DIZAJNÉRSKY KONCEPT QOROS 9 SEDAN OD STÁŽISTU MAL PREMIÉRU NA VÝSTAVE VO VEĽKEJ BRITÁNII

23.06.2014 11:15

  • Študent automobilového dizajnu vzal značku Qoros na výlet do budúcnosti
  • Koncept automobilu Qoros 9 Sedan na rok 2020 je výsledkom stáže a sponzorstva
  • Spoločnosť Qoros sa zamerala na vzdelávanie nových talentov prostredníctvom získavania skúseností s reálnymi a koncepčnými projektmi

 

Vízia vozidla Qoros na rok 2020 od študenta dizajnu, ktorý absolvoval stáž medzi najtalentovanejšími automobilovými dizajnérmi v odbore, bola začiatkom tohto mesiaca predstavená na prehliadke projektov diplomových prác na Univerzite v Coventry vo Veľkej Británii.

 

29-ročný Kórejčan Jihoon Seo absolvoval päťmesačnú stáž s návrhármi značky Qoros v Šanghaji v rámci programu stáží spoločnosti Qoros, ktorá ponúka začínajúcim návrhárom možnosť vypracovať sa a zdokonaliť zručnosti potrebné pre kariéru v automobilovom priemysle. Spoločnosť Qoros následne podporila Sea v jeho záverečnom projekte, ktorý predstavoval zavŕšenie jeho štúdia na umelecko-dizajnérskej škole Univerzity v Coventry.

 

Ako uviedol Gert Volker Hildebrand, Výkonný Riaditeľ Qoros pre Dizajn, „Qoros je rýchlo rastúca značka a sme odhodlaní pomáhať mladým vychádzajúcim talentom a vzdelávať ich. Nájdenie tých najlepších talentov bude kľúčovým faktorom úspechu našej spoločnosti v budúcnosti. Jihoon je za uplynulé roky už ôsmym dizajnérskym stážistom, ktorého sme privítali v spoločnosti Qoros, pričom budeme aj naďalej ponúkať stáže tým najšikovnejším študentom.

 

„Náš program stáží nám umožňuje vrátiť aj niečo naspäť, keďže ponúka rovnakú možnosť, akú využili mnohí z nás v dizajnérskom tíme Qoros za našich študentských čias alebo keď sme ešte len začínali pracovať v automobilovom dizajne. Jihoon je veľmi talentovaný mladý dizajnér a bolo pre nás potešením pomáhať mu pri prvých krokoch jeho kariéry,“ skonštatoval Hildebrand.

 

Seo počas stáže viedol Tim Pilsbury (z Veľkej Británie), Senior Manager dizajnérskeho ateliéru spoločnosti Qoros v Šanghaji, ktorý mu taktiež poskytol podporu, poradenstvo a spätnú väzbu po návrate do Veľkej Británie a absolvovaní univerzitného štúdia. Spoločnosť Qoros dala Seovi zadanie navrhnúť v rámci diplomovej práce koncept limuzíny, ako vlajkovej lode pre novú medzinárodnú automobilovú značku so sídlom v Číne, ktorá bude určená pre uvedenie v roku 2020 a ktorá bude zacielená špecificky na 40- až 50-ročných ľudí žijúcich v modernom veľkomeste.

 

 

Koncept Qoros 9 Sedan, ktorý bol odhalený na prehliadke projektov diplomových prác na Univerzite v Coventry ako model v mierke 1: 4,5, je ukážkou spôsobu, akým spoločnosť Qoros interpretuje svoju priekopnícku filozofiu nového prémiového segmentu. Má niekoľko dizajnérskych prvkov značky viditeľných na modeli Qoros 3 Sedan predávanom v Číne a na Slovensku od konca roka 2013 - a na modeli Qoros 3 Hatch, ktorý sa pripojí ku karosárskej verzii Sedan v showroomoch značky v Číne v polovici roka 2014. Predstavuje aj niektoré nové koncepčné dizajnérske témy pre budúcnosť.

 

Čisté vodorovné línie a veľkorysé proporcie dodávajú Konceptu Qoros 9 Sedan jednoduchý, moderný a výrazný vzhľad, pričom súčasný dizajnérsky podpis značky Qoros v podobe hokejkovitej línie sa objavuje v niekoľkých individuálnych štýlových prvkoch po celom vozidle.

 

Bočný profil s naznačenou prednou hranou a zadnou časťou pripomínajúcou kupé je elegantný a robustný, pričom C-stĺpik sa tiahne až takmer k spojleru nad batožinovým priestorom. Predná lichobežníková mriežka chladiča lemovaná chrómom a silnými diódovými xenónovými svetlometmi a hmlovkami dáva vozidlu silný a pôsobivý výraz.

 

Kompaktné zadné kombinované svetlá majú tri vodorovné pruhy diódových svetiel na zvýraznenie impozantnej šírky vozidla. Koncept Qoros 9 Sedan nemá tradičné vonkajšie spätné zrkadlá, namiesto nich má spätnú kameru s vysokým rozlíšením, nenápadne zabudovanú do modulu bočných diódových smerových svetiel tesne pod spodnou časťou A-stĺpika. Z osemlúčových 19-palcových zliatinových kolies s perforovanými otvormi v tvare diamantov vyžaruje dynamika a pocit prémiovosti.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode