Dizajnová lahôdka

17.03.2019 16:45

Začnem otázkou, ktorú Vám položím hneď na začiatku. Nie je v dnešnej urýchlenej a hektickej dobe podstata auta na presun?

Hlavne v mestách, kde je najčastejším problémom parkovanie a klučkovanie v zápchach. Na túto situáciu by som Vám mohol odporúčiť model Škoda Fabia v edícii Monte Carlo. Dostatočné zrýchlenie na vyštartovanie z križovatky bez obáv brzdenia áut za vami. Pekná červená metalíza s čiernou strechou spolu s diskami a športovým spojlerom, za čo sa nebudete hanbiť zaparkovať ani pri hlavnom vchode obchodného centra Aupark.

Fabia je šikovná pri parkovaní v preplnených podzemných garážach s úzkymi uličkami vybavené parkovacím asistenčným systémom. Kufor s objemom 330 l uspokojí váš priestor s nákupnými taškami a batohom do fitness centra. Ak sa bavíme o priestore, podotkol by som priestor na sedenie na zadných sedlách vzadu, kde je obmedzený priestor pre nohy zadných pasažierov. Koniec koncov hovoríme o malom mestskom aute, ktoré vám to vynahradí v krásnom interiéri aj exteriéri. Predná časť kokpitu vybavená s množstom úložného priestoru, či sa jedná o priestor stredovej konzoli alebo úložný priestor na dverách. Pasažieri na zadných sedadlách určite ocenia 2x USB port, pre nabitie svojho telefónu či iného zariadenia. Celý interiér je čalunený čierno-červenou farbou, hlavne sedačky a volant s rýchlostnou pákou majú červené prešívanie.

Čo sa týka zovzňajška, peknú kombinovanú farbu dopĺňajú LED svetlomety s nápisom Monte Carlo na čiernych B-čkových stĺpikoch umiestnený dole. Od 110-koňového trojvalca s objemom jeden liter sme boli prekvapení výkonom a akceleráciou, ktorá bola adekvátna, niečo okolo 10 sek. z 0-100km/h. V zákrutách bolo treba viac pribrzďovať pri vyšších rýchlostiach a pri ostrejších zákrutach pri 65km/h sa Fabka trochu dostávala do šmyku.

Povedzme si na rovinu, kto čaká za 13 290€, výkonnostný športiak bez chyby... samozrejme nikto. Fabia Monte Carlo je presne ten typ, aby ste sa previezli v štýle a bezpečne.

Foto a grafická úprava: Mário Chorvát

Škoda Fabia Monte Carlo 1,0 TSI  
Zdvihový objem cm3 999
Max. výkon v kW pri 1/min 81/110 pri 4 600
Max. krútiaci moment v Nm pri 1 min 200 pri 2 000 – 3 500
Max. rýchlosť v km/h 196
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 10,1
Spotreba/mesto/mimo/kombi 5,6/4,6/4,7
Cena verzie Monte Carlo od 13 290 €

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode