Dovolenka do Chorvátska trvala 20 hodín!

20.01.2023 21:51

 

Člen divadla Astorka Korzo'90 - talentovaný herec Pavol Šimun nám porozprával, čo zaujímavé si môžeme prísť pozrieť do divadla Astorka. Aké sú zážitky z Autoškoly a jeho ciest. Ako si kúpil svoj Fiat Tipo a mohol ho porovnať s novým testovaným Fiatom Tipo. Jeho dojmy si môžete pozrieť vo videách. :)

Pali, hráš v Astorke vo viacerých tituloch, ktoré sa divákom páčia... či už vtipná inscenácia Revizor, nová hra Nevesta, ktorú ste skúšali počas korony, ale čoskoro bude premiéra hry Jakub a jeho Pán v réžii Ondreja Spišáka. Kde ťa ešte môžeme okrem divadla vidieť či počuť?
 
Na premiéru sa všetci tešime a bude 31. januára a všetci ste srdečne vítaní. Diváci ma mohli vidieť v septembri v seriáli Vynímočná Nikol, kde som hral vyšetrovateľa a zároveň som bol pomocná ruka Kamila Mikulčíka a Táni Paufhofovej. Robil som Voiceover do reklám a jedna z nich bola reklama na model auta jednej nemenovanej značky. Verím, že prídu zaujímavé ponuky a možno by som uvítal aj viac dabingových postáv. :)
 
Pre náš magazín Auto a Žena by si prezradil nejaké pikošky napríklad z Autoškoly alebo záverečných skúšok, keď mnohí zažívajú stres hlavne z jazdy, keď je prítomný pán policajt?
 
Pri záverečnej jazde sme boli v aute traja, okrem policajta a inštruktora. Prvý kolega prešiel na červenú, pretože tam bola krátko zelená a hneď odbočil a zastavil na zástavke, kde sa nemá. Policajt sa ho opýtal, či vie, čo urobil a musel si z auta vystúpiť. Druhý adept spanikáril, stále sa pýtal a nevedel, kam má odbočiť, tak aj toho vyhodil. Bol som posledný a povedal mi, že mám ísť rovno, kde bola značka, že prejazd zakázaný. Môžem prejsť, ale musím tam zastaviť. Bol so mnou spokojný a jediný z troch som prešiel. Ešte bolo vtipné, keď sme sa učili parkovať na parkovisku. Inštruktor nás to učil vizuálne, aby sme si pamätali. Dal som plný doprava a cúval som...keď som priamo pred sebou uvidel garáž, vedel som, že mám vyrovnať. Začal som znovu cúvať asi 3 sekundy až kým som nezbadal vedľa seba strom. Ak bol presne vedľa mňa,vedel som, že som dobre.
 
Tvoje prvé auto si mal Mini Cooper. Kedy si si kúpil Fiat Tipo?
Mal som benzínovú jednašestku - Mini Cooper z roku 2005 vo fialovej metalíze s bielou strechou.Časom sa začal kaziť, tak som ho radšej predal, lebo servis bol drahý. Mám veľmi dobrého kamaráta v Nissane, kde predávali aj Fiaty. Chcel som, aby mi odporučil niečo cenovo dostupné a hlavne nech je to hatchback. Akurát tam mali predvádzačku Fiat Tipo, benzínová jednaštvorka, ktorá mala nabehaných 30-tisíc kilometrov, v podstate zabehnuté auto, ktoré voňalo novotou. Kúpil som ho a mám ho doteraz.
Myslím si, že neexistuje snáď šofér, ktorý nezaplatil nejakú pokutu. Ako to je v tvojom prípade?
 
Platil som za rýchlosťm pretože som prekročil rýchlosť o 15 km. Nebolo to veľa, ale páni policajti boli nekompromisní. Dokonca mi chceli dať vyššiu pokutu, ale nakoniec to bolo iba za 20 eur. Aj  za papuču som platil 10 eur, ale mestskí policajti boli milí, porozprávali sme sa a bolo  vybavené. Pravda je taká, že som býval v takej štvrti, kde som nemal parkovaciu kartu, tam som
nechal zaparkované auto aj niekoľko dní. Pokutu som vždy musel zaplatiť a stávalo sa mi to častejšie... kým som si nevybavil ročnú rezidenčnú kartu.

Cestovanie na dovolenku bolo vždy bez problémov alebo občas bola nejaká technická porucha?

V lete sme išli na dovolenku do Chorvátska a trvalo nám to 20 hodín! Zablúdili sme v Maďarsku, lebo sme mali dve navigácie, ktoré inak navigovali. Zrazu sme sa ocitli v Slovinsku, kde sme nemali diaľničnú známku, otočili sme to naspäť a potom sme sa dostali na prvú benzínovú pumpu v Chorvátsku. Zboku som sa pozrel na auto, ktoré sme mali požičané a zbadal som vpredu na kolese bublinu. Našťastie tam bola chorvátska diaľničná služba, ktorá nás odnavigovala do nejakého servisu. Dojazdovku som síce dal, ale potrebovali sme vymeniť obe predné pneumatiky, tak sme asi hodinu za nimi išli a nevedeli sme kam. Prišli sme do takého rozbitého servisu, chlapi v tielkach od oleja, ktorí nám to vymenili. Samozrejme to bolo drahšie ako u nás. Vypýtali si za všetko aj za výmenu nie úplne nových pneumatík, hoci boli v dobrom stave. Nakoniec sme šťastne prišli do cieľa, hoci som pil siedmy redbull, ktorý už neúčinkoval...
Viem si predstaviť, aké dobrodružstvo si mal za sebou, že snáď už nič podobné si nezažil,
čo sa týka adrenalínu?!
Na vianoce pred tromi rokmi som dostal darček - školu šmyku na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni. Bola to veľmi dobrá skúsenosť. Šmýkali sme sa v rôznych rýchlostiach, aj na vode...dokonca ma otočilo, ale inštruktor ma ukľudnil, že to tak malo byť. Naozaj to každému odporúčam. Potom som zažil iný adrenalín, keď som išiel s manželkou a bábätkom z pôrodnice!
Na tachometri som mal tridsiatku, čo som sa tak bál, keď som ich viezol prvýkrát domov. Bolo mi jedno, či na mňa niekto trúbi, viezol som ženu a dieťa. Manželka tiež chcela niečo povedať, aleohriakol som ju, že teraz nemôže, lebo ja sa musím sústrediť na jazdu. Až, keď som zaparkoval

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode