Desatoro Lucie Siposovej

09.01.2011 17:31

Mladá talentovaná herečka si vyskúšala zimnú jazdu, ale aj „šmyky“ na novom Mitsubishi ASX. 

Aká vodička je Lucia Siposová?
Jazdiť ma baví, ale nie som šofér na dlhé trate. Mám rada mestské živé a akčné šoférovanie. Pri dlhších cestách sa radšej premiestňujem vlakom. Je to väčší relax a k tomu čítanie knihy. Auto je pre mňa dobrý kamoš, na ktorého sa môžem kedykoľvek spoľahnúť a pomôže mi urýchliť veci, keď to potrebujem. 

Vaša najvyššia pokuta?
Odtiahnutie do Čierneho lesa, platila som tuším 3 100 korún. 

Ako reagujete, keď vás zastavia policajti?
Ako kedy. Zjednávam, to je jasné. Na mojich malých fiatkách to s rýchlosťou nepreháňam, tak tie pokuty neboli až také vysoké, ale poviem pravdu, že nejaké boli. Väčšinou mi nasadzujú „papučky.“ Aj za telefonovanie som dvakrát platila, keďže moje auto je taká pojazdná kancelária. Našťastie, už mám zabudovaný bluetooth. 

Je auto pre vás nutnosťou?
V New Yorku som takmer 4 roky fungovala bez auta a nebolo to vôbec zlé. Naopak. Jazdila som na bicykli za každého počasia. Takže nie je to nutnosť, ale v Bratislave si život bez auta neviem predstaviť. Stihnem ďaleko viac vecí a mám komfort. 

Ste poriadkumilovná?
Prioritou pre mňa je, aby mi auto slúžilo a nie ja jemu, ale viem, o čom je umyváreň a sem tam ju navštívim. Nie som vyslovene bordelárka. 

Máte nejaké vysnívané auto?
Mám. 

Na akom type auta jazdíte?
Jazdím na benzínovom Fiate 500 kabrio 1,2. Predtým som mala žltý Fiat Seicento Sporting. Mám rada malé autá. Odzrkadľuje to moju osobnosť, som skoro celá ako fiatka! 

Čo vás najviac odrádza na vašich cestách?
Moja netrpezlivosť neznáša kolóny a dlhé trasy. Ešte v noci zvládnem šoférovať, lebo mám taký adrenalín, že nič nevidím, ale cez deň...Svetlo, nuda, diaľnica a ja za chvíľu spím. Viem, čo je mikrospánok, tak už nechcem riskovať. Aj preto mám radšej krátke vzdialenosti prepravy autom. 

Ako relaxujete za volantom?
Auto je miesto kde nesledujem len bežnú premávku, ale aj počúvam hudbu a rádio. 

Ako sa Vám jazdilo na novom crossoveri Mitsubihi ASX s benzínovou jednotkou 1,6 vo výbave Intense?

Tyrkysovo modrá farba je farba komunikácie a mne sa s týmto autom veľmi dobre komunikovalo. Aj keď mám rada malé autá, tak s týmto tátošom sympatizujem. Vo vnútri ma na prvý pohľad zaujal pekný, veľký a praktický interiér. Dobré sedenie na kožených sedadlách mi dodávalo pohodu. Páčila sa mi zadná lakťová opierka s otvorom na lyže a s držiakmi na nápoje. Na môj vkus boli na prístrojovej doske okrem drobných strieborných doplnkov použité príliš tmavé farby, inak vcelku nič viac nerušilo. Audiosústava bola fajn. Po dlhšom čase som manuálne prehadzovala rýchlosti, pretože jazdím na automate. Automat je bezpochyby pohodlnejší a mne viac vyhovuje. Motor v aute bol tichý a pritom živý. Mitsubishi ASX by som odporučila rodinkám, ktoré rady lyžujú alebo chodia na chalupy. Ja osobne by som volila asi silnejší dieselový motor.

Alena CHORVÁTOVÁ
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode