DACIA RASTIE AJ NA SLOVENSKU! DUSTER STÁLE NAJOBĽÚBENEJŠIA DACIA PRE SLOVÁKOV

13.02.2024 21:14

Dacia sa umiestnila na 7. mieste v predaji vozidiel s 4,1 % podielom na trhu. Značka ukončila rok 2023 s 3996 registrovanými osobnými vozidlmi. V segmente súkromnej klientely je na 5. priečke. 

 

 

  • Ikonický Duster obsadil s takmer dve tisíc predanými kusmi 4. miesto v segmente C SUV. Súčasne je to najpredávanejšie SUV retailovej klientely! 

 

  • Európsky bestseller v segmente súkromnej klientely, Sandero, je mimoriadne populárne aj na našom trhu. Sandero zaznamenalo viac ako tisíc registrácií. 

 

  • Dacia Jogger takisto boduje, rok po uvedení na trh sa dostala do Top 10 rebríčka segmentu C Hatch, a to na 7.miesto. 

 

  • Elektrická Dacia Spring si postupne získava fanúšikov aj na Slovensku! Najmä z oblasti fleetovej klientely. 

 

  • Verzie s LPG motorom tvoria 40% predaja značky.

 

  • V roku 2024 Dacia uvedie na slovenský trh očakávaný Duster, vynovený Spring a model Jogger s hybridným pohonom. 

     

 

PILIÉRE ZNAČKY DACIA 

 

V roku 2023 získala Dacia podiel na tomto trhu 4,1 % a ukončila rok s takmer 4000 predanými kusmi. Keď pred 2 rokmi bola na 11.priečke, dnes jej patrí 7.miesto predajov na Slovensku. Naviac, v špeciálne v segmente Retail je 5.najčastejšia voľba zákazníkov. 

 

Najpredávanejším modelom z portfólia Dacia na Slovensku je SUV Duster. Stal sa najpredávanejším SUV súkromnej klientely! Minulý rok si model Duster zakúpilo celkovo 1954 klientov, čo tvorí 8,5 % segmentu C SUV. Duster je v tejto kategórii na 4. priečke. 

 

Kontinuálne od roku 2017 je Dacia Sandero najpredávanejším modelom pre retail zákazníka v Európe! Teší sa obľube aj u nás. Každým desiatym automobilom v segmente B Hatch je Sandero. Získalo 10,4 % podiel v tejto kategórii, vďaka 1077 registráciam. 49 % predajov modelu Sandero je vo výbave Sandero Stepway. 

 

Súkromný zákazník sa zaľúbil aj do modelu Jogger. 41% registrácií bolo realizovaných súkromným klientom. Spolu sa predalo 855 kusov tohto modelu, čo ho radí na 7.miesto v rebríčku C Hatch. 

 

Významným míľnikom značky bolo uvedenie 100% elektrického vozidla, ktoré by bolo dostupné pre masy. Podarilo sa! Dacia Spring je 3.najpredávanejším EV v celoeurópskom Retail segmente. Na Slovensku modelu Spring prichádza na chuť aj naša konzervatívnejšia slovenská klientela. Klienti oceňujú benefity nízkej obstarávacej ceny, nízkych prevádzkových nákladov a dostačujúci dojazd najmä v mestskom prostredí. Spring zaznamenal predaj vo výške 104 kusov. 

 

Aj keď minulý rok značka Dacia nepredstavila toľko noviniek ako po ostatné roky, mimoriadne ma teší, že objemy predaja a popularita značky rástli. V európskom meradle sa všetky pilére značky Dacia umiestnili v TOP rebríčkoch predajov v Retail segmentoch svojich kategórií! Na tento segment sa sústreďujeme aj na Slovensku. Že sa nám to darí avizuje úspech modelu Duster, ktoré je opäť najpredávanejším SUV súkromnej klientely. A Sandero je 2.najpopulárnejšie v segmente B Hatch v Retail kategórii. Ľudia jednoducho milujú značku Dacia! A som si istý, že sa zamilujú aj do nového Dacia Duster, ktorý je najočakávanejšou  novinkou 2024,” zhodnotil generálny riaditeľ Renault Slovensko Richard Evanson. 

 

DACIA – LPG PONUKA PRIAMO Z TOVÁRNE

 

Ponuka ekologických, ekonomických a praktických motorov TCe 100 LPG od značky Dacia sa stretáva s veľkým záujmom zákazníkov. Dvojpalivové motory (benzín a LPG) tvoria 40 % predaja značky na Slovensku. Dacia je jediným výrobcom, ktorý ponúka tento typ pohonu v celom svojom rade osobných automobilov (okrem 100% elektického Spring). Továrenská inštalácia tejto osvedčenej technológie do motora TCe 100 LPG zaručuje bezpečnosť a spoľahlivosť.

 

 

ČO NÁS ČAKÁ V ROKU 2024

 

Dacia pokračuje v predstavovaní novej vizuálnej identity v showroomoch značky. 

 

Ponuka Dacia sa v tomto roku rozšíri o nový Duster. Toto ikonické SUV dorazí do showroomov začiatkom leta 2024. Na slovenský trh sa uvedie verzia 4x4, aj hybridná motorizácia. Atribúty značky Dacia sú na tomto modely evidentné. Cool & Smart, Robust & Outdoor, Economic & Ecologic. 

Potfólio obohatí aj Jogger Hybrid 140 a nová elektrická Dacia Spring, ktorá sa odhalí na ženevskom autosalóne. Rok uzavrie premiéra Dacia Bigster, na ktorý sa ešte tento rok budú otvárať objednávky. Model sa začne predávať v roku 2025. 


 


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode