Desatoro motoristu Petra Modrovského

07.02.2012 12:15

Profesionálny tanečník Peter Modrovský nám prezradil niečo zo sveta motorizmu, ako ho berie a podelí sa s čitateľmi s dojmami nového modelu Nissan Note 1,4.

Aký je vodič Peter Modrovský?
Som pokojný vodič. Nenáhlim sa za každú cenu, ale občas prevetrám kone pod kapotou. Snažím sa dodržiavať rýchlosť kvôli pokutám, ktoré sú už naozaj vysoké. Mám pocit, že odkedy sa pokuty zvýšili, tak sa vodiči polepšli.

Vaša najvyšia pokuta?
Určite za rýchlosť. Platil som pokutu okolo 300 eur a to sa fakt ukecať nedalo. Rozmýšľam prakticky a preto robiť na pokuty už nemienim. Myslím, že som sa poriadne zamyslel a chcem urobiť preventívne opatrenie dodržiavaním bezpečnostných predpisov.

Ako reagujete, keď vás zastavia páni policajti?
Za telefonovanie ma zastavili policajti a z toho šoku som rýchlo odhodil telefón na sedadlo spolujazdca. Atakovali ma otázkami, či viem čo som urobil a či viem, že sa to robiť nemá? Trápili ma ako na maturite. Tak som čestne priznal vinu a unikol som pokute. Natrápili ma teda dosť. 

Je auto pre vás nutnosťou?
Je. Pamätám si na časy, keď som pred tromi rokmi pravidelne jazdil s MHD. Dnes už množstvo pracovnýh povinnosti nevybavím tak rýchlo ako s autom. Presúvam sa s mojou pojazdnou kanceláriou z miesta na miesto a vybavím všetko čo potrebujem.

Ste poriadkumilovný?
Okrem seba vozím v aute množstvo rôznych vecí, že sám neviem čo všetko tam mám. Nerád to priznávam, ale tak trošku som bordelár!

Máte nejaké vysnívané auto?
Šoféroval som Bentley Continental GT, ktoré som si požičal od kamaráta. Rýchlosť na tachometri som mal okolo 220 km/h, ale išlo to určte aj viac. Až tak som to neprežíval, žeby som dal maximálku. Bol to však úžasný zážitok, na ktorý tak ľahko nezabudnem. Rád skúšam zaujímavé autá ak mám takú možnosť. Jedno taký vysnívaný kabriolet mám. Starý Jaguár XK Cabrio.

Na akom type aute jazdíte?
Jazdím na Audi A4 Cabrio, ktoré je moje prvé a zatiaľ posledné auto. Tešm sa na leto, keď si môžem dať dole strechu, pretože je to naozaj príjemné šoférovanie hlavne mimo mesta.

Čo vás najviac odrádza na vašich cestách?
Psychopati, ktorí si myslia, že sú pánmi ciest a každýi ich musí akceptovať. Silné autá, silní chlapi a všetci sme nimi ohrození. Rád si preto nechávam pred sebou odstup. Ešte nemám rád brzdičov v ľavom pruhu a rýchlych myšičkárov, ktorí sa radi pichnú pred vás a myslia si, akí sú rýchli.

Ako relaxujete za volantom?
Ako tanečník som spätý hudbou. Počúvanie dobrej hudby za volantom je pre mňa ozajstný relax.

Páčil sa vám nový benzínový model Nissan Note 1,4?
Aj keď som na iné typy áut, tak Nissan Note na mňa urobil veľmi dobrý dojem. Farba auta nie je pre mňa a podstatná, ale táto oranžová sa hodí skôr pre ženy ako pre mužov. Vypuklé svetlá sú také nissanovské, ako aj línie celého auta. Note mi trošku pripomína postavičku pokémona Pikatsu. Najviac hodnotím obrovský priestor, veľa miesta vpredu aj vzadu. Kufor je dosť veľký páčiilo sa mi dvojité otváranie veka. Palubovka prehľadná, praktická. Vodič sa rýchlo skamaráti s interiérom. Sedenie a výhľad z auta je dobrý. Riadenie tiež a radenie plynulé. Akcelerácia o niečo pomalšia, ale pre opatrné ženy tak akurát. Vo vyšších otáčkach to malo silnejší záber a jazda bola o niečo dynamickejšia. Celkovo by som Note odporučil skôr ženám vodičkám, ktoré vozia svoje deti na krúžky. Určite výlet za nákupmi je tiež dobra voľba práve s týmto autom.

Text:Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode