Dnešná doba áut sa mi nepáči, chcem koče s koňmi

08.08.2013 14:18

Mladá slovenská herečka a speváčka Michaela Merklová si zajazdila na pretekárskom modeli Mini Cooper a prezradila nám niečo o sebe a svojich auto - moto zážitkoch

Miška, kde vás môžeme vidieť a trošku viac poznať?

Teraz som v Bratislave ako umelec na voľnej nohe. Spievam pravidelne v podnikoch a na  akciách. Koncertujem so svojou hudobnou skupinou Michaela Merklová a band. Z automobilových eventov som spievala na predstavení nového krásneho modelu Škoda Superb. Inak ešte stále účinkujem v Brnenskom mestskom divadle v muzikáloch Čarodějky z Eastwicku, Mozart!, Hello, Dolly, Probuzení jara (Spring awakening).

Máte krásny hudobný prejav a nádhernú francúžštinu, ktorú počujeme v šansónoch vo vašom prevedení. Prekvapilo ma, že neviete po francúzsky?

Je to pravda, že neviem síce po francúzsky, ale vždy viem o čom spievam, to platí aj pre angličtinu, ktorú dosť dobre ovládam a česky viem ako rodená Češka! V Brne si ju pochvaľujú a to ma posmeľuje. Vraví sa, že slováci majú lepšiu češtinu ako česi slovenčinu. Najdôležitejšie je, aby som piesne prežívala aj emotívne. Jednoducho musím vedieť o čom spievam! Americky rock&roll si v speve užívam, ale šansóny Edith Piaf a Hany Hegerovej priam milujem.  

Vyzerá to tak, že viac inklinujete k spevu ako k herectvu?

K muzikálovému odboru mám asi najbližšie, pretože mám rada tanec, spev a herectvo všetko dokopy a nie iba čisto herectvo.

Máš nejaký sen, čo by si rada v živote chcela dosiahnuť?

Hrať v muzikáloch a naozaj mi je jedno v ktorej krajine.

Ste taká sladká ako Júlia z populárneho talianského muzikálu. Ste taká aj za volantom?

 Jazdím len pol roka po Bratislave na mojom malom autíčku Citroen C2. Snažím sa byť ohľaduplná a musím povedať, že sa mi páči ženský štýl jazdenia na našich cestách a nechápem, prečo nás mnohí muži odsudzujú, keď sa snažíme byť zodpovedné nielen v živote, ale aj v cestnej premávke. Myslím si, že chlapi majú oveľa viac nehôd. Majú to tak dané, že chcú viac predbiehať, dokazovať si svoju silu a neraz ohrozujú aj nás ženy za volantom.  

Veď ženy si tiež z vlastnej vôle spôsobia občas nejakú kolíziu?

Žena skôr omylom naťukne auto a sem tam nedá pozor alebo prednosť v jazde, častejšie telefonuje a je roztržitejšia ako muž.

Policajti vás už zastavili?

Nezastavili, ale priznám sa, že neviem parkovať a tak mám trošku naťuknuté auto zozadu, nevšimla som si stĺp. Mám aj oškretú bočnú stranu auta, nejaké biele auto mi tam nechalo svoju farbu.

Viezol vás už nejaký muž na motorke, alebo nebodaj ste ju sama šoférovala?

Môj herecký kolega Laco Konrád ma viezol z dabingu na motorke a mala som z toho veľký zážitok. Sama som nejazdila na motorke, ale už teraz viem, že môj syn nechcem, aby mal motorku, pretože je to nebezpečné. Mám strach z motorkárov aj keď jazdím v aute.

Aký je automobilový sen Mišky Merklovej?

Obrovsky sen mám, aby sa začalo jazdiť na kočoch ako kedysi! S koňmi, to má to svoju romantiku, lebo v dnešnej dobe áut sa mi až tak nepáči. Znečisťujú ovzdušie a to množstvo áut na cestách, ktoré vidím, tak ma až zamrazí. Kolóny, jeden člove aute, celkovo mi to príde neekonomické.

Ako vám chutila jazda športového bonbónika na Mini Cooperi?

Môj prvý dojem z auta, je veľmi príjemný lebo dizajnovo sa mi veľmi páči. Spiatočka na tomto type auta ma prekvapila, lebo sa zaraďovala ako jednotka ku kolenám. Na všetko sa dá zvyknúť aj na tuhšie riadenie a držanie volantu, čo bola pre mňa dobrá posilňovňa, za čo som veľmi vďačná. Taký dobrý tréning. Riadenie bolo presné a zážitok s cúvacou kamerou by som uvítala aj v mojom aute pri parkovaní. Rozmerovo mi tiež vyhovuje, dokonca som sa zasmiala, keď som videla polepy pretekára! Sadla som do auta a ono samo chcelo, aby som jazdila rýchlejšie.  Jedna šestkový benzínový motor ťahal teda riadne. Pre mladého športovo založeného človeka super!  Páčil sa mi veľký ciferník, v ktorom dominovala vkusná oranžová farba. Vzadu bolo dosť mesta na také malé auto, kufor bol menší. Autorádio malo dobrý zvuk a lepšie basy, hneď sa mi žiadalo spievať. Pozrela som sa aj do zrkadielok, kde som sa prepudrovala ako typická žena..

A čo na záver?

Ak ma uvidíte v mojom aute a spoznáte ma, tak buďte ohľaduplní, lebo som šofér začiatočník, ktorý sa snaží dodržiavať bezpečnostné predpisy a k tomu som žena, tak majte so mnou trpezlivosť...a rada by som odkázala slovenským ženám, že ak chcú schudnúť tak stačí jazdiť po bratislavských cestách, v strese a určite zhodia nejaké to kilo!

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode