Darujte tento rok zdravého a slovenského Mikuláša!

28.11.2020 08:38

Každý rok dokola to isté? Rozhodnite sa a povedzte klasickým sladkostiam NIE! Vymeňte toxickú hladinu cukru a inzulínový šok organizmu za aktívnu funkčnosť mozgu a komplexnú výživu pre telo.

Nákup chutných funkčných potravín a ešte k tomu vyrobených na Slovensku je správnou cestou, ak chcete vo svojom živote niečo dlhodobo zmeniť. Správne vyživiť organizmus a mozog, pretože práve ten rozhoduje o tom, kedy budete vy alebo vaše deti hladní, nervózni, podráždení či nesústredení. Neriaďte sa pri nákupe len množstvom kalórií, aj správne zloženie potravín je kľúčové pre vaše telo.

Zo štúdií a poznatkov Dušana Plichtu z Powerlogy vyplýva, že pre správny vývoj mozgu detí sú najdôležitejšie tieto 3 ingrediencie:

1. Prebiotická vláknina (zelenina, vybrané ovocie, ryža, pohánka, quinoa…)

2. Kvalitné a zdravé tuky (Bio maslo, ghee, olivový olej, orechy, vybrané semiačka, žĺtok, avokádo…)

3. Hodnotné probiotiká (Bio ovčie a kozie výrobky, jogurty, kefír ale aj kváskový chlieb…)

Deti však musia aj mlsať. A kedy je lepšie ich potešiť ako na Mikuláša? Nemusíte siahať po presladených potravinách. Viete ich šarmantne nahradiť famóznym orieškovým krémom Nougat od Powerlogy, v ktorom nájdete jemne pražené a chrumkavé lieskovce s pravou silou čokolády. A aký by to bol mikulášsky balíček bez čokolády? Vyskúšajte rodinke darovať 70 % čokoládu s lieskovcami, alebo 90 % čokoládu so sekanými kakaovými bôbmi od Powerlogy, ktorá je bez mlieka, zložená z kakaovej hmoty a javorového cukru. Pomaly vychutnávajte a nechajte si čokoládu plne rozpustiť v ústach. Takto najlepšie aktivujete vylučovanie serotonínu a zaženiete chuť na sladké.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode