehu a ľade
Spoločnosť Goodyear oznámila, že jej nová celoročná pneumatika Vector 4Seasons obstála v najnovšom teste nemeckého magazínu AutoBild. Obsadila prvé miesto za správanie sa pri brzdení na mokrej vozovke, na snehu a ľade v nezávislom teste, ktorý na zákazku spoločnosti Goodyear realizoval TÜV. Vector 4Seasons je celoročná pneumatika s dôrazom na výkonnosť v zimnom období a s vynikajúcimi vlastnosťami v lete, ktorá sa tak dokáže po celý rok vyrovnávať i s tými najobťažnejšími podmienkami, ktoré ju môžu na európskych cestách stretnúť. AutoBild do testu zaradil desať pneumatík, ktoré hodnotil podľa celého radu kritérií, vrátane trakcie, ovládateľnosti a správania sa pri brzdení na mokrom, zasneženom a zľadovatenom povrchu. Celoročná pneumatika Goodyear zvíťazila nad všetkými najnovšími konkurenčnými výrobkami vo všetkých týchto kategóriách. Pneumatika súčasne obsadila i prvé miesto v nezávislom teste správania sa pri brzdení na mokrom, snehom pokrytom a zľadovatenom povrchu, ktorý na zákazku spoločnosti Goodyear vypracoval TÜV. I v ňom porazila všetky ostatné testované konkurenčné výrobky.

V teste AutoBildu pneumatika Vector 4Seasons Gen-2 (rozmerom 195/65R15 91H) preukázala príkladný všestranný talent s najlepším správaním sa na mokrom povrchu, s najvyššou odolnosťou proti aquaplaningu a s najkratšou brzdnou dráhou na mokrej vozovke, s vynikajúcou hodnotou spotreby, vďaka nízkemu valivému odporu a s najvyšším kilometrovým prebehom. Vďaka tomu za sebou nechala všetkých konkurentov.
Kvality pneumatiky Vector 4Seasons potvrdil i nezávislý test, ktorý na zákazku spoločnosti Goodyear spracoval TÜV. Jeho výsledky ukázali, že pneumatika vedie pred všetkými testovanými konkurenčnými výrobkami v brzdných vlastnostiach na mokrom, zasneženom a zľadovatenom povrchu. V4S tak vodičovi pomáha s bezpečnou jazdou i vo veľmi ťažkých podmienkach. Na snehu pneumatika Vector 4Seasons preukázala, v porovnaní s priemerom troch vedúcich konkurentov, o 8 % kratšiu brzdnú dráhu. V rovnakom teste, v porovnaní s priemerom troch hlavných konkurenčných výrobkov, preukázala aj o 6 % kratšiu brzdnú dráhu na mokrej vozovke a o 9 % kratšiu brzdnú dráhu na zľadovatenej ceste.
„Teší nás, že výsledky testov potvrdzujú výkonnosť najnovšieho člena rodiny pneumatík Goodyear Vector 4Seasons. Goodyear dbá na bezpečnosť jazdy v akýchkoľvek zimných podmienkach, najmä vo veľmi ťažkých situáciách ako napríklad na mokrých, ľadových a snehom pokrytých cestách. Výsledky týchto testov posilňujú tridsaťročné vedúce postavenie našich celoročných pneumatík, ktoré prispievajú k bezpečnosti cestnej premávky a zbavujú rodiny v celej Európe starostí pri ceste autom,” povedal Alexis Bortoluzzi, marketingový riaditeľ Goodyear pre osobné pneumatiky v Európe, na Strednom východe a v Afrike.  
Nová Vector 4Seasons ťaží z viac ako tridsaťročných skúseností s vývojom celoročných pneumatík a mnoho rokov pripomienok od užívateľov stoviek vozidiel originálne vybavených predchádzajúcimi generáciami celoročných pneumatík, vrátane vozidiel popredných značiek ako Volkswagen, Audi, Fiat, Jeep, Opel, Ford a Renault.
Najnovšie ocenené pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons druhej generácie sú v predaji na všetkých hlavných európskych trhoch. Všetkých celkove 43 rôznych veľkostí, vrátane troch modelov dojazdových pneumatík, bude k dispozícii začiatkom roku 2016. Nastupujúca nová generácia bude na všetkých týchto trhoch postupne nahradzovať doterajšie pneumatiky Vector 4Seasons.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode