ĎALŠIE VÍŤAZNÉ ŤAŽENIE TÍMU TOYOTA RACING V BELGICKOM SPA

08.05.2014 13:32

Tím TOYOTA Racing nadviazal na svoj úspešný vstup do pretekárskej sezóny svetového šampionátu vytrvalostných súťaží FIA ďalším víťazstvom v druhých tohtoročných pretekoch, ktorými bolo nesporne napínavé podujatie 6h Spa-Francorchamps

Na prvej priečke sa umiestnila jazdecká zostava Anthony Davidson, Nicolas Lapierre a Sébastien Buemi. Títo piloti tak potvrdili svoje vedenie v rebríčku pilotov svetového šampionátu a zaznamenali už tretie víťazstvo v rade s vozidlom č. 8.

 

Pretekársky tím TOYOTA Racing tiež posilnil svoju pozíciu v bodovaní pohára konštruktérov svetového šampionátu, pretože TS040 HYBRID č. 7 s jazdeckou zostavou Alex Wurz, Stéphane Sarrazin a Kazuki Nakadžima došiel v atraktívnych pretekoch na tretej pozícii.

 

Nicolas s vozidlom č. 8 vyšiel z druhej pozície na štartovnom rošte a toto umiestnenie si držal, zatiaľ čo Stéphane s vozidlom č. 7 ihneď po štarte niekoľkokrát zmenil umiestnenie a nakoniec šiel ako štvrtý, teda na pozícii, z ktorej štartoval.

 

Dvojica pilotov odjazdila so svojimi vozidlami len jediný stint (pretekovú fázu). Potom Kazuki prevzal volant vozidla č. 7 a Sébastien usadol do vozidla č. 8, pričom obaja menili pneumatiky.

 

Sébastien sa pustil do boja o prvé miesto a po ďalšej zastávke v boxoch sa ujal vedenia a začal si zväčšovať náskok. Kazuki sa medzitým začal prebojovávať na pódiové umiestnenie a tlačiť na vozidlo idúce na druhom mieste.

 

Menila sa aj stratégia prezúvania. Pri oboch vozidlách sa plánovalo odjazdiť s jedným obutím dva stinty, aby sa skrátili časové zdržania v boxoch, ale nakoniec sa tím rozhodol prezuť pri každej zastávke v boxoch.

 

Zanedlho po polovici pretekov sa Kazuki vymenil s Alexom, zatiaľ čo Sébastien odovzdal volant Anthonymu, ktorý čoskoro nato vylepšil najrýchlejší čas na kolo v pretekoch a vytvoril si bezpečný odstup na špici pretekov.

 

Alex bol uprostred súboja o druhé miesto v cieli, ale jeho snahy čiastočne maril zlý výhľad z vozidla pre olej na čelnom skle. Znečistenie skla spôsobilo iné vozidlo na trati. Tento problém sa vyriešil pri ďalšej zastávke v boxoch, kde sa volantu ujal Stéphane a pokračoval v ďalšom stíhaní, zatiaľ čo Nicolas potom usadol do vedúceho vozidla č. 8.

Po poslednej zastávke v boxoch kvôli tankovaniu paliva nasledoval atraktívny dojazd – Nicolas došiel na víťaznej pozícii s náskokom 1 min. 13,926 s, zatiaľ čo bronzový Stéphane zaostával za druhým v poradí len o 6,935 s.

Tretím podujatím tohtoročnej sezóny budú legendárne preteky 24h Le Mans, ktoré začínajú oficiálnym testovacím dňom 1. júna, pričom samotné preteky sa konajú o dva týždne neskôr.

Jošiaki Kinošita, prezident pretekárskeho tímu: „Som hrdý na dnešné usilovné nasadenie celého tímu. Je radosť vidieť tím TOYOTA Racing na prvej pozícii v bodovaní pohára konštruktérov svetového šampionátu, čo nás tiež ohromne motivuje pred nadchádzajúcim podujatím v Le Mans. Bolo príjemné vidieť tu dnes toľko fanúšikov a myslím si, že sme im ponúkli atraktívne predstavenie. Pre tím aj pilotov to bolo veľmi náročné, pretože na dosiahnutie najlepšieho výsledku zo seba musíme vydať absolútne maximum, takže chválim úplne všetkých za ich výkon. Teraz nás čaká náročné obdobie príprav na Le Mans. Už sme niekoľkokrát videli, že Le Mans sú jedinečné preteky a všeličo sa môže prihodiť. Budeme pripravení a vytvoríme si najlepšie možné podmienky.“

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode