Dravosť a nápaditosť v každom detaile

03.03.2015 18:24

Koniec pracovného týždňa, neskoré popoludňajšie slnko sa trbliece na ľadových kryštálikoch snehových závejov popri ceste a sfarbuje zasnežené vrcholky štítov do ružova. Vozovka sa kľukatí v ústrety víkendu, plného zábavy a dobrodružstva. Jazda vyžaduje rýchle, efektívne a rafinované vozidlo, ktoré poskytuje maximálne potešenie...

Toto je presne úloha, pre ktorú bola Kia Sportspace koncipovaná. Veľkorysé a masívne proporcie sú pripravené dostať pasažierov bezpečne a rýchlo na zjazdovky. Rafinovaný interiér ponúka pohodlný priestor pre štyroch pasažierov. Hladké a elegantné línie exteriéru aj interiéru sú funkčné a zároveň štýlové a poskytuje cestujúcim komfort a pohodlie v automobile, ktoré jednoznačne výrazne vyčnieva z davu.
 
Je to koncept, ktorý extrahuje maximum radosti zo života priamo v srdci vodiča.

Koncept Kia Sportspace, ktorá sa predstaví na 85. Medzinárodnom autosalóne v Ženeve, je úplne iným typom vozidla, ktorý stiera tradičné kompromisy. Na jednej strane je to dôkladne praktické vozidlo na každodenné firemné používanie, ale zároveň elegantný a športový grand tourer v klasickom slova zmysle, pripravený hravo zdolávať kilometre, či už kvôli podnikaniu alebo zábave.

Kia Sportspace navrhli a koncipovali v európskom Dizajnovom centre Kia Motors vo Frankfurte pod vedením Gregory Guillaume, hlavného dizajnéra Európy.  Nie je to ani limuzína, ani hatchback, ani kombi. Je to model, ktorý je schopný splniť požiadavky tých, ktorí odmietajú kategorizáciu v otázkach životného štýlu aj motoristických potrieb.

Gregory Guillaume otvorene komentuje okolnosti vzniku tohto konceptu: “Kia v tomto
dôležitom segmente európskeho trhu neponúkala žiadne kombi, ale ja som sa rozhodol, že nevytvoríme jednoducho len ďalší model v tradičnom kombi duchu. Tento automobil odráža túžby, ktorú som mal ešte ako mladý študent dizajnu vo Švajčiarsku.”

“Vždy som sníval o možnosti vytvoriť taký automobil, ktorý by som mohol vziať na víkendovú lyžovačku s priateľmi a potom ho odviezť späť na autosalón do Ženevy. Ženevský autosalón je pre mňa niečím špeciálnym - začína v období, keď zima konečne uvoľňuje svoje mrazivé zovretie. Vždy má zvláštnu atmosféru a príťažlivosť. Ideálny koncepčný automobil to musí drážať - a ja verím, že Kia Sportspace práve toto dokáže!”  

V skutočnosti je Kia Sportspace naozaj úplne odlišný typ vozidla od ostatných vo svojom segmente.

Gregory Guillaume ďalej komentuje: "Kia Sportspace bola koncipovaná ako automobil, ktorý by si vodiči chceli brať na víkendy, aby unikli mimo bežných starostí a užili si chvíle za volantom. Zamerali sme sa predovšetkým na to, aby vozidlo priam lákalo k vyrazeniu si a vychutnaniu každučkého okamihu. Kia Sportspace okrem sofistikovaného stvárnenia dokáže ponúknuť uvoľnenú jazdu, prinášajúcu nadšenie. Užijete si v nej každodennú cestu do práce, rovnako intenzívne ako víkendové cestovanie na hory," doplnil.



 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode