Divoký plnokrvník

28.02.2015 18:27

Hlavný predstaviteľ seriálu Divoké kone Janko Dobrík si vyskúšal 380 koní pod kapotou BMW X5 M50d

Janko, ste 7 rokov členom žilinského divadla a rozbehla sa vám úspešná televízna kariéra, pretože hráte jednu z hlavných postáv v seriáli Divoké kone?

Už pred jedenástimi rokmi som hral v seriáli Medzi nami. Neskôr, to bolo Prvé oddelenie, Vdova, Panelák, Druhý dych a Klan a teraz je to úspešný seriál Divoké kone, kde hrám postavu Adama Závodského

Mali ste predtým skúsenosť s jazdením na koni?

Vôbec, len som vedel ako to zviera vyzerá. Pred natáčaním som absolvoval desať lekcií jazdenia na koňoch. Najprv som mal obrovský rešpekt, dokonca bolo aj zranenie, keď som spadol z koňa. Neodradilo ma to, no v riskantných situáciach ma zastupuje profesionálny dubler. 

Prezraďte nám projekt, ktorý sa onedlho rozbehne na televíznych obrazovkách JOJ-ky a vy budete mať možnosť ukázať vaše tanečné vlohy. Mate s tancom skúsenosti?

Uvidíte ma v tanečnej šou Tanec snov, na čo sa teším aj preto, že mám už nejaké skúsenosti s tancovaním spred 15-tich rokov a sám som zvedavý, koľko si toho ešte pamätám.Tancoval som latinu a zhodou okolností ma bude trenovať ten istý učiteľ tanca ako keď som s tancom začínal. To je veľmi pekný návrat.

Prejdime od divokých seriálových koní ku koňom pod kapotou. Absolvovali ste autoškolu rovnako ako všetci maturanti?

Veru nie, tú som si robil pred piatimi rokmi, pretože som sa šoférovania bál ako čert kríža. Je to veľká zodpovednosť viezť ľudí v aute a riešiť celú dopravnú situáciu. Fungoval som s MHD a často som jazdil vlakom. Dalo sa to zvládať do určitej doby, ale momentálne moje pracovné povinnosti už vyžadujú mať vlastné auto.

Aké auto vlastníte? Vyhovuje vám aj ako rodinné auto?

Kúpil som si jazdený VW Passat dva týždne pred autoškolou. Je to veľké rodinné auto, ktoré využívam s rodinou aj na dovolenky, ale možno v budúcnosti by som chcel nejaké SUV-čko. Veď uvidíme, zatiaľ ešte pojazdím Passata, s ktorým mesačne urobím cca. 12 000 kilometrov.

Policajti vás poznávajú na vašich cestách, dá sa ukecať nejaká tá pokuta?

Hral som v kriminálnom seriáli Prvé oddelenie a v tej dobe ma spoznávali aj policajti. Prišli za mnou a spýtali sa ma: „ ále, ale pán vyšetrovateľ, kam sa ponáhľate?“ Veľmi sa mi páčilo, ako mi jeden policajt povedal, že tu lietam ako šarkan, ale priznám sa, že nie som typ, že by ma policajti často naháňali kvôli nedodržaniu predpisov.

Predsa len, povedzte nám príhodu, že ste museli platiť pokutu?

S jedným divadelným predstavením sme išli na zájazd do Rožňavy, a ja som zobral kolegov mojím autom. Mali sme v pláne zastaviť sa u kolegu, ktorý tam býval a ako sme k nemu išli, tak sme prechádzali cez rómsku osadu. Popri ceste sme fakt videli hocičo, tak mi ten kolega hovoril, aby som ten úsek prešiel rýchlejšie, pretože jeho brat je policajt a nič sa nám nemôže stať. Poslúchol som ho a na konci obce ma zastavili policajti. Páni policajti boli z iného mesta takže brata toho kolegu nepoznali. Okrem rýchlosti mi zistili neplatnú STK, neplatnú poistku a emisnú kontrolu... Myslel som, že ma porazí, ale obišli sme dobre - iba s tridsať eurovou pokutou. Zobrali mi papiere s tým, že mi ich vrátia, keď budem mať všetko v poriadku. Tak aj bolo.

Neunavujú vás dlhé trasy za pracovnými povinnosťami?

Ráno vyrážam do Bratislavy často aj o štvrtej ráno a keď príde únava, tak sa pripravujem na natáčanie - učím sa texty, ktoré si nahováram do telefónu. Cestou naspäť do Žiliny počúvam rádio alebo hudbu. V najhoršom prípade zastavím na pumpe, zatelefonujem si a kúpim si iontový nápoj. 

Aký máte názor na spojenie dvoch slov Auto a Žena?

V každom druhom aute sedí za volantom žena. To je realita.  A myslím si, že žena v aute je rozvážna, premýšľa, nestresuje sa a na všetko má čas . To je ale niekedy na škodu veci. Dámy, nebojte sa, zžite sa so svojím autom a bude to lepšie ako doteraz.....

Vyskúšali ste si 380 „divokých“ koní pod kapotou BMW X5 M50d a povedzte našim čitateľom, aké ste mali dojmy?

Perfektné! Naozaj to boli divoké kone, ktoré sa však dali skvele ovládať. X5-ťka je z každej strany úchvatná. Či je to motor, dizajn, interiér, priestor alebo jazdné vlastnosti. Je to mohutné moderné auto, v ktorom sa cítite naozaj bezpečne. Malo to neskutočné zrýchlenie a automat plynulo radil s príjemnou zvukovou akustikou. Brzdy reagovali na každý môj podnet. Interiér na mňa pôsobí športovo, palubná doska je pekne vysvietená a prepracovaná do najmenších  detailov a každý vodič sa hneď so všetkým stotožní, ako by sedel doma v obyvačke. Z množstva odkladacích priečinkov by sa naša rodinka určite tešila. Do kufra by sa zmestili dva kočíky a batožina pre celú rodinu. V tomto aute by sa mi dobre učili tie moje nahovorene texty, zvuk je tu úžasný. K tomu veľké množstvo svetla cez strešné okno dodáva pozitívnu energiu všetkým pasažierom v aute.  

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode