Dávam autám mená...

24.04.2021 15:02

Muzikálová speváčka a členka divadla Nová scéna Martina Dolná nám porozprávala o novom muzikáli Jánošík, ako sa jej policajti zľakli, na akú dovolenku rada spomína, ale aj o testovaní Nissanu Qaskai, ktoré si môžete pozrieť vo videách.

 

Hrala si v predstaveniach Mačky, Madam Pompadour, Na skle maľované a mnoho iných. Oficiálna premiéra „Voda a krv nad vodou“ kvôli korone nebola, ale veríme, že sa dočkáme. Čo teraz momentálne skúšaš v divadle?

 

Nový muzikál Jánošík v réžii pána Sprušanského a hudbou Gaba Dušíka. Hudobné naštudovanie robí môj manžel a diváci sa naozaj môžu tešiť na pekné pesničky a nádherné kostýmy. Viac už neprezradím, možno len, že ja tam budem hráť vílu s modrými vlasami. Momentálne som stále na materskej dovolenke, ale manžel mi pomáha, takže okrem divadla stíham dabing, či nejakú epizódnu postavu v seriáli.

Stalo sa ti, že si skoro nestihla predstavenie a naopak po predstavení, keď si sa ponáhľala domov, tak ťa zastavili policajti?

 

V nedeľu hrávame v takých poobedných časoch a chodievam do divadla radšej o dve hodiny skôr. Raz sa mi pritrafilo, že som si neuvedomovala, že je polhodina do predstavenia. Volali mi, tak som sadla do auta a dupla na plynový pedál. Nakoniec som všetko stihla. Policajti ma zastavili len raz v živote večer po predstavení a bola to bežná kontrola aj s fúkaním. Vtipné bolo, že som nebola odmaľovaná z predstavenia, tak sa ma aj zľakli a opýtali, odkiaľ idem. Vysvetlila som im, tak ma s úsmevom pustili.

 

Chceš mi povedať, že okrem tej kontroly si neplatila žiadnu pokutu ani žiadnu nehodu si nemala?

 

Nikdy som nedostala pokutu, pretože jazdím podľa predpisov a v aute mám väčšinou deti. Ak idem o trošku rýchlejšie, tak ma najstarší syn Sebinko upozorní, aby som spomalila. Pamätám si, ako som na parkovisku naštartovala ocinovu felíciu bez posilovača riadenia a neuhol sa mi činžiak... vtedy som mala len dva dni vodičák! A dostala som na ľade šmyk, keď som išla do divadla. Pomaly som to stočila do boku a narazila do stĺpika. Našťastie sa nič vážne sa nestalo.

 

Začiatky tvojho šoférovania boli vždy také „veselé?“

 

Veru s kamoškou sme išli ako čerstvé vodičiy do Chorvátska smerom do Splitu. A to bola tiež dobrá skúsenosť, pretože chorvátski vodiči jazdia systémom, kto príde prvý do križovatky, tak ide. Vtedy som nebola až taká opatrná ako som dnes a ich štýlu jazdenia som sa prispôsobila. V Bulharsku som zažila adrenalínovú jazdu taxikára, ktorý išiel asi stovkou na úzkej ceste na útese. Hoci mám rada adrenalín, tak vtedy tá dôvera až taká veru nebola...

 

Máš taký zážitok z bratislavskej dopravy, že si bola nahnevaná?

 

Na Patrónke v autobusovom pruhu sa začal na mňa tlačiť jeden vodič a nabúral mi celý bok auta. Mala som 24 rokov, ale vyzerala som na menej a keď ma dotyčný zbadal, tak mi začal nadávať a bol nepríjemný. Potom vystúpil môj svokor, chlap jak hora a zrazu nastal rešpekt a už si ten pán dokázal priznať chybu. Dokonca mal autoservis, tak sme sa vedeli dohodnúť. Keby som bola sama s deťmi, tak neviem ako by to dopadlo.

Na akú dovolenku s autom radi spomínate?

 

V Chorvátsku sme boli s prenajatým karavanom a veľmi sa nám to páčilo hlavne deťom. Hoci som sa bála šoférovať, tak nad ránom som si to predsa vyskúšala odšoférovať do campu, pretože manžel bol unavený, tak som ho vymenila. Deti na to doteraz radi spomínajú a určite si to chceme zopakovať niekedy v budúcnosti. Verím, že už sa odhodlám a budem šoférovať viac... :)

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode