Ďalšia dodávka bude štvorkolka s cúvacou kamerou a senzormi…

26.11.2022 16:03

 

Speváci Katalin Lantos Borbély a Andrej Mann z For You acapella spievajú bez hudobných nástrojov. Veľa cestujú a podelili sa s nami so zaujímavými zážitkami práve s dodávkami, ktorými sa premiestňujú na koncerty. Vyskúšali novú rodinnú dodávku Ford Tourneo Connect a ich dojmy uvidíte vo videách na portáli Auto a Žena.

Katalin, prezradíš trošku viac o sebe i vašej kapele, kde je 5 členov? Spomínali ste, že ročne s kapelou najazdíte okolo stotisíc kilometrov ročne, čo je úctyhodné číslo…

 

Vyštudovala som operný spev a operetu na konzervatóriu a živím sa spievaním v našej kapele, s ktorou veľa cestujeme po celej Európe. S manželom a tromi deťmi bývam v Maďarsku. V čase korony sme vydali vianočné cédečko Acapella Christmas. Nedávno sme účinkovali v televízií na RTL v Maďarsku a boli sme ako hostia aj v Česko Slovensko má talent. Do konca roka nás čakajú vianočné koncerty doma i v zahraničí. Prevažne jazdíme autom a využívame naše dodávky. Ja mám súkromne VW Caravelle a VW Sharan a Andrej má Renault Trafic.

 

Zažívate kolóny a potom bojujete s časom, aby ste prišli načas? Čo v prípade, keď vám hrozí pokuta, za prekročenie rýchlosti? Zaspievate?!

 

Katalin: Minulý rok sa nám v Maďarsku to stalo na diaľnici, keď akurát bol za volantom náš tenor Milan a čakala nás dlhá cesta do Košíc. Zabudol zapnúť stretávacie svetlá a zastavili nás policajti. Hneď vedel, čo sa stalo, aj ich zapol, ale už bolo neskoro. Nikto nevedel po maďarsky iba ja. Porozprávali sme sa chvíľku, ale museli sme minimálnu pokutu zaplatiť. Nespievali sme, iba Milan dal podpis na nejaký papier a pokračovali sme ďalej. 

 

Príhod máte ozaj dostatok…stalo sa, že reklamou na aute ste niekoho oslovili a objednal si váš spev na nejakú akciu?

 

Katalin:

Cestou na skúšku v Bratislave mi zazvonil telefón z chorvátskeho čísla. Volal nám slovenský veľvyslanec v Chorvátsku, či náhodou nejdeme po diaľnici z Maďarska do Bratislavy. Celé auto máme oblepené našimi fotografiami, tak sme zastavili na krajnici a porozprávali sme sa, dali cédečka, aby si nás vypočul. Nakoniec sme dohodli v decembri koncert v Záhrebe. Iný milý zážitok som mala, keď sme išli cez maďarské hranice, kde boli veľké kontroly a zrazu mi policajt zatykal, že …”ahoj, Katalin!” Spoznala som svojho spolužiaka z konzervatória.

 

Andrej, urobil si si vodičák na Slovensku a o týždeň si odcestoval na polroka do USA. Ako si tam prežíval svoje prvé jazdné kilometre?

 

Pracoval som v Los Angeles a z prvej výplaty som si kúpil starší Ford Taurus s automatom. Presne to isté auto akým jazdil Robocop vo filme. Jazdia tam pomalšie ako v Európe, ale ich štýl mi vyhovoval. Na diaľniciach a výpadovkách je obmedzená rýchlosť 60 míľ za hodinu, niečo ako naša stovka. Ak prekročíš rýchlosť, tak sa to neoplatí, lebo majú veľmi vysoké pokuty. Je jedno, ak máš nadupané auto alebo si slávny herec, pokutu dostaneš ako každý iný vodič. Dokonca, ak prekročíš určitú rýchlosť, tak sa môžeš dostať v putách do väzenia. Odfotia ťa a hodia ťa na webovú stránku polície.

 

Potom si sa vrátil naspäť domov a Ford si tam predal?! Ako tam prebieha predaj auta?

 

Nepredal, ale som ho daroval. Pri predaji to funguje inak ako u nás. Ak chceš predať auto, tak môžeš dať niekomu ružový papierik a dotyčný s ním ide na dopravný inšpektorát, kde prehlási auto na seba. Inak na emisnú kontrolu tam chodia podobne ako u nás.

 

Zažili ste s kapelou nejaké kolízie či zimné šmyky?

 

Natáčali sme s Martinom Harichom videoklip na Liptovskej Mare. Potom sme sa rozlúčili a s dodávkami sme sa museli otočiť, lenže tam bola priekopa a my sme do nej  zapadli. Museli sme vystúpiť a v blate tlačiť auto. Nedávno sme išli na benefičný koncert Parasport - Hudba bez bariér, ktorý sa konal na nádhernom mieste Kríž Budkov. Bol to taký strmý kopec a išli sme po serpentínach a kľukatých cestách. Caravelle už nestíhala a zrazu sme sa šmýkali. Organizátor si sadol za volant a 3 kilometre cúval po serpentínách. Našťastie to vycúval až hore, boli sme ťažkí, naplnení ľuďmi i aparatúrou. Ďalšia dodávka určite bude 9 - miestna štvorkolka s cúvacou kamerou a senzormi.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode